Исус, Мухамед, Буда, Конфучие... кој?

se e super sto imate vakvi temmi na razgovor ali edno treba da se znae deka bog e samo bog kako za mene taka i za site veri na ovaj svet postetego srceto i pocnete da veruvate deka e samo eden bog zasto doaga krajot na svetot kleknete pred nego ke vi bide prosteno toj doaga toj ve stvoril toj ke ve zeme dokolku veruvate vo nego

некако буда најмногу ме влече, ме асоцира на смиреност, медитација, мир, еднаквост итн итн

Професор по Историја ми има кажано дека Исус, Мухамед, Буда....се сите луѓе кои имале моќи дадено од "ГОРНИОТ" ама сепак биле луѓе и биле пратени од единствениот бог што постои ГОСПОД.....Барем така имам разбрано а сега колку е точно тоа никој неможе да каже....:toe::pos2:

se e super sto imate vakvi temmi na razgovor ali edno treba da se znae deka bog e samo bog kako za mene taka i za site veri na ovaj svet postetego srceto i pocnete da veruvate deka e samo eden bog zasto doaga krajot na svetot kleknete pred nego ke vi bide prosteno toj doaga toj ve stvoril toj ke ve zeme dokolku veruvate vo nego

Да бе да , еве се ближи крајот на светот ...Што да правиме ?!?!?!?!?

Леле , дај кажувај чаре ...:pos2:

„...покајте се, оти се приближа Царството небесно...„ би рекој Јован Крстителот. Ете, ТОА треба да го правима.

„...покајте се, оти се приближа Царството небесно...„ би рекој Јован Крстителот. Ете, ТОА треба да го правима.

Прави го никој не ти бране , али не терај други во твоите идеи ...

Прави го никој не ти бране , али не терај други во твоите идеи ...

Кој форумџија смета дека е натеран од мене да се покае, нека се јави...

Исус, Мухамед, Буда, Конфучие... кој?

Анкетава меша баби и жаби.
Не ми е јасно зошто Господ го ставате во ред со пророци и филозофи?
Затоа што кога се очовечил дејствувал и како филозоф и пророк или има некоја друга причина?

Е не ќе дојде Буда со бигмек во раката...

Nikad se ne zna :D

Постои виша сила која владее со светот, а Исус не го сметам за недостојна личност, но не го сметам ниту за Месија. Го сметам само за пророк.

Постои виша сила која владее со светот, а Исус не го сметам за недостојна личност, но не го сметам ниту за Месија. Го сметам само за пророк.

Паметно...а што да правиме со она кое Самиот Хрисотс го вели, дека е Син Божји но дека е и син човечки? Кој е тука во право: ти, кој велиш дека Христос е само пророк или е во право самиот Христос, Кој вели дека е Богочовекот?

Па сигурно не би му верувал на еден Евреин!

Ne mu veruvam mnogu na Isus. Zatoa ke ja smenam verata. Povece sakam da sum musliman i ke go storam toa najskoro sto mozam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom