Исус, Мухамед, Буда, Конфучие... кој?

Вистината

Јас ја знам мојата вистина.

Ај ако продложите со дискусија може и ќе ја осознаете заедничката вистина.

П.С. Не ме цитирајте затоа што нема да постирам повеќе на оваа тема.
А зашто прочитајте погоре.
Благодарам за разбирањето.:wink:

Pa ja mislam deka sekoj eden si sozdarva svoi idoli odnosno modeli na odnesuvanje i se obiduva spored niv da go zivee zivotot!!Ona sto na covekot 100% sum sigurna deka mu e potrebno e da veruva vo nesto sto toj ke go smeta za verodostojno.Normalno razlicni luge razlicni karakteri i razlicni ubeduvanja!!!

Spored mene Isus e ona najvrednoto od gorenavedenite lica i iminja!!!

Zevs напиша:
Монотеистичките религии се релативно млади, а додека паганството е стара религија и постои од постоењето на човекот...

кој те излажа?

Definitivno Hristijanskata, i ne e ova pristrasno, zasto taa ima najzdrav odnos kon Bog.Prvo i za mene\ najvazno Bog ne e despot, bezmilosen gospodar koj se izzivuva nad nas tuku e milostiv, e ljubov i go dade sinot zanasite grevovi, se ni prostuva, samo ako se pokaeme, nema potreba od asketski zivot, od samozrvuvanje, od secenje race i.t.n.
Samo Isus e 100% covek 100% Bog vo isto vreme i toa e dovolno da go izdvoi od site ostanati.Samo toj voskresna i iako mnogu se obiduvaat da go poreknat ovoj fakt kolku sto gledam se uste nikoj ne uspeal.
Ako so iskreno srce mu prijdete na Isus ke otkiete deka toj ne e nitu nerealen, nitu izmislen za rajata i deka zasluzuva pocesno mesto megu site gorespomenati.
Na krajot bil licnost so neporocen karakter, Buda kolku i da sakal ne mozel da bide bezgresen, pa i pet zivoti (inkarnacii) da gi sedel vo pestera.A Isus bil i megu gresnici od najvisok red i ostanal neporocen, samo zasto e Gospod.

Marina_21 напиша:
Definitivno Hristijanskata, i ne e ova pristrasno, zasto taa ima najzdrav odnos kon Bog.Prvo i za mene\ najvazno Bog ne e despot, bezmilosen gospodar koj se izzivuva nad nas tuku e milostiv, e ljubov i go dade sinot zanasite grevovi, se ni prostuva, samo ako se pokaeme, nema potreba od asketski zivot, od samozrvuvanje, od secenje race i.t.n.
Еден милостив да си ебеш мајката. Садомазохистичен, хомофоб со огромна расна дискриминаторска политика и желба за освета и нездрава потреба за одржување на контрола во нешто што го вика негово царство. Или можеби погрешната книга ја имаме читано, Стар Завет така?

Se e Ok ova sto go mislis ama vrz osnova na sto go zasnovas tvoeto mislenje?

На очигледниот недостиг на милостивост. Или живееме во друг свет јас и ти?

Bada Bing! напиша:
Мислиш ке вирееше сеуште аку имаше Бог недостиг на милост. I don't think so Многу сме мали да ја познаеме економијата Божја

Имаш слободна воља. НЕ и ДА(Амин):toe: Chose and don't cry

Достојна личност? Нит Исус нит Ала нит бутур, само Дарвин. Зошто? Затоа што не е логично човек да настанал од кал, едноставно нели човекот е настанат од мајмун, со цврсти докази е докажано дека е така, јас верувам само во доказот а нешто што е безвезно напишано на една тетратка(библија, коран и слично) е не веродостојно така да Дарвин е мојот бог

Ako tolku go pocituvas Darvin ke si se zainteresiral da odznaes deka mnogu od negovite fakti se pobieni.Kako na pr. deka neandertalecot ne bil preodna faza od covek vo majmun, tuku rahiticen covek i golema razlika za ova ima dokazi.Vtoro, seuste ne e evidentiran nieden slucaj od nisto da nastane nesto, nitu pak do dendenesen e najdena preodna forma od eden organizam vo drug, od majmun vo covek.Za dinosaurusite e pobien faktot deka ziveele ne znma kol,ku milioni godini pred nas, zasto vo nivnite koski e najden hemoglobin, sto e novozmozno da se najde, ako fosilite se od pred milioni i milioni godini. Taka da i zemjata ne e stara milijardi godini, tuku najmnogu 4000-6000 godini.Se nadevam deka ke najdes motiv poveke da veruvas vo Bog otkolku vo Darvin koj sto ne uspeal nisto da dokaze, a e tolku poznat samo zasto lugeto se ograniceni vo pogledite da sfatat i prifatat deka Bog sozdal se.Zasto svetot e premnogu sovrsen za da nastane od NISTO.
Pozdrav

Bada Bing! напиша:
Normalno deka ne ziveeme vo drug svet, no ako i malku si se zainteresiral za Bog i si citnal barem nesto od Biblijata, ke znaes deka ovoj svet e svet na maki zasto so nego vladee gavolot, a ne Bog, a i da ne zaboravime deka se sto ni se slucuva e posledica na nasata gresna priroda, taka da ubavinite se kaj Bog. E sega razlikata megu covek koj veruva vo Bog i onoj koj ne verucva e sto vernikot ke si ja spasi dusata, pa ke si uziva vo Rajot, a i ke nauci da bide sreken vo ovoj nikakv svet, a onoj drugiot nema da ima nsto od ova.

точкест напиша:
едноставно нели човекот е настанат од мајмун, со цврсти докази е докажано дека е така, јас верувам само во доказот Дарвин е мојот бог
Не е толку едноставно нели колку шо "мислиш" ти:toe:
Мислиш на ТЕОРИЈАТА на Дарвин. Ти излеа мешаш поими другарче теорија и аксиома али нема везе твоја работа.

Teorija e i voskresenieto na Isus, postulat koj ne e dokazan.

Neli samo nasle prazna grobnica.

I tn.

Marina_21 напиша:
Ako tolku go pocituvas Darvin ke si se zainteresiral da odznaes deka mnogu od negovite fakti se pobieni.Kako na pr. deka neandertalecot ne bil preodna faza od covek vo majmun, tuku rahiticen covek i golema razlika za ova ima dokazi.Vtoro, seuste ne e evidentiran nieden slucaj od nisto da nastane nesto, nitu pak do dendenesen e najdena preodna forma od eden organizam vo drug, od majmun vo covek.Za dinosaurusite e pobien faktot deka ziveele ne znma kol,ku milioni godini pred nas, zasto vo nivnite koski e najden hemoglobin, sto e novozmozno da se najde, ako fosilite se od pred milioni i milioni godini. Taka da i zemjata ne e stara milijardi godini, tuku najmnogu 4000-6000 godini.Se nadevam deka ke najdes motiv poveke da veruvas vo Bog otkolku vo Darvin koj sto ne uspeal nisto da dokaze, a e tolku poznat samo zasto lugeto se ograniceni vo pogledite da sfatat i prifatat deka Bog sozdal se.Zasto svetot e premnogu sovrsen za da nastane od NISTO.
Pozdrav

Најдена е преодна форма на амфибијата кога прв пат почнала да се претвара од риба во земно суштество. После 4 години копање близу до Цеверниот Пол, го најдоа фосилот пред година или две.

Тоа за Неандерталецот - потекнуваме од исти предок, али кога неговата група отишла у Европа еволуирала во Неандерталец, додека Хомо Сапиенс бил сеуште у Африка и еволуирал на друг начин. Тоа сеуште не ја негира еволуцијата.

А што се однесува до Дарвин и све тоа, од година у година наоѓаат све повише докази за неговата теорија.

Zosto ne dades eden edinstven primer koga od nisto stanuva nesto, mene toa ne mi e jasno, kako moze po nekoja slucajnost da nastane od prosti hemiski elementi (a diskutabilno e od kaj se i tie sozdadeni) covek?I aj ne mora covek edno rastenie, be?
Mene toa mi nema logika.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom