Фан Клуб: Тиквеш Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата nzs
  • Време на започнување Време на започнување
kako bese mislam deka bese vuko so nekoe prezime :kez::je:
Вуко Каров!

Најверојатно најдобриот фудбалер кој некогаш излегол од Кавадарци!
Играл некаде `50-`60-ти години на 20 век, времиња кога Тиквеш бил силна екипа, а кон крајот на `60-тите играл во тогашната Втора сојузна лига.

Срамота! Јас од Струмица да ви кажувам кој е кој!

Кој бе не го знае Вуко Каров, па до вчера се одржуваше меѓународен турнир во негова чест и Партизан заедно се Вардар беа едни од честите учесници ама со распаѓањето на Тиквеш се отиде у ПМ па и турнирот не беше исклучок.

Ne igrase eden Dimitkovski vo Tikves u poslednite godini od prva liga!
Kaqko se vikase toj turnirot sto se odrzuvase sekoja godina?

Турнирот се вика Вуко Каров ама прекина да се одржува кога испадна Тиквеш од втора лига а инаку беше стварно добар турнир со доста интересни натпревари,имаше екипи кои уште се добри во прва лига како Вардар и тн...... :helou:

Абе не само Вардар, Партизан од Белград идеше еееј, коа чест беше тоа еден таков голем клуб да дојде у Кавадарци, а сеа ќе играјме со Ваташки Орли и со Космос од Бегниште. :toe:

Ne igrase eden Dimitkovski vo Tikves u poslednite godini od prva liga!
Kaqko se vikase toj turnirot sto se odrzuvase sekoja godina?

Турнирот се викаше Вуко Каров и беше најсилен меморијален турнир во Македонија но за жал повеќе не се одржува. Димитковски мислиш на Љупчо Димитковски (Гањо) играше последната сезона кога Тиквеш беше во прва лига па и во втора.

Вуко Каров!

Најверојатно најдобриот фудбалер кој некогаш излегол од Кавадарци!
Играл некаде `50-`60-ти години на 20 век, времиња кога Тиквеш бил силна екипа, а кон крајот на `60-тите играл во тогашната Втора сојузна лига.

Срамота! Јас од Струмица да ви кажувам кој е кој!

Види мајката ти најди да ни кажеш кој бил Вуко Каров ај малци олади.
Еден Матеја Кежман,Саша Илиќ,Алберт Наѓ играле на тој турнир имам исечоци од весници од тогаш само незнам каде ми се зафрлени ако ги најдам ќе ги скенирам и ќе ги постирам за да се уверите.

Види мајката ти најди да ни кажеш кој бил Вуко Каров ај малци олади.
Еден Матеја Кежман,Саша Илиќ,Алберт Наѓ играле на тој турнир имам исечоци од весници од тогаш само незнам каде ми се зафрлени ако ги најдам ќе ги скенирам и ќе ги постирам за да се уверите.

Не читаш погоре дека твоите колеги се прашуваа кој бил Вуко Каров?!! Не е тоа срамота?
И нема што мене да ми кажуваш кој играл на тој турнир, каде редовно гостуваа Партизан и Телеоптик, нели филијала на Партизан, туку на оние од Кавадарци кои незнаат.
btw Шо прави сега Сашо Тасев? А богами и Антонио Тасев?

Не читаш погоре дека твоите колеги се прашуваа кој бил Вуко Каров?!! Не е тоа срамота?
И нема што мене да ми кажуваш кој играл на тој турнир, каде редовно гостуваа Партизан и Телеоптик, нели филијала на Партизан, туку на оние од Кавадарци кои незнаат.
btw Шо прави сега Сашо Тасев? А богами и Антонио Тасев?
,

Сашо Тасев си има едно 200 декара лозаје и си го работе со аргати и ич не му е гајле за фудбалот а на сета таа и стадионот е негов пошто му е земен на концесија на 30 години.Антонио Тасев помалиот од браќата Тасеви сега моментално работе во Хец Тиквеш обавува некоја висока вункција и си гледа фамилијата друго нешто да не те интересира слободно прашај што е во моја моќ ќе ти одговорам.

Хехехехе...у ХЕЦ... Дано Куша дедо му беше или така нешто...?

Покојниот Дано Куша му беше брат и воедно бивши претседател на Фк Тиквеш кој најмногу укради од сите раководства заедно нека му е лесна земјата ама што е така така е.:salut:

Покојниот Дано Куша му беше брат и воедно бивши претседател на Фк Тиквеш кој најмногу укради од сите раководства заедно нека му е лесна земјата ама што е така така е.:salut:
Е да...и после него, полека, полека, Тиквеш пропадна...Таман е муабетов за другото. (барем така кавадарчани викат)

Е да...и после него, полека, полека, Тиквеш пропадна...Таман е муабетов за другото. (барем така кавадарчани викат)

Така после имаше еден неуспешен обид фамилијата Карови да го превземе клубот но не успеаа да го направат тоа и Тиквеш пропадна а за Дано куша е вистина дека со брат му Сашо искрадиа пари и пари и сега едниот умре а другиот е газда.:salut:

Така после имаше еден неуспешен обид фамилијата Карови да го превземе клубот но не успеаа да го направат тоа и Тиквеш пропадна а за Дано куша е вистина дека со брат му Сашо искрадиа пари и пари и сега едниот умре а другиот е газда.:salut:
i drugiot da umre da mu eba* sve

Во секој случај, срамно е што пропадна Тиквеш...беше формиран 1925 или 1927, не сум сигурен, име кое нешто значи во македонскиот фудбал...
И, велите, ќе се враќа назад клубот, а?

i drugiot da umre da mu eba* sve

Нека живее бре нека му служе на честа тоа шо го направиа они затоа цел град ги плука и никој не ги сака така нека пате мајмун еден ама него ич не му е гајле со Наќо Липтов си го гледат лозјенцето у овчка река си мелат парички на туќа мака и си се газди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom