Lajce
Не за сркање
- Член од
- 19 април 2006
- Мислења
- 997
- Поени од реакции
- 116
И Мухамед не е божество....абе да се муабети нешоSith_Lord напиша:Важно ниту Конфучие, ниту Буда се божества...Залутале сиротите.
Sith

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И Мухамед не е божество....абе да се муабети нешоSith_Lord напиша:Важно ниту Конфучие, ниту Буда се божества...Залутале сиротите.
Sith
Јас да си повторам, да не мислите дека сум го променил ставот, освен тоа малку да се додадат и други аспекти на целата проблематика, бидејќу сум сигурен никој нема да прогледа позади или во сличните тема па да го знае моето мислење, а тебе трилчо знам дека ти е смачено да го читаш едното те исто од мене, ама што да правам кога другите ги мрзо да чепкаат по други слилни теми.trilobite напиша:Мислам дека се повтараш Баци од тема во тема...
А кај е овде Конфучие уствари у целава збрка,ја се прашувам?!
XSENIA напиша:па Исус-БОГ фала Богу...мухамед човек (ем психопат) Буда човек, Конфучие човек - -ШТО ИМА ИСУС ШТО ДРУГИВЕ КАНДИДАТИ НЕМААТ? КОЈ Е ЖИВИОТ БОГ? кој води? ИСУС!!!! JESUS CHRIST RULES!!!!!!!!!!
Да ги поистоветуваш учењата на овие тројца во најмала рака е увреда,а за тоа каков дух ги водел другиве двајца не би сакал да праам муабет.short1 напиша:Istiot duh sto bil u Isus bil i vo Buda. Od kade pa Muhamed e psihopat, te molam?
Ај објасни што сакаш тука да кажеш,комплицирано е за мене ова...?!Zevsus напиша:Toa ne znaci deka na krv nema da gi branam moite brakja koi sto tradicionalno veruvaat vo verata bazirana na Isaija!
trilobite напиша:Да ги поистоветуваш учењата на овие тројца во најмала рака е увреда,а за тоа каков дух ги водел другиве двајца не би сакал да праам муабет.
Па погледај им ги само биографиите,начинот на живот,учењето на секој засебно и на крај смртта на секој од овие тројца и ќе ти стане јасно дека не само што не биле поттикнати од ист дух,туку и она за што се залагале/учеле/живееле е во спротивност едно помеѓу друго.
Христовото воскресение е кулминацијата и печатот дека целиот свој живот и служба овој човек бил раководен од Божјиот дух.
Каде тоа јас навредив припадник на друга религија,затоа што е тоа што е(муслиман,хинду,кришна)?Picasso` напиша:Ne te ucele tamu kaj shto ucish, deka drugite religii, proroci i pripadnici na tie religii ne treba da se navreduvaat? Ili doprva ke te ucat deka ne treba taka.
trilobite напиша:Каде тоа јас навредив припадник на друга религија,затоа што е тоа што е(муслиман,хинду,кришна)?
Со тоа што не верувам дека Мухамед е пророк пратен од Бог,со тоа покажувам нетолеранција?
Кажи ми,ама искрено,какво мислење има кур'анот во врска со Исус?
trilobite напиша:Каде тоа јас навредив припадник на друга религија,затоа што е тоа што е(муслиман,хинду,кришна)?
Со тоа што не верувам дека Мухамед е пророк пратен од Бог,со тоа покажувам нетолеранција?
Кажи ми,ама искрено,какво мислење има кур'анот во врска со Исус?
Il Allahu le Il Allah...Muhhamedum resu IllAllah!Picasso` напиша:Mojsej, Isus, Muhamed, se trojcata princevi na Bog. Ako eden musliman, go saka Muhamed, a ne go saka Isus, ili veruva na zborovite na Muhamed, a ne veruva na zborovite na Isus, toj i ne e musliman.
Toa go pishuva Kur'anot.