MasteR_#0
Addict
- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 3.154
- Поени од реакции
- 879
Одличен избор, и јас ја земав таа пред некоја недела на старо мада како нова е со скоро целосна гаранција. Со драјверите немам никаков проблем моментално ги користам 14.6 бета, претходно 14.4 и тие беа во ред. Како што гледам по нет лесно може да се оверклокува до ниво на 270x.Ќе се пофалам, ми се може
Земав R9 270 на АСУС од СЕТ. Планот беше во јуни, и испадна така.
Ја земав оваа, најмногу поради тоа што имаа иста побарувачка/потрошувачка(whatever) на струја, 150W.
Се надевам ќе ме служи исто колку и претходната, 5 години.
p.s. Со оглед на тоа што направив транзиција од Комунизам у Демократија, овај од Nvidia у Radeo, кажете нешо повеќе за овие. Со Видија идеше лесно, само си наоѓаше драјвери, и си ги снимав. Би требало и со овие исто да биде.
Ги снимив тие од ЦД-то, па сеа снимам и од интернет, најнови.
Само ако имаш некој Core 2 процесор или сличен од тоа доба ќе те кочи многу, јас имам Q8200 на 2.8Ghz и многу е гадно ако играш игри како Battlefield, кај мене на BF3 и на ultra со 4xMSAA и на медиум имам ист фрејмрејт (минималниот е ист, а тој најмногу влијае) па и во некои синглплеер сценарија имам значителен ботлнек, пр. Crysis бидејќи има доста физика/A.I. и простран терен за рендерирање на некои мапи.