Што ве нервира во вашиот град?

• Креатор на темата Креатор на темата Kvendolin
  • Време на започнување Време на започнување
Едноставно е , ме нервира младината.
Нафурани копиљаци на секој агол , пијани повраќаат.
Проста маса, непознавање на бонтон , непознавање на закони.
Всушност , мал број се работите што не ме нервираат.

Ме нервира пред се тапа нокен живот што и со месеци да не излегуваш нема што да се пропушти.Ме нервира што нема доволно места за излегување, ме нервира што си замина младината:nesvest:.

па вака,има некои работи али не се до толку драстично изразени,али сепак ме нервираат места дел од клубовите во беверли хилс, исто така има некои местенца што ми се крш во буњаковец и не би идела таму,сепак во глобала добар ни е градов.Тоа е во однос на местата,друго што е за голем срам што све повеќе се зголемува бројот на народ кој е забеган! На секое ќоше од сељак посељак на чело му пишува на секој трет....:nesvest:

Токму така!
Во глобала се луѓето. “Џет-сетери“,луѓе кои умот им е само во пијанчење, ќотек и никаква култура немаат кон никого, сите летаат на небо.
А инаку за градот немам баш некои поплаки,бидејќи градот го прават луѓето што живеат во него.

*секојдневниот метеж во Скопје
*дупки по асфалтот (колата си ја искршив)
*на секој чекор цајкани да ти е страв и да прднеш

Најубаво кажано.Ме нервираат овие споменициве што ги тураа низ градов,шмизли шољи глупости живи.

Сообраќајот, загаденоста, урбаната мафија.. и некои 300 000 жители вишок. :nesvest:

Ахх..колку нервираат...

Градски ѕид, зградите кај скопјанка, малине ѓуптини, незгрижените кучиња, неосветлените улици, бацулињана шо праќаат бацки (Боже сачувај), железничката, неточноста и неорганизираноста на ЈСП автобусите, луѓето што мислат дека го ослободиле Скопје па се шетаат на среде булевар и не поминуваат на пешачки него кај ќе им текне, сообраќајната некултура, семафорите кај рузвелтова и мито хаџи-василев јасмин, кај ЦК, шкртањата со спрејови кај ќе им текне, простите девојки шо се лепат на кој и да е шо има пари, богаташите што се фураат со тт кабрио и пуштиле музика до даска...и слични :)

Тоа е....

Бабишта што се шетаа на сред улица ко да ја ослободиле со партизаните.
Сообраќајна некултура.
Пљување.(:))
Пцуење.
Нечистота.

Спортската Сала.
Толку нешто не направено, како прво треба да се молиш да не заврне дожд, ако заврне течи внатре на теренот(пархетот). Зима, фуре од секаде горе џамови искапани. И како сакас услови за тренинг.
Тоа ме нервира најмногу во градот што спортската сала ни е за никаде, другото си е се добро.

Некултурата
Старите вампири ( манијаци)
Моето маало ( Чаир - се сфаќаме :pos2:)
Шмизлите (оние што се мислат дека тоа се)

-Нечистотата во поголем дел од градот
-Комуњарските излози на полно дуќани, како и празни дуќани
-Билборди кои се поставени на лош начин
-Зградата на Народна банка
-Џунглата до кејот во Аеродромот, како и базата на ГП Маврово веднаш до неа
-Луѓе што не знаат кој дел од кејот за што служи (точаци на патеката за пешаци, џокери на патеката за точаци...)
-Нафурани типци и типки

...

Некои деца кои се дигнати и се замислат нешто типци ово она.. демек јас сум тај и тај у градо .. а уствари се прави клошаре:toe:

Исто.. Колко занеслаци имаме низ градот значи :uvo:
А исто ме нервират и девојчињата шо се занесуват а немат поима од животот.. Градо ни го направии пачавра :)

Сообраќајниот хаос на чело со дивите такси возачи.

Во Гостивар мене ме нервира што почна полицијава да седи многу на терен и што нема саглам кафич освен Долчино кај да се оди и то

Гужвите и паркинг местата.(фалат)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom