Кој дијалект најмногу ве нервира?

• Креатор на темата Креатор на темата GavolRulz
  • Време на започнување Време на започнување
И мене сите ми се убави,немат неубав дијалект и не знам з'ш на појчето(малки струшки да се изразиме) ги нервират прилепскиот дијалект мене пак убав ми е...

Секој дијалект си е посебен и има своја убавина!

ова кумановскиов ко изветреана верзија на спрски, и незнам зашто у ганглии ми влага... башка имаат многу неразбирливи зборови.... а и у кочани, каков дијалект и да имаат и тој не ми е мнг сфатлив и по малце ме нервира....
за разлика од овие, си го сакам тетовскиот дијалект.... а малце ме нервира скопскиов сленг, т.е. не е скопски него повеќе е фолирање (ако може така д асе каже) на одредени особи...

Како може нешто што е МАКЕДОНСКО да те нервира?!?!

Во кумановскиот ме нервира она ч,а во струмичкиот избегнувањето на њ

СКОПСКИОТ најмногу, никој како тој, посебно кога ќе слушнам женски т.е прави скопски шмизли како го издолжуваат дијалектот... секако најдобар ми е кавадаречкиот :vozbud:( оти сум од таму). Инаку на секој својот дијалект му е најубав оти од таму потекнува... зато да нема караници :pos2:

Кавадаречкиот затоа што ми е најсељачки,но хард филингс

Кумановскиот нормално...не верувам да има чоек шо не го нервира овај дијалект ( освен кумановчани )...не ни мислам дека кумановскиот е македонски дијалект...веројатно е некој српски дијалект...побрзо би рекол дека врањанскиот и нишкиот се македонски дијалекти отколку кумановскиот

Нај дијалект што ме нервира, нормално КУМАНОВСКИ,а најдобар се знае, јалте при нас па да слушете:pos2:

Кичевски дефинитивно:
"Ќе ода со татота в планина":vozbud:

Никој посебно.Сите ми се допаѓаат.А најмногу прилепскиО:vozbud:
Инаку, малце ме нервираат дијалектите како на пример од Пехчево, Штип и слично.Ајде кажете ми што значи наврли клепаци?:pos2::pos2::pos2:

Никој посебно.Сите ми се допаѓаат.А најмногу прилепскиО:vozbud:
Инаку, малце ме нервираат дијалектите како на пример од Пехчево, Штип и слично.Ајде кажете ми што значи наврли клепаци?:pos2::pos2::pos2:

Клепаци мислам дека значи кондури, а `наврли` неам поима! Можда `облечи ги кондурите`. :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom