Фан Клуб: Тиквеш Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата nzs
  • Време на започнување Време на започнување
abe ne veruvam deka toa ke go napravime ali ke se obidam..........ne znam sto bi trebalo da pravime ali najverojatno da barame sponzori ova ona

видовте како беше кај нас? ајдуци се собраа по телевизии весници и се најде и спонзор и се се управи...

видовте како беше кај нас? ајдуци се собраа по телевизии весници и се најде и спонзор и се се управи...

Види друже јас сум бил мал тогаш во далечната 1994 година на решавачката утакмица за Фк Тиквеш да остане во прва македонска лига против Фк Вардар Скопје тогаш управниот одбор на Фк Тиквеш ја продал утакмица и од тој натпревар на кој имало околу 1500 лозари имам касета за видео дома од тој натпревар навивачите видно револтирани се пресметае првен со управата на Фк Тиквес а потоа и со полицијата во тој дуел имало многу повредени и од тогаш навивачката група Лозари со подгрупата Ретки Билки па се до денешен ден нема стапнато на стадионот сега да ја дигаме свеста сега е касно малце барем јас така мислам никој не ти сака да ти вложува во пропаснат клуб кој има многу таленти кои можат да се носат со играчи од втора лига барем само со домашен продукт што се вика а дека Лозари ќе направат такво нешто не верувам во знак на бојкот за тиа настани што се случуле во 1994 година немојте да мислете дека ова е лага што го пишав слободно распрашајте се и ќе ви потврдат други мои сограѓани поздрав и да се надеваме дека ТИКВЕШ ќе се врати таму кај што му е местото.

a
Види друже јас сум бил мал тогаш во далечната 1994 година на решавачката утакмица за Фк Тиквеш да остане во прва македонска лига против Фк Вардар Скопје тогаш управниот одбор на Фк Тиквеш ја продал утакмица и од тој натпревар на кој имало околу 1500 лозари имам касета за видео дома од тој натпревар навивачите видно револтирани се пресметае првен со управата на Фк Тиквес а потоа и со полицијата во тој дуел имало многу повредени и од тогаш навивачката група Лозари со подгрупата Ретки Билки па се до денешен ден нема стапнато на стадионот сега да ја дигаме свеста сега е касно малце барем јас така мислам никој не ти сака да ти вложува во пропаснат клуб кој има многу таленти кои можат да се носат со играчи од втора лига барем само со домашен продукт што се вика а дека Лозари ќе направат такво нешто не верувам во знак на бојкот за тиа настани што се случуле во 1994 година немојте да мислете дека ова е лага што го пишав слободно распрашајте се и ќе ви потврдат други мои сограѓани поздрав и да се надеваме дека ТИКВЕШ ќе се врати таму кај што му е местото.
abe coek toa bilo pred 14 godini 100 upravi se imaat smeneto znaes li treba i na fudbal da se naviva kako i site navivacki grupi......ali glupo e da se naviva u4 liga pa za toa da se najde nekoj jak sponzor pa za 3 godini da navivame u prva liga a sto vikas?

a
abe coek toa bilo pred 14 godini 100 upravi se imaat smeneto znaes li treba i na fudbal da se naviva kako i site navivacki grupi......ali glupo e da se naviva u4 liga pa za toa da se najde nekoj jak sponzor pa za 3 godini da navivame u prva liga a sto vikas?

Море ка шо кажуе народот тиа ќотек што го добиле навивачите не се заборавал ама нека дое спонзор бе еве сите сне за тоа ама никој не иде тоа е финтата ај еве и јавен оглас давам туа КОЈ САКА ДА ФИНАНСИРА ВО ФК ТИКВЕШ КАВАДАРЦИ НЕКА ПОВЕЛЕ.Ваа мизерија еве тра едно 3-4 години ПАНЧО МИНОВ е и јавно ќе го кажам нека ме затварат ѓо сакат нека ми прават ама ќе си ја олеснам душата он е најголем виновник што во Фк Тиквеш никој не финансира Ило Црна Река го побара клубот а он го избрка една господна дојди од Русија го гледаа стадионот и сакаа да инвестират у клубот он пак ги избркаа па уште две фирми од Скопје задно се нафанаа да инвестират он пак ги избрка и како сакаме ни да не биде нема да не биде треба едно одење у собранието да напрајме една гужва па да му дојде умот троа и него а сеа ни си ќутиме и него му е убаво.Друга работа не коче стадионот ќе нема кај да играјме ако дојде некој да инвестира Сашо Тасев ка беше неговата ера и на брат му бог да го просте Дано Куша сите го знаат шо се од Кавадарци нема потреба од објаснуење го зеле стадионот на концесија од 30 години ка неќе и неќе маме да му ебам некој малер има ѓоа прокнати сме греота е за децата какви таленти се упрпастиа па за навивачите и за народот.

ozbilno li bilo za toa so pano gi brkal investitorite?

a za tia od rusija izgleda via bile so kazue voa dimitrevski ili kako e ali ne veruvam da bile lukoil

a za ilo crna reka moze samo da gi krade znamencata,mrezite,dolniot ves na fudbalerite,kopackite.........takov lopov ne treba vo tikves on i naka e propadnat a ne pa ako dojde ilo

ozbilno li bilo za toa so pano gi brkal investitorite?

Зошто би лажел бе друже шо ми оде и прилог мене тоа ништо така беше сето тоа горе што е напишано до буква изгледа он сака да го зима после мандатот клубот и за тоа не го дава така се лафе а за русите е вистина само незнам која фирма е дојдиа со два црни мерцедеси ни имаме тренинг и го разгледуваа стадионот соблекувални тоа што му припаѓа на клубот нели и после отишле у општината да се договорат ама наводно Пано не го давал клубот и ги избркал се работе за сума од 200 000 евра за да го купат стадионот со се клуб и да инвестират во него у наредните 10 години ама виа нашиот а заебал работата.

Да да и јас иам слушнато дека Пано ги бркал спонзорите ама незнам шо ќар има он од тоа шо го остава Кавадаречкиот фудбал да скапе у мизерија де ако има некој поупатен нека каже оти мене стварно не ми е јасно. :uvo:
А некој знае ли шо се дешава со Тиквеш Национал бе ја слушам у 3 лига ќе влевале сеа може да биде нешто од нив а? И виа шо се по асалните кавадаречки фудбалери сите таму требало да играат.

Да да и јас иам слушнато дека Пано ги бркал спонзорите ама незнам шо ќар има он од тоа шо го остава Кавадаречкиот фудбал да скапе у мизерија де ако има некој поупатен нека каже оти мене стварно не ми е јасно. :uvo:
А некој знае ли шо се дешава со Тиквеш Национал бе ја слушам у 3 лига ќе влевале сеа може да биде нешто од нив а? И виа шо се по асалните кавадаречки фудбалери сите таму требало да играат.

Тиквеш национал е екипата на Бунгурот има добри деца таму тиа што играа во Неготино Газо,Кизо и уште неколку таму играат во Национал а тоа дека ќе влеват у трета лига незнам таму не сум упатен ич инаку таа екипа што играе се се деца од школата на Коло Фурци и не ме изненадуе тоа што газат кешки да е така само со господ напред па за некоа година да гледаме барем второлигашки фудбал.А Пано Минов ги брка само инвеститорите само за таа пустаа дискотека или Лауна што беше порано многу добар простор е тоа за дискотек со летна бавча со се и сеа он си чува таму ка че му заврше мандаатот да има од кај парички да си меле само заради тој дел неможат Тиквеш да го продадат.

Тиквеш национал е екипата на Бунгурот има добри деца таму тиа што играа во Неготино Газо,Кизо и уште неколку таму играат во Национал а тоа дека ќе влеват у трета лига незнам таму не сум упатен ич инаку таа екипа што играе се се деца од школата на Коло Фурци и не ме изненадуе тоа што газат кешки да е така само со господ напред па за некоа година да гледаме барем второлигашки фудбал.А Пано Минов ги брка само инвеститорите само за таа пустаа дискотека или Лауна што беше порано многу добар простор е тоа за дискотек со летна бавча со се и сеа он си чува таму ка че му заврше мандаатот да има од кај парички да си меле само заради тој дел неможат Тиквеш да го продадат.
a cekaj sea tikves nacional e negotinska ekipa?

А малку ли му е Алфредо на Пано па и Лалуна ќе а реновирал види шо знаел он изнакради се пари па започни си бизнис а кадетите и младинците на Тиквеш шо ќе се раскапат тоа нема врска...

За Национал сеа треба да почне сезоната у 4 регионална лига, мислам дека има 6 екипи у на Тивеш Н. групата од кој една е ваташки Габер а другите незнам кои се ама според квалитетот би требало да влезат у 3 лига па конечно и јас погледам фудбал малку у Кавадарци, ако е 3 лига нема врска ќе одам јас. :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom