Исус, Мухамед, Буда, Конфучие... кој?

Sith_Lord напиша:
Важно ниту Конфучие, ниту Буда се божества... :) Залутале сиротите.

Sith
И Мухамед не е божество....абе да се муабети нешо:tapp:

Od gore nabrojanite, Buda. Ne za drugo, ima B u imeto.
I daj ne solete mnogu pamet vaka taka petokraka, ete vi edna paleta na bozestva/glasnici/ofcari/whatever i sigurno nekoe od nivnite ucenja e najblisku do vasiot ideal.

За мене...Клеопатра,онаа пророчицата:pos2:
Не бе озбилно,се слагам со Годес,обожавајте си кој сакате,кој сметате дека е во право и на кого гледиштата му се поблиски со вашата перцепција на нештата.Ако верувавме сите во едно нешто,немаше да има сопствен став.

trilobite напиша:
Мислам дека се повтараш Баци од тема во тема...
А кај е овде Конфучие уствари у целава збрка,ја се прашувам?!
Јас да си повторам, да не мислите дека сум го променил ставот, освен тоа малку да се додадат и други аспекти на целата проблематика, бидејќу сум сигурен никој нема да прогледа позади или во сличните тема па да го знае моето мислење, а тебе трилчо знам дека ти е смачено да го читаш едното те исто од мене, ама што да правам кога другите ги мрзо да чепкаат по други слилни теми.

XSENIA напиша:
па Исус-БОГ фала Богу...мухамед човек (ем психопат) Буда човек, Конфучие човек - -ШТО ИМА ИСУС ШТО ДРУГИВЕ КАНДИДАТИ НЕМААТ? КОЈ Е ЖИВИОТ БОГ? кој води? ИСУС!!!! JESUS CHRIST RULES!!!!!!!!!!

Istiot duh sto bil u Isus bil i vo Buda. Od kade pa Muhamed e psihopat, te molam? Znaes nesto za nego i negovite ucenja, za vremeto i tradiciite sto go opkruzuvale?

Treba site cetvorica da gi gledame kako prekrasni luge i uciteli. I treba da go sfatime i vremeto i obicaite koga oni ucele. Ali, ako gi zememe osnovnite raboti za koi site tie se zalagale, bi imale prekrasni opstestva denes.

short1 напиша:
Istiot duh sto bil u Isus bil i vo Buda. Od kade pa Muhamed e psihopat, te molam?
Да ги поистоветуваш учењата на овие тројца во најмала рака е увреда,а за тоа каков дух ги водел другиве двајца не би сакал да праам муабет.
Па погледај им ги само биографиите,начинот на живот,учењето на секој засебно и на крај смртта на секој од овие тројца и ќе ти стане јасно дека не само што не биле поттикнати од ист дух,туку и она за што се залагале/учеле/живееле е во спротивност едно помеѓу друго.
Христовото воскресение е кулминацијата и печатот дека целиот свој живот и служба овој човек бил раководен од Божјиот дух.

Muhhamed!
I Ku`ran-ot!
Samo oni me smiruvaat koga sum nervozen!
Toa ne znaci deka na krv nema da gi branam moite brakja koi sto tradicionalno veruvaat vo verata bazirana na Isaija!
Jas sum shehid po rodjenje...i kriscanstvoto e blaga religija za da moze da ja primenuvam!

Zevsus напиша:
Toa ne znaci deka na krv nema da gi branam moite brakja koi sto tradicionalno veruvaat vo verata bazirana na Isaija!
Ај објасни што сакаш тука да кажеш,комплицирано е за мене ова...?!

trilobite напиша:
Да ги поистоветуваш учењата на овие тројца во најмала рака е увреда,а за тоа каков дух ги водел другиве двајца не би сакал да праам муабет.
Па погледај им ги само биографиите,начинот на живот,учењето на секој засебно и на крај смртта на секој од овие тројца и ќе ти стане јасно дека не само што не биле поттикнати од ист дух,туку и она за што се залагале/учеле/живееле е во спротивност едно помеѓу друго.
Христовото воскресение е кулминацијата и печатот дека целиот свој живот и служба овој човек бил раководен од Божјиот дух.

Ti, kako vernik na odredena religija, si go branis svoeto uveruvanje. Ja ne gi primenuvam nieden od site tie 4-ca. Vo voskresnuvanjeto ne veruvam. KOga rekov deka isti duh bil i u Buda i Isus, ne znaci toa deka ucenjata im se isti. Site 4-ca pridonesuvaat po nesto ubavo, ne mora da bide istoto

Едитирано

Ne te ucele tamu kaj shto ucish, deka drugite religii, proroci i pripadnici na tie religii ne treba da se navreduvaat? Ili doprva ke te ucat deka ne treba taka.
Praish toa shto ti go vikaat a?

Picasso` напиша:
Ne te ucele tamu kaj shto ucish, deka drugite religii, proroci i pripadnici na tie religii ne treba da se navreduvaat? Ili doprva ke te ucat deka ne treba taka.
Каде тоа јас навредив припадник на друга религија,затоа што е тоа што е(муслиман,хинду,кришна)?
Со тоа што не верувам дека Мухамед е пророк пратен од Бог,со тоа покажувам нетолеранција?
Кажи ми,ама искрено,какво мислење има кур'анот во врска со Исус?

trilobite напиша:
Каде тоа јас навредив припадник на друга религија,затоа што е тоа што е(муслиман,хинду,кришна)?
Со тоа што не верувам дека Мухамед е пророк пратен од Бог,со тоа покажувам нетолеранција?

Kur'anot. Hmm... Mislenje... Hmm...
Mojsej, Isus, Muhamed, se trojcata princevi na Bog. Ako eden musliman, go saka Muhamed, a ne go saka Isus, ili veruva na zborovite na Muhamed, a ne veruva na zborovite na Isus, toj i ne e musliman.
Toa go pishuva Kur'anot.

trilobite напиша:

Исус колку што имам видена учел ЗА толеранција кон сите. Ако си христијанин, тоа ќе го применуваш. Стариот Завет учи за нетолеранција.

Инаку, Куранот учи да се поштуваат синагогите и црквите.

Picasso` напиша:
Mojsej, Isus, Muhamed, se trojcata princevi na Bog. Ako eden musliman, go saka Muhamed, a ne go saka Isus, ili veruva na zborovite na Muhamed, a ne veruva na zborovite na Isus, toj i ne e musliman.
Toa go pishuva Kur'anot.
Il Allahu le Il Allah...Muhhamedum resu IllAllah!
Muhhamedum sadek olsun.
Porasnav tamu kaj sto od eden blag i dobar covek mozev direktno i posredno da gi dozhiveam ucenjata na presvetliot (Altanrum) Allah...
Vie nemate pravo na diskusija...
Ne odete pred vremeto.
I toj den ke dojde!
Na denesniov svet,nema popravilno ucenje od Ku`ran-ot,ama ima loshi interpretacii koi sto mu go valkaat liceto!
Nekoj den....:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom