MasteR_#0
Addict
- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 3.154
- Поени од реакции
- 879
Ќе се пофалам, ми се може
Земав R9 270 на АСУС од СЕТ. Планот беше во јуни, и испадна така.
Ја земав оваа, најмногу поради тоа што имаа иста побарувачка/потрошувачка(whatever) на струја, 150W.
Се надевам ќе ме служи исто колку и претходната, 5 години.
p.s. Со оглед на тоа што направив транзиција од Комунизам у Демократија, овај од Nvidia у Radeo, кажете нешо повеќе за овие. Со Видија идеше лесно, само си наоѓаше драјвери, и си ги снимав. Би требало и со овие исто да биде.
Ги снимив тие од ЦД-то, па сеа снимам и од интернет, најнови.
Одличен избор, и јас ја земав таа пред некоја недела на старо мада како нова е со скоро целосна гаранција. Со драјверите немам никаков проблем моментално ги користам 14.6 бета, претходно 14.4 и тие беа во ред. Како што гледам по нет лесно може да се оверклокува до ниво на 270x.
Само ако имаш некој Core 2 процесор или сличен од тоа доба ќе те кочи многу, јас имам Q8200 на 2.8Ghz и многу е гадно ако играш игри како Battlefield, кај мене на BF3 и на ultra со 4xMSAA и на медиум имам ист фрејмрејт (минималниот е ист, а тој најмногу влијае) па и во некои синглплеер сценарија имам значителен ботлнек, пр. Crysis бидејќи има доста физика/A.I. и простран терен за рендерирање на некои мапи.