Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
А да не е случајно од крзното шо го чисти, т.е. шо се митариТ? :)

Ми треба совет:)
Мачето ми е старо 11 месеци, а до сега веке 2 пати имаше циклус за парење.Со ветеринарот каде што ја носам разговаравме на таа тема и тој ми препорача дека пред да се пари најубаво е мачето да има барем 18 месеци.Ми кажа за некои инекции( хормонски) кои што ке и го сопрат циклусот на една година мегутоа не ми даде некои подетални информации за тоа кога се дава таа инекција(дали кога е во циклус или одкако ке и помине нагонот) и дали може таа инекција да донесе некои несакани последици.Нвистина би ми помогнало ако некој може да ми даде некој податок за овие инекции и одприлика која им е цената.Инаку мачето планирам да го стерилизирам подоцна,т.е.би сакала да има барем еднаш маченца и потоа да ја оперираме.
Фала однапред:smir:
Земај ги, незнам цена ама не можат да наштетат.

Јас имам мачор стар 2 години и сега се разболел нешто. Се понаша како да повраќа, ама го немам видено да поврати што му е проблемот??
Па веројатно има проблеми со стомакот, носи го на ветеринар нема некој совет за да му стане поарно.

А да не е случајно од крзното шо го чисти, т.е. шо се митариТ? :)
да, тоа е, и мојот прави така кога сака да го исчисти јазикот од влакна, се грчи и прави обид да поврати ама не повраќа
најверојатно е тоа, не се секирај

Може да е од тоа ама ако постојано се напрега да повраќа тогаш дефинитвно проблеми со стомакот.

тоа да, ако постојано се случува тогаш друго е проблемот
а ова со влакната се случува многу ретко, пред мене до сега 3 пати има направено така во рок од една година и тоа секогаш после чистење добива таков нагон

Вчера вечерта приметив дека мачето се движи некако тешко, на моненти заносуваше на една страна во одењето. Приметив и дека носето му е многу влажно. Му дадов млеко, го наранив но денес состојбата е многу полоша. Едвај оди, не сака ништо да стави во уста. И кучето почна да повраќа.. мислам дека некој ги има затруено. Се јавив кај ветеринар и тој ми рече дека се затруени и дека можи да се спасат само ако не се целосно затруени и ако пијат млеко со шекер. Друг лек немало.
И ме интересира дали можам да преземам нешто во врска со човекот кој ги труе, да повикам ветеринарен инспектор? Оти ова не е прв пат..

НЕ ТРЕБА ДОЗВОЛА....зависи каква е змијата... ја не очекувам сигурно дека он сака да купи питон од ТРИ МЕТРА.... има и помали питони..што растат отприлика до метар така некако..цената само за питонот е 12 илјади денари.. а се заедно би ти дошло отприлика околу 18 илјади со се терариум и тие ствари...змија не е мала работа...размисли околу тоа зошто и за секое нејзино јадење ( еднаш месесечно ) треба да даваш пари за глувчиња или хрчаци така некако... се приптомува лесно... еве ти број од нив о75/ 629-203 или 070/452-696 за нарачување ако немаат случајно во моментов..иако последен пат кога бев имаше змија :) ја сликав... ете ти ја сликата... продавницата се наоѓа кај паркингот од универзална сала..

Attachments

• zmija.JPG
    zmija.JPG
    119 KB · Прегледи: 59
убав избор за домашно милениче.браво браво
Мене ме интересира по која цена би се нашло кај нас Тарантула???
има некој инфо?

Луѓе офтопик ама не се зезајте со вакви работи. Поготово ако живеете со мали деца во стан или во зграда. Лесно може да се случи да избега и тарантулата и змијата. Мислете и на другите.
Што фали на тоа да чувате куче или маче како сите други?

Фала ви на сите за информацииве(посебно на *ЕмА*) ептен ми помогнавте, добив генерална слика како е шо е работава, колку пари е, како се чува и сите ствари.. да присоберам уште некој денар и одма купувам:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom