Живееме во безбожен свет

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
E i mene mi se gadi od ovoj bezboznicki svet, ama toa e!
Znaes vo ovoj ateisticki svet mora da bideme svetlina i sol kako sto Isus rece.
Ako vo nas zivee svetlinata toa ke se vidi i na onie so pomeko srce ke mozeme da im ja vneseme svetlinata.
E sega dali ateistite se srekni???
Pa , normalno ne se nikoj na zemjava ne e sreken, no koga si so Bog i koga znaes sto Toj napravil za tebe i kakvo mesto te ceka po smrtta, togas zivotot obiva smisla.
Plus verata vo Bog ni dava i sila da se soocime so sekodnevnite problemi, iskusenja...i epten e fino koga mozes na nekoj sovrsen se da Mu predades vo Negovite sigurnii race.
Nevernicite ja nemaat taa moznost i opcija, pa zatoa se baftaat so drogi, perverzii, samoubistva itn.
Zib\votov e nepodnosliv so Bog, a kamoli pa bez Nego.

Баш ми е жал што ти е неподнослив овој преубав живот :)
Али тоа е, кој како ќе си го направи животот и кој кон што ќе се стреми тоа ќе го има :)
Кон болдираното ми изгледа како да сакаш да се откажеш од животот... Баш со тие зборови што ги лажа и со начинот на кој што опишуваш повеќе ми личи како ти да ги имаш отворено опциите на дрога и самоубиство.
Не ми треба некој бог или слично за да се стремам кон нешто позитивно, не гледам никаква потреба кон дроги и самубиство, за перверзии признавам виновен сум :) Али да не постоеле тие перверзии немало да постои живот на земјава :)
Не знам од кај тоа дека никој на земјава не е среќен, за христијанка имаш многу даркерска замисла на животот, тоа е она што поврзува со нагони на самоубиство и користење на дрога.
Немам потреба да мислам за што ме чека после смртта за да добијам смисла на животот, само себичен човек може тоа да го каже, има толку многу начини да ги направиш луѓето околу тебе и пошироко (ш ги познаваш и што не ги позанваш) посреќни што треба да ти биде основа на смислата за живот, а воедно и себе да се исполниш со тоа.
И за крај кон првите неколку реда, повеќе луѓе во историјата тргнале со истите ставови кои ти ги изнесуваш горе, само што на крајот не знам баш дали се вбројуваат во добри или лоши луѓе и каков назив имаат.
ПС. Вршиш дискриминација кон „божји“ суштества а воедно и се гадиш од нив, не знам баш колку е христијански тоа.

... и сето тоа, нормално, е позледица од безбожноста на овој свет, а тој свет, нормално (пак!) Ви го нуди само световното: телесни краткотрајни задоволства, минливи и пропадливи материјални вредности, бесмислица на световнто живеење каде (наводоно) делувала слепо насочената еволуциоја (која сама посебе е бесмислица) и после, некои тука на форумов тврдат дека некои други се фиксале....ц,ц,ц... а што друго да прават, кутрите, кога никој не им ја посочил смислата од овоземното живеење?

Типично од тебе, затоа горното е одговор и за тебе. Мики прво ти треба да ја сознаеш смислата за живеење па после да дискутираш околу неа зошто далеку од нејзиниот пат.

Циклусно гледано,човекот почнал со опстојување во безбожен свет.Исто така циклусно гледано,треба да заврши така.Ама за да не бидам фаталист и тоа "заврши" да го соединам со "во блиска иднина",сепак ги прифаќам религиите такви какви што се,со сите нивни маани,а монотеистичкиот Бог како дефинитивно најголема.Потоа,од гледна точка на фина нуспојава,религиите се сосем добри од футуристички аспект,бидејќи се додека се масовно прифатени,оние многу малку кои се концентрирале кон себе,полесно ќе ги истакнат своите внатрешни карактеристики во радикален X-Men стил.
Не се заебавам.Човекот има вродени способности да корелацира со природата.Не да ја контролира,туку да соработува.Со постоењето на овие сегашни ограничувања,нема простор за вистинска духовна перфекција,а постои добра шминка која себеси се држи со ветувања за задгробен живот и некој измислен морал кој мора да биде следен за да човек не греши душа.

Значи,не не се согласувам дека светот е безбожен.Напротив,доволно е што мнозинството барем декларативно верува во Бог,а со тоа назадува.То-ест,доволно е да се помириш со ситуацијата,за да отупавеш духовно.

Јас сум,Бог,природата е другарче,дрн дрн...

Ako vo nas zivee svetlinata toa ke se vidi i na onie so pomeko srce ke mozeme da im ja vneseme svetlinata.
Pa , normalno ne se nikoj na zemjava ne e sreken, no koga si so Bog i koga znaes sto Toj napravil za tebe i kakvo mesto te ceka po smrtta, togas zivotot obiva smisla.
Plus verata vo Bog ni dava i sila da se soocime so sekodnevnite problemi, iskusenja...i epten e fino koga mozes na nekoj sovrsen se da Mu predades vo Negovite sigurnii race.
Nevernicite ja nemaat taa moznost i opcija, pa zatoa se baftaat so drogi, perverzii, samoubistva itn.

More glup um.
Nevernicite bile vakvi takvi, a vernicite onakvi... Tantara pantara...
Eve brat mi e vernik, pa sekoj den e u policija, se drogira, krade, maltretira ljugje...
Za razlika od nego, komshijata moj e ATEIST, pa e najdobriot komshija, a i najdobriot zitel vo mojata ulica voopshto...

Хахахаха.
Колку си ти само тажна.
Па кога животот е неподнослив и со Бог,зошто воопшто го живееш?
Не си никако јасна.
Зошто атеистите не би биле среќни?
Како можеш ти да зборуваш за психолошкото стање на атеист,кога никогаш не си вибрирала ни приближно толку високо?
Ако ти си несреќна,и имаш некакви комплекси на кои им треба подитно лечење,не значи дека и остнатите се такви.
Светот е таков,каков што го перцепираме ние самите.
Ништо повеќе од тоа.

Хахахаха.
Колку си ти само тажна.
Па кога животот е неподнослив и со Бог,зошто воопшто го живееш?
Не си никако јасна.
Зошто атеистите не би биле среќни?
Како можеш ти да зборуваш за психолошкото стање на атеист,кога никогаш не си вибрирала ни приближно толку високо?
Ако ти си несреќна,и имаш некакви комплекси на кои им треба подитно лечење,не значи дека и остнатите се такви.
Светот е таков,каков што го перцепираме ние самите.
Ништо повеќе од тоа.

Самоубиството е грев, тоа ја спречува :)

Ish bre djavoli ostajte go devojceto na raat :nenene:

Malce vlegla u film i sto sea ... vazno se bara sebesi :smir:

Nego na temata ... ne da e svetot bezbozen , ne da se lugeto nikakvi , se simnal satanata na zemjata i vladee toa e toa.

I da koga sekoj bi ja spoznal dobrinata , ljubovta vo sebe svetot bi bil poubav no lugeto se kurtoni istripani i veke se zbuneti , haosot vladee no toa e poradi otuguvanjeto na covekot od PRIRODATA .

Ste zapozanle priroden covek sto se odnesuva sosema prirodno ?

Ete toa e problemot nema veke takvi retki se , site satnuvame roboti i ke gorime u pekolot ako go ima ili ke se vrakame po 100 pati na ovoj svet dur ne osoznaeme greskata koj kako miluva

nema vrska. koj go boli kur za nas pa ke ne vraka po sto puti. abe umres li ic vise. nema nisrto, nikoj ne go zabole ni za mene ni za tebe. nie sme nebitni...kapisi?

Ne vikam jas deka sme nie bitni , vikam deka ima energetski ciklicen krug vo se ... a ne vo smisla dal nekoj se grizi za nas :smir:

Znaci nie tezneeme da se podobruvame ideme kon nekoe sovrsentvo ( vo taa smisla lekcija )... i ne se slagam deka toa e kraj ... no ne se ni tesam ... niti se plasam od nekakov si kraj ... ako me razbiras

Za da covekot zivee treba prvo da umre e mojata deviza :wink:

Toa umre e vo prenosna smisla ne da se samoubie nego da ubie stravot vo sebe , egoto . A bidejki egoto ne pravi zivi djavoli zatoa ziveeme vo bezbozen svet poln so egoizam i nepravdini...

Vistinskiot vernik navistina ne moze da ubie , nitu da napravi loso delo bidejki ke go boli dushata , kvazi vernicite od druga strana se najgolemite krvnici i vo niv lezi najgolemoto zlo.

Postojat i ateisti koi ne veruvaat vo Boga pa duri i tie po mene mozat da bidat spaseni ako dushata im e cista i ne napravile loshotilak od cista zloba ... mnogu e ova kompleksno prasanje .

Spored mene nema da te spasat ni 1000 ocenasi i 20000 sveki ako od cista zloba ne napravish milost nekomu.... ete toa ja mislam sea dal sum ateist dal sum teist ne znam :toe:

taka e, nema da se spasat licemernite, fariseiti ama mislam deka praveden covek moze da ubie vo samoodbrana i toa e opravdano za da go zastiti svojot blizen!

Religious people are fucking retards.

There is no proof for any religion, at all. Ever. Anyone who claims to have proof is insane or lying.
The likelihood that any religion exists is as much as the Invisible Pink Unicorn existing.
If religion is anything it is simply proof of the stupidity of humanity.

me mrzese da mislam so da pisam pa citiram eden moj istomislenik

Нормално дека живееме во безбожен свет кога поповите и оџите се најголеми лопови на својот народ!

„Денешното поколение кое лесно може да биде и последно е оковано во очајот на плачот бидејки младите премногу добро гледаат дека овој свет што полека пропаѓа се ближи кон својот крај. А на денешнава младина никој не и ја кажува вистината дека во апокалипсата Бог на секого ке му ги избрише солзите од неговите очи. Ние младите сме сами и затворени во занданата на овој свет во која ни го промиваат мозокот за да веруваме дека не постои апсолутна вистина и дека на секое наше прашање Зошто? не постои одговор. Пропаста на нашиот свет е всушност последица од една филозофија и идеологија- нихилизмот. Нихилизмот е вера дека не постои вистина тој за свои жртви посебно ги одбира младите бидејки знае дека невиноста на младоста е најлесно да се нагрди. Ниче во своите списи и со својата филозофија ги отвори вратите на адот, од кои излета демонот на верата во непостоењето на вистината . Со својата идеја Ниче го даде очекуваното оправдување на убиството. На почетокот на 20 век еден човек беше вдахновен од ничевата филозофија според која инфериорните и слабите мораат да бидат уништени тој човек беше Адолф Хитлер. Хитлер се обиде да го оствари ничевиот натчовек преку својата волја за моќ и притоа го фрли на колена целото човештво. Тој ја започна втората светска војна чија цел беше да загосподари со светот. Филозофот кој многу добро знаеше дека бог умре во срцата на лугето прорече дека 20 век ке биде век на два непосредни резултата од смртта Божја во човечките срца. Првиот е тоа што 20 век ке биде најкрвав од сите векови во историјата а вториот дека ке се случи порој на сеопшто лудило. Живееме во свет кој е обземен од пеколот медиумите не научија се за сексот дрогата и насилството, не учат дека животот е немилосрден натпревар а ничеовата филозофија за самоубиствено лудило ја воведоа како задолжителна лектира за младите со тоа давајки оправдување за богоубиството. Фактот што ниту еден човек денес не може ништо да го шокира е пример за тоа во каков свет живееме,свет во кој се е дозволено.“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom