Кој дијалект најмногу ве нервира?

• Креатор на темата Креатор на темата GavolRulz
  • Време на започнување Време на започнување
Гевгелиски леле колку се нервирам :nenene::nenene: А кумановски се пукам од смеење кога едно дете од трениг збори така дека е од куманово и на тренинг плацам од смеа :pos2:

Abe ima nekoi kako na primer strumicanite potesko se razbiraat zaso brzaat ama koa ke mi kaze nekoj deka ne razbira voopsto so mu zborat koga odi vo drug grad iskreno se zaprasuvam so ne e vo red so nego...sepak e toa makedonski da ne preteruvame

гевгелиски...односно не ме нервира дијалектот туку фактот дека ништо не ги разбирам гевгеличани додека зборат :tapp:

ОХридскиот е најглуп. Струмичкиот најзакон. Најубав Тетовскиот :pipi:

Никој, сите ми се убави. Колку е подалечен од литературниот, толку ми е поинтересен.

Самото поставување на темава е непотребно.Сите дијалекти се наши ,македонски.Значи ли дека доколку не сакате некој дијалект не ги сакате ни луѓето од тие градови или региони?

Не знам како може да ве нервира некој дијалект сите се убави на свој начин.
Така да, мене никој не ме нервира, интересно ми е кога ќе слушнам како се зборува во различни краеви во земјава.

Прегеска на Милионер еден гледав како зборува изгледа на прилепски беше!! Стално го употребуваше зборот "че".. Мене најмногу ме нервира кумановскиот! Кога го слушам ми иде да се фрлам од терасата надоле! Поз
Абе мали па кој те брани бе слободно рипај од балкон,кд ке га прочиташ овој слободно отвори прозор и адиос:pos2:
едитирано од модератор: Само без навреди, благодарам.

Струмичкиот...не дека имам нешо против туку воопшто неможам да разберам еден збор...па кога ќе почнат да зборуваат брзо...тек тогаш:kesa:

Најмногу ме нервира уличниот “дијалект“ на младинава, ванабимангуп дијалектот.
Ептен се вадам од патики кога ќе слушнам муабет на некои тешки фраеришта од типот “Еј пеер4е, кај ќе оиме вечер?“, “Вии ја пи*кана еј!“, “Здрао брат, као иде?“, “Ќидеме ли да се пијанчиме у парк, а?“... ич не можам да ги сварам, нема нешто што ми звучи посељачки од ова.:nervozna:

И мене, абе то не е баш дијалект туку жаргон, ама како и да е гаден е :tapp:

Н'мојште да на разберте оти ного брзо лафме, затоа ва нервире Гивгилијскиут. :D, ного малце народ сме уд дека толко нервози за нас... :D Колко п'та имте слушнано т'ков диалект? Д беше Македонија цела нашиут диалект ќ беше фтор пу гулемина, после централнуто оти е дел уд Солунско-Воденска група. З жал гејците на зфркнаа и сеа само ва нервирме. :P Тоа е љуѓе, тешкој да устаниш сираче. :helou:

Кумановскиот ми е одвратен:ija:
У охрид говорот им е ист ко селата околу Гостивар!
тие два ми се така поодвратни!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom