19 конгресмени испратија писмо до Обама за Македонија и членство во НАТО

М

Мартин`

Гостин
Е ова ме радува надворешната политика е едно од најбитните полиња на секоја држава, само со лобирање можеме да извлечеме нешто повеќе во наша корист преговори и слични глупости се е џабе.

H

HITCH

Гостин
Одлично, и... Треба да влеземе во НАТО под уставно име, а не под референцата. Толку многу вложуваме, а не добиваме ништо за возврат, тоа е толку демотивирачки!

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.798
Фала му на господ за дијаспората наша, вистински борци!

T

Tetro

Гостин
Фала му на господ за дијаспората наша, вистински борци!
Не сакам да те нападнам, ниту некој мене да ме осудува за мешањето на господ во случката (мислам дека ќе ме разбере некој, може и ќе ме разбере). Што има господ улога во сево ова?

Он да топик: Добар потег, кралица на Г-6

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
Читајте овде - http://umdiaspora.org/content/view/499/1/

Ке доставиме македонска верзија скоро...
аха, го заболе Обама... сигурно сега се прашува "како мене прв не ми текна". Ајде бе обединета дијаспоро, ако сте толку моќни почнете да вложувате во матицата, алармирајте ги тамошните бизнисмени да инвестираат во земјава... да влезе некој капитал. Доста веќе се шлепате преку некои си конгресмени и писма, дописи...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Член од
12 ноември 2009
Мислења
51
Поени од реакции
9
Izgleda ne ste informirani...spored Svetska Banka 18%-20% od domashnoto bruto proizvodstvo na Makedonija doajga od Dijasporata. Toa e 1.5 do 1.7 milijarda evra godisno...i najgolemiot del doajgaat od Avstralija i Amerika. Da ne bese za Dijasporata, neznaeme kade ke bese Makedonija sega?

Okolu investicii...ima dosta, no golem del makedonski biznismeni ne sakaat da investiraat poradi nesigurnosta i plus katastrofalnoto sudstvo vo Makedonija. Ova treba da se resi prvo...i ne samo makedonski tuku i drugi bi dosle. :)

F

FilipMacedon

Гостин
Во НАТО ке влеземе,во ЕУ нема...веќе е јасно како бел ден....

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Izgleda ne ste informirani...spored Svetska Banka 18%-20% od domashnoto bruto proizvodstvo na Makedonija doajga od Dijasporata. Toa e 1.5 do 1.7 milijarda evra godisno...i najgolemiot del doajgaat od Avstralija i Amerika. Da ne bese za Dijasporata, neznaeme kade ke bese Makedonija sega?

Okolu investicii...ima dosta, no golem del makedonski biznismeni ne sakaat da investiraat poradi nesigurnosta i plus katastrofalnoto sudstvo vo Makedonija. Ova treba da se resi prvo...i ne samo makedonski tuku i drugi bi dosle. :)
е па големо фала до нив-и нека продолжат и понатаму- нека се огледаат троа на гејската дијаспора - у секоја гејска манџа они се зачинот:smir:

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
dosega ne bese sigurno no od sega so pismoto od 19 kongresmeni so sigurnost makedonija ke vleze vo NATO....:tapp:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
dosega ne bese sigurno no od sega so pismoto od 19 kongresmeni so sigurnost makedonija ke vleze vo NATO....:tapp:
Абе фала Богу дека не е ова некоја сигурност ама барем се прави нешто, не се дреме.

Kajgana Shop

На врв Bottom