- Член од
- 12 ноември 2009
- Мислења
- 51
- Поени од реакции
- 9
Не сакам да те нападнам, ниту некој мене да ме осудува за мешањето на господ во случката (мислам дека ќе ме разбере некој, може и ќе ме разбере). Што има господ улога во сево ова?Фала му на господ за дијаспората наша, вистински борци!
аха, го заболе Обама... сигурно сега се прашува "како мене прв не ми текна". Ајде бе обединета дијаспоро, ако сте толку моќни почнете да вложувате во матицата, алармирајте ги тамошните бизнисмени да инвестираат во земјава... да влезе некој капитал. Доста веќе се шлепате преку некои си конгресмени и писма, дописи...
vekje ima
е па големо фала до нив-и нека продолжат и понатаму- нека се огледаат троа на гејската дијаспора - у секоја гејска манџа они се зачинот:smir:Izgleda ne ste informirani...spored Svetska Banka 18%-20% od domashnoto bruto proizvodstvo na Makedonija doajga od Dijasporata. Toa e 1.5 do 1.7 milijarda evra godisno...i najgolemiot del doajgaat od Avstralija i Amerika. Da ne bese za Dijasporata, neznaeme kade ke bese Makedonija sega?
Okolu investicii...ima dosta, no golem del makedonski biznismeni ne sakaat da investiraat poradi nesigurnosta i plus katastrofalnoto sudstvo vo Makedonija. Ova treba da se resi prvo...i ne samo makedonski tuku i drugi bi dosle.
Абе фала Богу дека не е ова некоја сигурност ама барем се прави нешто, не се дреме.dosega ne bese sigurno no od sega so pismoto od 19 kongresmeni so sigurnost makedonija ke vleze vo NATO....