MasteR_#0
Addict
- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 3.154
- Поени од реакции
- 879
Некој да препорача графичка, не сакам да зимам многу скапа пошто пц-то ми е старо, ако би одел со скапа графичка тогаш би составил нов компјутер.
Еве што имам:
Pentium(R) Dual-Core CPU E5500 @280GHz 2.80 GHz, 2.00 GB of RAM
Графичката што ми цркна беше Nvidia Ge Force 210
Па препорачајте некоја асолна не многу скапа графичка што ќе ми фаќа од новиве игри како CoD, Battlefield, Assassin Creed итн.
Јас би ти рекол да земеш на старо некоја чим не планираш новата карта да ја ставиш во новиот компјутер во иднина, земи нешто како 5750/5770/GTS450 на старо околу 2000 би требало да се, не се исплати повеќе од тоа да даваш бидејќи и онака процесорот е преслаб за било кои нови игри, (овие карти се способни да пуштат нови игри на low-medium сетинзи во зависност од резолуцијата но можно е и воопшто да нема да можеш да ги играш заради процесорот, ќе има премногу lag spikes и паѓања на фрејмови) башка само 2GB рам имаш.
Ај да прашам и јас...
Конф: i5 3570K, 8GB , P8Z77-V
Буџетот е некаде до 10k...се мислев меѓу ASUS R9270X-DC2T-2GD5 и ASUS R7260X-DC2OC-2GD5..може и некоја друга поефтина ако тука некаде се со перфорамнси за чат пат gaming )
Инаку, се двоумам меѓу тие две пошто не ми е за long-term и не играм многу игри, така да доволно е да тера до наредната година па тогаш би правел upgrade..ако не и порано![]()
270x е многу побрза од 260x, што ќе играш?