Фан Клуб: ФК Турново

• Креатор на темата Креатор на темата Galactikos
  • Време на започнување Време на започнување
Јас знам дека цела сезона ќе играл на Младост, незнам колку е точно тоа, ама ај ќе видаме до почетоко на сезоната.

Им дозволии да си играат у селото ...

НОВИОТ ПРВОЛИГАШ ТУРНОВО ХОРИЗОНТ НАЈАВУВА НОВИ ЗАСИЛУВАЊА
Доаѓаат тројца Срби
" Досега на списокот на нови имиња се наоѓаат голманот Пандев и Бајлозов, а за неколку дена ќе се знае дали Турново Хоризонт ќе ангажира и странски "освежувања"
Фудбалерите на Турново - Хоризонт утре во 17 часот ќе стартуваат со подготовките за големиот предизвик кој ги очекува во оваа сезона, премиерниот настап во Првата лига. Новиот тренер Драган Бочески ќе прозива во 17 часот, а на неговиот список ќе се најдат барем досега само двајца нови фудбалери, голманот Пандев и Бајлозов. Од раководството на клубот најавија дека на овој список ќе се најдат уште неколку нови имиња, а има најави дека ќе се ангажираат и неколку фудбалери од странство. Веќе в среда на првата прозивка ќе бидат пристуни тројца фудбалери од Србија, а по пробните "тестови" стручниот штаб под водство на тренерот Драган Бочески и раководството на клубот ќе одлучат дали овие фудбалери ќе бидат дел со екипата која ќе бие "битка" во Првата лига. Покрај со овие се преговара со уште неколку фудбалери. Турново Хоризонт својата форма ќе ја темпира во Негорски Бањи, а што се однесува до контролните средби, во план е да се одиграат околу десетина. Евентуални противници на Турново Хоризонт ќе бидат екипите кои ќе се подготвуваат на "југот" од нашата земја.

Сега ги видов 2 срби. Едниот е дефанзивец т.е штопер и е висок околу 2 метра со долга коса а другиот е напаѓач ниско со кратка коса како што го видов додека третиот не беше со нив.

Ај можеби ќе направат тим колку да обезбедуват опстанок во лигата (одма над бараж позициите), така и ми мириса работата, ама ќе видиме има квалитетни тимови во прва лига.

sakam da prasam samo edna rabota? dali navivackata grupa Ajduci slednata sezona ke naviva za Turnovo, poso gleam nejzini clenovi prepolni se so informacii za klubot. ne e provokacija, cisto informativno:smir:

sakam da prasam samo edna rabota? dali navivackata grupa Ajduci slednata sezona ke naviva za Turnovo, poso gleam nejzini clenovi prepolni se so informacii za klubot. ne e provokacija, cisto informativno:smir:

Абе немора да значи ако имат доста информации, дека ќе навиват за нив, знааш мабети си има низ градо се слушат, плус има и блиски извори и се коментире на форумо.

Edit: Турново мош ќе треба да си направа своја навивачка група.

koga vlagaa mislev ke napravat epten dobra ekipa, poso kako sto znam finasier, odnosno del od finansiite gi pokriva Pandev, ali ajde prva sezona e pa moze i ke iznenadite so mestata koj vodat u evropa

ne mi se veruva pero da dade da igrat na mlados ... na mladost igre edna ekipa BELASICA a za ajducite dali ke navivat za turnovo NEMA SANSI :helou::helou: i redno e veke da se vrate belasica u prva liga tamu i e mestoto

ЛООООООЛ човече нема шанси.

Тоа едноставно нема теоретски шанси, а убаво ќе биде турновчане да си направат некоја група па да јадат ќотек во секоја доба. :pos:

Иначе за 2 натпревари мислам имаше понуда од педерчето да одиме да навиваме за Турново како подршка кога играше со Металург и Миравци дури и понуди 1000 евра, али среќен беше што помина и без ќотек.

Ајдуци не сакат никој друг клуб освен БЕЛАСИЦА. Тоа мислам дека треба да е повеќе од јасно. :wink:

koga vlagaa mislev ke napravat epten dobra ekipa, poso kako sto znam finasier, odnosno del od finansiite gi pokriva Pandev, ali ajde prva sezona e pa moze i ke iznenadite so mestata koj vodat u evropa

пандев беше финансиер само одредено време..како што знам не е веке.

ТУРНОВО ХОРИЗОНТ

Дојдоа: Драган Бочевски (тренер), Томе Пандев, Сашко Бајлозов, Урош Мариќ (Србија), Мустафа Чиваоглу (Бакир Кои Спор - Турција), Синиша Атанасовски (Ботев -Пловдив).

Заминаа: /

турновци прават јак тим ... ај нека им е со среќа у првата лига

Сега 1ва лига аууу
Опасни сте ајмо со среќа .... :vozbud:

Турново е јак противник не треба да се потценува !! Напред ТУРНОВО !!! Прва лига !!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom