Фан Клуб: ФК Турново

• Креатор на темата Креатор на темата Galactikos
  • Време на започнување Време на започнување
Турново дојде да игра у прва лига а ние уште у втора лига ... оф мајке ...

Турново дојде да игра у прва лига а ние уште у втора лига ... оф мајке ...

Хаха, Турново как ќе не стигне нас јас ќе шетам на центаро гол. Как ќе играт они у Европа и как ќе се борат за шампион на Македонија јас ќе си сменам името.

Шо оти влегоа, кога немат историја. :wink:

Турново е само...Турново...а Беласица...име! Традиција! Може да имат и пари, и се што сакаат ама пак ќе си се Турново!
А Беласица ќе биде име...па не дај Боже играла и во општинска лига.
И, струмичани секогаш ќе си навиваат за Беласица или Тиверија.

Турново е само...Турново...а Беласица...име! Традиција! Може да имат и пари, и се што сакаат ама пак ќе си се Турново!
А Беласица ќе биде име...па не дај Боже играла и во општинска лига.
И, струмичани секогаш ќе си навиваат за Беласица или Тиверија.

Еј баш сега кога спомна да те прашам, Абе како соти сега Тиверија во трета лига ли е? и какви и се шансите? шо се случува таму :smir:

Еј баш сега кога спомна да те прашам, Абе како соти сега Тиверија во трета лига ли е? и какви и се шансите? шо се случува таму :smir:
Тенко...ќе си играа у трета лига како шо ми се чини...

Струмикс, баш ми е драго што спомна дека Струмица навива Беласица или Тиверија, зашто во повеќето градови се форсира само еден клуб, па затоа имам некои симпатии кон Струмица, но неможеш да кажеш дека Турново нема традиција, клубот е оформен 1950 година, и ако се сеќаваш негде 93/4/5 секогаш беше при врвот на 2 МФЛ и се бореше за влез во 1 МФЛ, тогаш се викаа Први Партизан. Само мене не ми се допаѓа што ќе го сменат името.

Па на турново мислам дека повеќе пати му е менето името одкога е формиран, нема да му е првпат.

Сега во 1 лига турново ке се вика турново хоризонт. Засилувања им се томи пандев и сашко бајлозов,како и новио тренер драган бочески.

едит:како шо пишуваше во еден весник турново ке ги играл некои натпревари во Струмица.

Сега во 1 лига турново ке се вика турново хоризонт. Засилувања им се томи пандев и сашко бајлозов,како и новио тренер драган бочески.

едит:како шо пишуваше во еден весник турново ке ги играл некои натпревари во Струмица.

Јас знам дека цела сезона ќе играл на Младост, незнам колку е точно тоа, ама ај ќе видаме до почетоко на сезоната.

Јас мислам дека треба да не им се даде да играт на Младост.

Јас мислам дека треба да не им се даде да играт на Младост.
ne sakam da se mesam slucajno vlegov vo temava za da vidam slucajno da ne ima zasiluvanja vo turnovo (kako sto znam imaat i novo ime), samo mislam deka ne treba da igraat na Mladost, se znae koja ekipa igra na Mladost- Belasica

ne sakam da se mesam slucajno vlegov vo temava za da vidam slucajno da ne ima zasiluvanja vo turnovo (kako sto znam imaat i novo ime), samo mislam deka ne treba da igraat na Mladost, se znae koja ekipa igra na Mladost- Belasica

Абе така зборат само ке им дадат нека се радуват.

Струмикс, баш ми е драго што спомна дека Струмица навива Беласица или Тиверија, зашто во повеќето градови се форсира само еден клуб, па затоа имам некои симпатии кон Струмица, но неможеш да кажеш дека Турново нема традиција, клубот е оформен 1950 година, и ако се сеќаваш негде 93/4/5 секогаш беше при врвот на 2 МФЛ и се бореше за влез во 1 МФЛ, тогаш се викаа Први Партизан. Само мене не ми се допаѓа што ќе го сменат името.

Кога беше Први Партизан, тогаш, тие години, се бореше за влез во Втора лига, влезе веднаш, но секогаш беше просечен второлигаш, до пред 2-3 сезони кога сегашниот спонзор правеше екипа, но никако не влегуваше во Прва лига...имаше „интересни“ резултати последните 6-7 кола...до сезонава.

Кога беше Први Партизан, тогаш, тие години, се бореше за влез во Втора лига, влезе веднаш, но секогаш беше просечен второлигаш, до пред 2-3 сезони кога сегашниот спонзор правеше екипа, но никако не влегуваше во Прва лига...имаше „интересни“ резултати последните 6-7 кола...до сезонава.

Predhodnite 2 sezoni se taka pravese...se bea na vrvot na tabela...i ajdeee na krajta rasprodazba na bodovi:)))

и купување играчи за другата сезона.Но сезонава отидоа во 1 лига и не верувам да стигнат далеку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom