Графички карти

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Аиде бе сега, колку игри искочиле со физика што вреди? :)

HL2? :)

Инаку, Eyefinity ќе биде успех, само ако дозволи и има снага на 3 различни монитори (или 6, не дај боже), да процесира 3 split-screens. Нека се намалат текстурите и се тоа, али замислете колку јако би било тоа ебате!

П.с. Знам дека сањам. :devil3:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.177
Eyefinity ќе биде успех посебно со новиот LG Borderless монитор, кој самото име му кажува, нема пластика околу самиот ЛЦД панел. :vozbud:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Eyefinity ќе биде успех посебно со новиот LG Borderless монитор, кој самото име му кажува, нема пластика околу самиот ЛЦД панел. :vozbud:
Нема (испакната) пластика, ама пак , односно не е вистински borderless телевизор.. така да, за жал не може да наредиш 2-3 во хоризонтала и да си мислиш дека имаш еден огромен екран =/

Член од
13 март 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Да например Халф Лајф 2 , нели е закон за играње , има модифициран ХАВОК енџин , доколку би користел графичка тој хавок , значи ке може да се користи во 20 пати поголема мера.
Иначе Psyside , не ми кажувај за графика и модови и што е АА , јас сум програмер , имам работено и гаме девелопмент , и многу добро знам тие ефекти слатки што ги гледаме во игрите како се направени.
Ако перформансите на нвидиа имаат поголем губиток при АА од АТИ тоа не значи дека се БЕДНИ , БЕДНИ е тежок збор , и може да го каже некој само што е пристрасен како тебе.
Сепак зборете што сакате ЕНВИДИА направи многу , АТИ со последните 2 генерации почна да прави прогрес во права насока.
Еyefinity е многу добра замисла , ама засега не е практична.
Зашто ?
Сега ке ви кажам .
Прво за една картичка да рендерира 3 монитора , значти 3 пати намалување на перформансите , засега рачунајте ке може да играте Quake 3 .
Друго зашто тражи големо вложување во неа , 3 монитори се скупа инвестиција за видео игри , и кросфајр 5970.
Иначе поздрав за потегот на АТИ , значи тоа е што се бара од АТИ и ЕНВИДИА да уведуваат нови работи и да го подобруваат гејмингот.
ЕНВИДИА секако ке мора и она да уведе подршка за истата работа ако сака да остане во тек.
Значи и АТИ направи чекор за нешто ново и подобро.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Да де да пристрасен сум нема грешка, иако сум ги имал скоро сите хај енд карти на Нвидиа во последниве неколку години тоа кажува колку сум пристрасен нели?

Друго можеш да работиш каде сакаш и што сакаш, но директното искуство е нешто сосема друго одколку само теорија. Како и да е забегавме од темава и не би коментирал веќе за АА модовите на двата бренда. БТЊ јас реков (бедни антиалајзинг перформанси да бидеме јасни)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Нема (испакната) пластика, ама пак , односно не е вистински borderless телевизор.. така да, за жал не може да наредиш 2-3 во хоризонтала и да си мислиш дека имаш еден огромен екран =/

Ако си инает, ке земеш сам ке ги напраиш borderless хехехе. Не е толку тешко, ама еден погрешен потег и отиде мониторот.

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Да де да пристрасен сум нема грешка, иако сум ги имал скоро сите хај енд карти на Нвидиа во последниве неколку години тоа кажува колку сум пристрасен нели?

Друго можеш да работиш каде сакаш и што сакаш, но директното искуство е нешто сосема друго одколку само теорија. Како и да е забегавме од темава и не би коментирал веќе за АА модовите на двата бренда. БТЊ јас реков (бедни антиалајзинг перформанси да бидеме јасни)
30 поста мелеш едно исто срање освен АА што имаш најголем у маало ништо друго не кажа и не докажа дека знаеш...

За болдираното .. ако не примети дечкото ти кажа дека работи со тоа значи има директно искуство

А пошо незнаш кој на каква машина работи и какви хај енд срања има у куќиште муабетов ми наликува се повеќе на ај да си ги мериме на кого му е поголем...

Останатите извинете на офф топик..

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Може да ми каже некој колку е цена на 512 графичка (Nvidia,ATI) во Македонија зашто вака по модели не ги разбирам.:kesa:

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Еyefinity е многу добра замисла , ама засега не е практична.
Зашто ?
Сега ке ви кажам .
Прво за една картичка да рендерира 3 монитора , значти 3 пати намалување на перформансите , засега рачунајте ке може да играте Quake 3 .
Друго зашто тражи големо вложување во неа , 3 монитори се скупа инвестиција за видео игри , и кросфајр 5970.
DarkKnight ... Загуба на преформанси нема и според на ати тврдењата и според тестови на технологиата кои сум ги видел ... Значи првото тврдењњ не ти е точно ... е сега дека е непрактично како цена .... е многу непрактично е да се купат 3 монитори итн ... Али пак има гејмери кои ке го направат тоа .

Е сега .. јас тука гледам една од легендарните битки на гејминг пазарот . Гаме програмер и гејмер никогаш не гледаат исто ... Се има милион пати случувано да излезе игра која според програмерите е Врвот , а покето гејмери да не ја чепнат и да ја сметаат за боза .
И јас како невин посматрач ке речам само , да можеби физиката е наредно нешто ... Ама му е рано уште . Прво реална графика за по реалистичен гејмплеј ... џанам реј трејсинг , АА итн ... Па после ке мислиме на физика ... Во крајна сметка ... Што би била најдобрата физика на светот со графика од средината на 90 - ти те ????

Гласот на гејмерите е јасен ... МОре АА , Рај трејсинг и поке монитори ...
Не гледам некои многу да се засегна за физиката .

Член од
13 март 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
ИНтересна ствар е што прави сега nVIDIA со гт220 и гт240 , некои чудни комбинации , као да тестираат по некој графичка особина во секој од моделите , ГТ240 например во некои игри е брза како и 9800ГТ а во некои е катастрофа , поспора и од 220ГТ . Чудна комбинација :nesvest:

DarkKnight ... Загуба на преформанси нема и според на ати тврдењата и според тестови на технологиата кои сум ги видел ... Значи првото тврдењњ не ти е точно ... е сега дека е непрактично како цена .... е многу непрактично е да се купат 3 монитори итн ... Али пак има гејмери кои ке го направат тоа .

Е сега .. јас тука гледам една од легендарните битки на гејминг пазарот . Гаме програмер и гејмер никогаш не гледаат исто ... Се има милион пати случувано да излезе игра која според програмерите е Врвот , а покето гејмери да не ја чепнат и да ја сметаат за боза .
И јас како невин посматрач ке речам само , да можеби физиката е наредно нешто ... Ама му е рано уште . Прво реална графика за по реалистичен гејмплеј ... џанам реј трејсинг , АА итн ... Па после ке мислиме на физика ... Во крајна сметка ... Што би била најдобрата физика на светот со графика од средината на 90 - ти те ????

Гласот на гејмерите е јасен ... МОре АА , Рај трејсинг и поке монитори ...
Не гледам некои многу да се засегна за физиката .
Хмм , можда , али јас сум и гејмер , ама не ептен јак гејмер , во последно време немам време баш да се посветам толку .
Иначе Халф Лајф 2 кога ги играм капмањата , и Епизода еден и два , многу ми прави кеф што има добра физика и добар енџин.
Порано кога ги пробував игриците гледав графика , ама секогаш ја пробам и видам , ДА ИМА ТОП ГРАФИКА и на тоа остане , играта не ми буди интерес да ја играм.
И имам сватено дека графика не е најбитна дефинитивно.
Кога ке седнам да играм игра , например ФПС , сакам да можам да рушам зидови , да правам интеракција со различни објекти на различен начин , за мене тоа е правата ствар .
А реално веќе графиката скоро го постигна својот максимум.
Тоа е моето мислење.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
30 поста мелеш едно исто срање освен АА што имаш најголем у маало ништо друго не кажа и не докажа дека знаеш...

За болдираното .. ако не примети дечкото ти кажа дека работи со тоа значи има директно искуство

А пошо незнаш кој на каква машина работи и какви хај енд срања има у куќиште муабетов ми наликува се повеќе на ај да си ги мериме на кого му е поголем...

Останатите извинете на офф топик..
Па за тоа се збори за тоа и се користат тие графички,таму се бара снага и нудат најмногу задоволство, графика. Друго, со што работи дечкото? дали има 5870-ка? дали користел GTX295? Дали има некоја карта од Квадро серијата можеби? Тесла? (ако воопшто знаеш што е тоа) Он си кажа дека има Ати 4850 со која е невозможно да го види она што јас го гледам и да разбере за што зборам затоа што модовите на АА кои јас ги користам ги нема како опција на неговиот хардвер. Не викам дека не знае, туку дека му треба нов хардвер за да ме сфати подобро. Да, пак зборувам за АА бидејќи топиков е за графички карти (графика во игри) и со тоа и за модовите на АА, без разлика дали тебе тоа ти смета или не прво уклучи се во дискусијата со некој конструктивен пост, нели пошто знаеш повеќе и јас само зборувам едно исто, па после суди кој што зборел вака од страна сите можеме да бидеме паметни. Нели да видиме што знаеш ти?

Цело време, секогаш сум избегнувал да зборам за мојот компјутер баш заради ваквите како тебе кои одма мислат дека некој се фали.
Ако ја следиш темава, а не ја следиш доволно ке ти стане јасно дека не се работи за тоа него, дискутираме за силните страни на Ати во моментов и спроедбата со директниот конкурент Нвидиа. Кои според мене единствената предност што ја имаат се подобрите драјвери генерално.Спомнувам каков хардвер користам затоа што не можев да му објаснам на што мислам поточно и зашто не може да знае подобро од мене за технолгијата која во моментов ја имаат Ати како опција во своите драјвери (антиалејзинг модови) Затоа што не користи ништо од тоа на кратко. Мене лично а и на многу хардвер ентузијасти, гејмери ни е битно како изгледа играта која ја играм, затоа и толку се фокусирам на тоа!
Баш добра дискусија се разви според мене, и негативната твоја настроеност не придонесува за никакво подобрување на истата!
Твојот допринес за овој трид, дискусија е помал од НУЛА. Токму заради тоа твоето мислење за моите постови е неосновано тотално небитно,биди ми поздравен.

Член од
13 март 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Ајдеде мирни , тука сме да си направиме муабет не да се караме :bip: .
Фора е што анти алисинг си е анти алисинг , да имам пуштано зависи од игра CSAAx16 , тоа ти е опција која ја скенира сликата и го исправува СКАЛА ЕФЕКТОТО кој се добива на кривите површини.
Ама не е се во тоа , кој малку навлегува во длабочина на игрите ке знае дека слика е слика , а друго нешто е што се дешава унутра у играта.
Значи ти повеќе обраќаш пажња на изглед не на суштина.
Јас имам другар со кој кога зборуваме за една видео игра ги гледаме сите аспекти и могуќности.
Жив пример ти се старите класични игри кои се играат и ден денес.
Дека графика е само форма , битна е суштината.
Например дота со основна графика.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Друже играм и Дота и Варкрафт 3, а омилена игра на сите времиња ми е Халф лајф серијалот. Значи далеку од тоа дека не гледам на игривост веруј ми. Само што исто така многу битно ми е и како изгледа играта ако веќе имам хардвер за да направам нешто да изгледа далеку подобро зашто да не ? Сакам бре маста да му ја вадам на хардверот, џабе не сум го платил дебело :smir:

Член од
13 март 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Друже играм и Дота и Варкрафт 3, а омилена игра на сите времиња ми е Халф лајф серијалот. Значи далеку од тоа дека не гледам на игривост веруј ми. Само што исто така многу битно ми е и како изгледа играта ако веќе имам хардвер за да направам нешто да изгледа далеку подобро зашто да не ? Сакам бре маста да му ја вадам на хардверот, џабе не сум го платил дебело :smir:
еее за вадење маста абсолутно , зар си купил такво слатко парче технологија и да не го искористиш.
Јас пред 10 тина дена купв Лоџитек Г25 , следното што планирам е 5850 , само претходно чекам да видам ЕНВИДИА што ке понуди. И сето тоа да го спојам со 42“ ФУЛ ХА-ДЕ дисплеј

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Може да ми каже некој колку е цена на 512 графичка (Nvidia,ATI) во Македонија зашто вака по модели не ги разбирам.:kesa:
Друже имаш од 2500 денари па нагоре, ама што ја гледаш меморијата на графичката, кажи колку планираш да дадеш и за што ќе ја користиш и ќе ти кажеме која е најдобра за тие пари.

Kajgana Shop

На врв Bottom