DarkWalker
Think globaly , Act Localy!!!
- Член од
- 4 февруари 2006
- Мислења
- 1.209
- Поени од реакции
- 70
Турново дојде да игра у прва лига а ние уште у втора лига ... оф мајке ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Турново дојде да игра у прва лига а ние уште у втора лига ... оф мајке ...
Турново е само...Турново...а Беласица...име! Традиција! Може да имат и пари, и се што сакаат ама пак ќе си се Турново!
А Беласица ќе биде име...па не дај Боже играла и во општинска лига.
И, струмичани секогаш ќе си навиваат за Беласица или Тиверија.
Тенко...ќе си играа у трета лига како шо ми се чини...Еј баш сега кога спомна да те прашам, Абе како соти сега Тиверија во трета лига ли е? и какви и се шансите? шо се случува таму :smir:
Сега во 1 лига турново ке се вика турново хоризонт. Засилувања им се томи пандев и сашко бајлозов,како и новио тренер драган бочески.
едит:како шо пишуваше во еден весник турново ке ги играл некои натпревари во Струмица.
ne sakam da se mesam slucajno vlegov vo temava za da vidam slucajno da ne ima zasiluvanja vo turnovo (kako sto znam imaat i novo ime), samo mislam deka ne treba da igraat na Mladost, se znae koja ekipa igra na Mladost- BelasicaЈас мислам дека треба да не им се даде да играт на Младост.
ne sakam da se mesam slucajno vlegov vo temava za da vidam slucajno da ne ima zasiluvanja vo turnovo (kako sto znam imaat i novo ime), samo mislam deka ne treba da igraat na Mladost, se znae koja ekipa igra na Mladost- Belasica
Струмикс, баш ми е драго што спомна дека Струмица навива Беласица или Тиверија, зашто во повеќето градови се форсира само еден клуб, па затоа имам некои симпатии кон Струмица, но неможеш да кажеш дека Турново нема традиција, клубот е оформен 1950 година, и ако се сеќаваш негде 93/4/5 секогаш беше при врвот на 2 МФЛ и се бореше за влез во 1 МФЛ, тогаш се викаа Први Партизан. Само мене не ми се допаѓа што ќе го сменат името.
Кога беше Први Партизан, тогаш, тие години, се бореше за влез во Втора лига, влезе веднаш, но секогаш беше просечен второлигаш, до пред 2-3 сезони кога сегашниот спонзор правеше екипа, но никако не влегуваше во Прва лига...имаше „интересни“ резултати последните 6-7 кола...до сезонава.