Што ве нервира во вашиот град?

• Креатор на темата Креатор на темата Kvendolin
  • Време на започнување Време на започнување
Како што рече Кафе дел мар само кај мене се кондурите. Дупка до дупка, до факс не може да се стаса а да не се направиш со кал до колена. Башка оноа кога идеш на дождлив ден во 12 часот. Нема шанси а да не заглавиш од тоа феудалците што се паркираат насред улица. Ѕука би го додал и ѓубрето кое никако да му се најде крај. И во последно време се` повеќе и повеќе ме нервира покажувањето на мегаломанството во скло со сељачаната во архитектурата. Нема и нема никаков план.

Me nervira koga konecno ke asvaltiraat nekoja ulica i posle mesec dena im teknalo pa da ja raskopaat radi kanalizacija ili taka nesto slicno ,pa posle ke ja ostavat krpena nedokrpena ulicata.I za badijala ja pravele.Uz pat me nerviraat dupkite po ulicite poveketo napraveni dodeka se gradela nekoja zgrada, pa posle na nikoj ne mu teknuva toa da go popravi na kraj.Me nervira i toa sto gradat zgradi do samite trotoari na ulicata pa covek nemoze normalno ko pesak da se dvizi zosto na trotoarite ima kup parkirani koli za koi nema nikade mesto(parking plac)Vo leto me nerviraat kontejnerite prepolni so gubre kako da ne se pominati po mesec dena onie od komunalec.Pa smrdi,kopa,true prozor da ne mozes da si otvoris.Cigancinjata niz grad ne me nerviraat ,zosto znam kako da se otkacam od niv so eden hitlerski ton vo glasot ,pa begaat ko od cuma:pipi:Me nerviraat cenite po kaficite vo centar se upm visoki.Nikako da razberam sto mislat lugevo sto prodavaat sok,kafe ili zlato?Ne me nerviraat neusluzlivi prodavacki zatoa sto sum duplo pogolem idiot so takvi luge.Ne mi teknuva sto drugo me nervira ama sepak mi nedostasuva mojot grad definitivno.

Градов е навидум доста добар, меѓутоа она капењето од климатизерите многу иритира... Седиш на сред лето онака до некоја зграда, и оп во врат ти паѓа вода. Ајде тоа колку-толку не е проблем на градот, но сепак. Старите и не реновирани згради близу центарот на градот даваат многу лош изглед. Новите скулптури го грдат градот. Кината ни се ужасни, а театрите не личат на ништо. Културниот живот е згаснат. Пробаа да го обноват со куќата на мајка Тереза, ама ја доунакажаа пренатрупаната област оклу плоштадот. Центарот Соравија е прекрасен, но со самото тоа што е сврзан со мизерниот ГТЦ губи на лик малку.
Незаменлив фактор се и гужвите, а богами и дупките низ градот како и запушените канализации поради што кога врне водата нема каде да се слева па останува по улиците, што придонесува за туширање на луѓето.
Автобуските станици се многу грди и на се’ личат само на станици не личат. Ме нервира грдиот изглед на железничката станица.
Но највеќе нешто што ме вади од кожа се оние глупави билборди поставени на среде плоштад на кои сега ги нема рекламите, па стојат така само како конструкција...
Доста работи има кои нервираат, нели?:smir:

ton od gubre niz gradot, i onaa " Statuata" na Rekord sto ja krstiv " Kerkata na Srek" , a i site ostanati "statui" kako smizlata, mackata itn...

Иако не сум од Скопје, единствена работа што ми оди на нерви е тие циганчињата ко ќе чекаш на семафори ти ги чистат џамојте од колата.

1.Гарите - Албанците
2.Људи пуни со гована (оговарање)
3.Тапа ноќен живот (еј си го обожавам градот ама сеа реалност си е реалност)

Има и уште ама ова ми текна сеа за сеа.

Само луѓето, тешки националисти - Албанци кои не знаат за мултиетничко пријателство.

Некои деца кои се дигнати и се замислат нешто типци ово она.. демек јас сум тај и тај у градо .. а уствари се прави клошаре:toe:

cigani-vtor-otpadaci28.jpg

Copy%20of%20dupka%20od%20Liljana%20Angelovska.JPG

IMG_7501.jpg

F2DB0E238EA0C94994FE8F146532B2BB.jpg

Describing my town is like dancing to no music.
Right...

Проста маса, некултура, валкано....what else can I say

Теткиците на автобуска и слоу моушн чичкото на прв шалтер на железничка!
Продавачки кои ми се обраќаат со "мацо", "маче", "срц"!

Гужви!
Во банка, во автобус, на студентски, во клаустрофобични книжарници и копирници на факс! Гужви пред машинчето за кафе на факултетон..
Гужви евривер!
Ма какви жолти линии, каков ред...
Секјурити гајс од кожа ме вадат и секјурити грлс посебно!
Се друго ми е скопско, убаво, магично, прифатливо.

Едит: Моторџии на семафор под тераса и журките во кафе Mania исто под тераса!

Градот(Струмица)навистина ни е убав,чист,среден.Но е мал и што да и бидне во градот,сите до 1 ќе дознаат,тоа највеќе ме нервира :tapp:
Во сабота вечер кога ќе дојдат ромите од горното маало,се однесуваат многу просто.И ако некој човек (не од Стрмица) прошете вечерно време низ центар во сабота,нема градот да му остави добар впечаток.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom