Сендвичара "Седмица"

  • Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување
Да, може и до 220 да отидеш со додатоците, нели појачан ако си порачаш, ама брате барем јадеш ТОСТИШТЕ, да се удавиш во вкусови. Тој тост и 1500 да го направат пак би го купил, ВРВЕН!
Турчине ти тука во темава пишуваше реферати и убедуваше луѓе дека во 7ца биле 100% со јунешко месо :( ти се смееа сите,што да мислиме сега за Меџик по ова што го напиша.
 
Турчине ти тука во темава пишуваше реферати и убедуваше луѓе дека во 7ца биле 100% со јунешко месо :( ти се смееа сите,што да мислиме сега за Меџик по ова што го напиша.
Па технички, делот од плескавицата што е со месо можеби е со 100% јунешко месо... Но заебанцијата е што тоа не е еднакво на "плескавица од 100% јунешко месо". :)
 
нема врска месото колку што има врска подготовката. Плескавицата во седмица или било која наша сендвичара содржи зачини и други работи што го прават вкусот невероватен. А пак бургерот амерички е чисто месо 80/20 однос, месо и сланина. Едини зачини што ставаат се сол и бибер. Тие работи го прават вкусот многу различен и затоа делува така. И тој што доаѓа од светот на плескавицата му е тешко да го прифати бургерот на амерички стил.
 
Одамна се тие, добро е што некој држи константност во квалитет
Последно имам јадено кога беа големите тостови 150, колку се сега?
С врат, млечен кашкавал,печурки, павлака скоро 300 ден
 
Единствената нездрава работа во бургер оброк е потенцијално само маслото во кое што се пржи компирот.
- плескавица: во многу сендвичари веќе имаат 100% јунешка плескавица од месо какво што би си го купил од месара, значи здраво
- марула/кромид/домат/кисели краставички: зеленчук, по автоматизам здраво
- лепче: најчесто се од локални пекари што доставуваат за одредена сендвичара и што се многу поздрави од пакуваните лебови на големите пекари
- сосеви: некои се по дефолт нездрави, но кој психопат јаде бургер без сос...
- кашкавал: млечен производ, здрава работа
- помфрит: здрава работа, единствено маслото ако е многу пати препржено може да го направи помфритот нездрав

Или објаснето со една слика:

BURGER+POST.png




PS:
o9pg4xxpl4u71.png
Јунешко месо дојде 800 денара кило.

Чисто сумљам дека чисто јунешко има по сендвичариве у Скопје.

Таа у 7ца пола е соја/кромид/леб а за месото неможам да коментирам пошо од другиве ствари не доаѓа у израз.

Али нема боље џанк фуд од нив, најмногу ради мајонезот, па и пофритот им е добар.

Пре у 7ца ќе се најадам него у Бургер Кинг да останам гладен.

И оние Бејкинг бред или како беа се ок, само пофритот им е гомно и бургерот е бар 30 посто помал од 7ца.
 
Мајонез од седмица - павлака за готвење, кари зачин, лук во гранули, вегета/сол, бибер


тргнете ги само другите кондименти
 
Јунешко месо дојде 800 денара кило.

Чисто сумљам дека чисто јунешко има по сендвичариве у Скопје.

Таа у 7ца пола е соја/кромид/леб а за месото неможам да коментирам пошо од другиве ствари не доаѓа у израз.

Али нема боље џанк фуд од нив, најмногу ради мајонезот, па и пофритот им е добар.

Пре у 7ца ќе се најадам него у Бургер Кинг да останам гладен.

И оние Бејкинг бред или како беа се ок, само пофритот им е гомно и бургерот е бар 30 посто помал од 7ца.
Има веќе во повеќе сендвичари. Најчесто се 2 плескавици по 80-100 грама, да речеме нив ги кошта околу 70 денари за плескавиците, а бургерот ти го продаваат за минимум 300. Така што им излегува математиката.
 
Мене помфритот не ми се допаѓа во 7ца инаку бургерот ми е топ.
 
Турчине ти тука во темава пишуваше реферати и убедуваше луѓе дека во 7ца биле 100% со јунешко месо :( ти се смееа сите,што да мислиме сега за Меџик по ова што го напиша.
Прво, не сум Турчин.
Второ, никогаш и нигде не сум рекол дека во 7ца плескавицата е 100% јунешко месо, него дека во сооднос месо вс желудници/лебни трошки/кромид е една од најдобрите плескавици што се тиче сендвичари у Скопје.
Трето, не е спорно да не ти се допаѓа некој сендвич, сепак се е ствар на вкусови. Ама вака процентуално да земеш народ да прашуваш 7ца секогаш ќе е топ 3 на секоја можна листа.
Четврто, не знам што да мислиш за Меџик, ако не си пробал тогаш оди пробај и сподели искуство.
 
Значи со кулен и врат ке идат накај 180
210 со кулен голем или 220 платив, знам само ме скина стомак потоа. Јбг највеорјатно така се погодило , често земам од таму.
 
Прво, не сум Турчин.
Второ, никогаш и нигде не сум рекол дека во 7ца плескавицата е 100% јунешко месо, него дека во сооднос месо вс желудници/лебни трошки/кромид е една од најдобрите плескавици што се тиче сендвичари у Скопје.
Трето, не е спорно да не ти се допаѓа некој сендвич, сепак се е ствар на вкусови. Ама вака процентуално да земеш народ да прашуваш 7ца секогаш ќе е топ 3 на секоја можна листа.
Четврто, не знам што да мислиш за Меџик, ако не си пробал тогаш оди пробај и сподели искуство.
Не ми кажувај за Меџик во Ѓорги завршив секој втор ден јадев таму.
 
Добро и, мислењето какво ти е?
Одличен во тоа време најдобар,без конкуренција. Ама 15 години немам јадено може е сменето затоа така пишав,7ца го уби Меџик дека се на 30м одалеченост многу слабо народ кога проаѓам таму.
 
Одличен во тоа време најдобар,без конкуренција. Ама 15 години немам јадено може е сменето затоа така пишав,7ца го уби Меџик дека се на 30м одалеченост многу слабо народ кога проаѓам таму.

Не се голема конкуренција пошто Меџик е ориентиран према тостови. Има едно 6 тостери.
 
Не се голема конкуренција пошто Меџик е ориентиран према тостови. Има едно 6 тостери.
Кај може Меџик да се носи со 7ца ,па сите што одат натака со помисла да јадат тост пак завршуваат во 7ца ,тоа е целата работа:).
Го движам тој дел и со работа сум во близина таму гледам како стојат работите.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom