ИНтересна ствар е што прави сега nVIDIA со гт220 и гт240 , некои чудни комбинации , као да тестираат по некој графичка особина во секој од моделите , ГТ240 например во некои игри е брза како и 9800ГТ а во некои е катастрофа , поспора и од 220ГТ . Чудна комбинација :nesvest:
DarkKnight ... Загуба на преформанси нема и според на ати тврдењата и според тестови на технологиата кои сум ги видел ... Значи првото тврдењњ не ти е точно ... е сега дека е непрактично како цена .... е многу непрактично е да се купат 3 монитори итн ... Али пак има гејмери кои ке го направат тоа .
Е сега .. јас тука гледам една од легендарните битки на гејминг пазарот . Гаме програмер и гејмер никогаш не гледаат исто ... Се има милион пати случувано да излезе игра која според програмерите е Врвот , а покето гејмери да не ја чепнат и да ја сметаат за боза .
И јас како невин посматрач ке речам само , да можеби физиката е наредно нешто ... Ама му е рано уште . Прво реална графика за по реалистичен гејмплеј ... џанам реј трејсинг , АА итн ... Па после ке мислиме на физика ... Во крајна сметка ... Што би била најдобрата физика на светот со графика од средината на 90 - ти те ????
Гласот на гејмерите е јасен ... МОре АА , Рај трејсинг и поке монитори ...
Не гледам некои многу да се засегна за физиката .
Хмм , можда , али јас сум и гејмер , ама не ептен јак гејмер , во последно време немам време баш да се посветам толку .
Иначе Халф Лајф 2 кога ги играм капмањата , и Епизода еден и два , многу ми прави кеф што има добра физика и добар енџин.
Порано кога ги пробував игриците гледав графика , ама секогаш ја пробам и видам , ДА ИМА ТОП ГРАФИКА и на тоа остане , играта не ми буди интерес да ја играм.
И имам сватено дека графика не е најбитна дефинитивно.
Кога ке седнам да играм игра , например ФПС , сакам да можам да рушам зидови , да правам интеракција со различни објекти на различен начин , за мене тоа е правата ствар .
А реално веќе графиката скоро го постигна својот максимум.
Тоа е моето мислење.