E i mene mi se gadi od ovoj bezboznicki svet, ama toa e!
Znaes vo ovoj ateisticki svet mora da bideme svetlina i sol kako sto Isus rece.
Ako vo nas zivee svetlinata toa ke se vidi i na onie so pomeko srce ke mozeme da im ja vneseme svetlinata.
E sega dali ateistite se srekni???
Pa , normalno ne se nikoj na zemjava ne e sreken, no koga si so Bog i koga znaes sto Toj napravil za tebe i kakvo mesto te ceka po smrtta, togas zivotot obiva smisla.
Plus verata vo Bog ni dava i sila da se soocime so sekodnevnite problemi, iskusenja...i epten e fino koga mozes na nekoj sovrsen se da Mu predades vo Negovite sigurnii race.
Nevernicite ja nemaat taa moznost i opcija, pa zatoa se baftaat so drogi, perverzii, samoubistva itn.
Zib\votov e nepodnosliv so Bog, a kamoli pa bez Nego.
Баш ми е жал што ти е неподнослив овој преубав живот

Али тоа е, кој како ќе си го направи животот и кој кон што ќе се стреми тоа ќе го има

Кон болдираното ми изгледа како да сакаш да се откажеш од животот... Баш со тие зборови што ги лажа и со начинот на кој што опишуваш повеќе ми личи како ти да ги имаш отворено опциите на дрога и самоубиство.
Не ми треба некој бог или слично за да се стремам кон нешто позитивно, не гледам никаква потреба кон дроги и самубиство, за перверзии признавам виновен сум

Не знам од кај тоа дека никој на земјава не е среќен, за христијанка имаш многу даркерска замисла на животот, тоа е она што поврзува со нагони на самоубиство и користење на дрога.
Немам потреба да мислам за што ме чека после смртта за да добијам смисла на животот, само себичен човек може тоа да го каже, има толку многу начини да ги направиш луѓето околу тебе и пошироко (ш ги познаваш и што не ги позанваш) посреќни што треба да ти биде основа на смислата за живот, а воедно и себе да се исполниш со тоа.
И за крај кон првите неколку реда, повеќе луѓе во историјата тргнале со истите ставови кои ти ги изнесуваш горе, само што на крајот не знам баш дали се вбројуваат во добри или лоши луѓе и каков назив имаат.
ПС. Вршиш дискриминација кон „божји“ суштества а воедно и се гадиш од нив, не знам баш колку е христијански тоа.
... и сето тоа, нормално, е позледица од безбожноста на овој свет, а тој свет, нормално (пак!) Ви го нуди само световното: телесни краткотрајни задоволства, минливи и пропадливи материјални вредности, бесмислица на световнто живеење каде (наводоно) делувала слепо насочената еволуциоја (која сама посебе е бесмислица) и после, некои тука на форумов тврдат дека некои други се фиксале....ц,ц,ц... а што друго да прават, кутрите, кога никој не им ја посочил смислата од овоземното живеење?
Типично од тебе, затоа горното е одговор и за тебе. Мики прво ти треба да ја сознаеш смислата за живеење па после да дискутираш околу неа зошто далеку од нејзиниот пат.