Фан Клуб: ФК Турново

• Креатор на темата Креатор на темата Galactikos
  • Време на започнување Време на започнување
Нерешено во дербито со Миравци
Миравци 1-1 Турново

Останати резултати.
Караорман 1-0 Дрита
Вардар Декамел 2-1 Влазрими
Металург 2-1 СкопјеСлога Ј. 1-0 Нов Милениум
Тетекс 1-1 Алумина
Охрид 3-0 Локомотива
Беласица ГЦ 2-0 Брегалница

Табела:
Металург 60
Турново 58
Миравци 56
Беласица 52
Скопје 47
Тетекс 44

Следна утакмица на Турново е со деветто пласираниот Вардар декамел на домашен терен на 3-ти мај.

Очекувам 3 бода од оваа утакмица.

Турново и таа година ако не влезете у прва лига откажејте се од фудбал право :pos:

Турново нон стоп се прво место на крајта ќе паднат на 3-то ќе играт бараж и пак нема да влезат во 1-ва лига и таа година ако е така.. кажах :):)

Абе за влевање ке влезат ама немат пари за играчи за во прва лига еве како шо е Миравци колку шо знам и он беше прв ама сега не е од истата причина затоа шо немале пари за играчи за во прва лига а вака и ке продаде некоа и ке мозе добро да се одржуе во втора.Така е колку шо разбрав јас од доста сигурни извори позз

Еми ако нејкат да одат, тогај нека паднат на баражо а нек га пуштат Беласица дирек.

abe ce vlezite prva liga ete mislav deka bese celzi ne sum siguren tocno ama tim od jaka elita bese vi baralo nekoe dete od turnovo bilo na pripremi vo ajax i mnogu go bendisale mozi da lapnite pari od nego ako e ova vistina. i uste nesto dali imate za igranje utakmica so alumina i kade

да и јас чујах слично нешто од тато, кажа Тотенхем биле заинтересирани за некоо младо дете од Турново и понудата била 100.000 евра стигнана, ама не го запамнал името како било. питах и еден играч од Турново школски ми е ама ништо не знајал моментално. некој ако знае нешто повеќе нека напише.

На Георгиев би требало да мислиш.Сега е стигната понуда и од Манчестер Сити.Детето било напаѓач има 17 години и викаат дека е новиот Пандев....

И јас слушнав нешто ама за во Милан имало понуда само незнам за кое дете.Кога бил на кампот на Милан таму добро се покажал ама незнам за кое дете се работе

И јас слушнав нешто ама за во Милан имало понуда само незнам за кое дете.Кога бил на кампот на Милан таму добро се покажал ама незнам за кое дете се работе

Се работе за Гаго колку што знам јас дечкото игра по страничните позиции јас го имам чувано на неколку наврати свака му част на детето ме измори максимално и се гледаше дека е голем талент уште тогаш па да му стискаме палци нека се пробие колку што може повеќе.:salut:

во вторник бо Македонски Спорт пишуваше дека тренерот на Манчестес Сити, Свен Геран Ериксон, има испратено покано до Драган Ѓорѓив, играч на Турново, да присуствува неколку дена на тренинг центарот на Ман.Сити. Информацијата е потврдена и од Орце Тодоров, претсетаделот на Турново.
Инче Ѓорѓиев игра и за репрезентацијата до 19 години, инаку на минатата утакмица со репрезентацијата во Улцињ, бил следен од менаџерскиот тим на Пандев, се вели дека токму тој е новиот Пандев.

ajde daj boze da uspej deteto ni treba povejke makedonci niz svetov kako ce stanime i nie velesila vo fudbalov :)))))

Победааа
Турново 2-0 Вардар Декамел

со оваа победа на домашен терен, и по поразот кои Миравци го доживеа против Скопје, Турново речиси и ја зацврстува втората позиција на табелата која овозможува директен пласман во првата македонска фудбалска лига. Турново останува со 2 бода помалку од првопласираниот тим на Металург кои нагости забележа победа против Нов Милениум.

Следната утакмица Турново ја игра на 10-ти мај (сабота) на гости против Караорман кој е со минимални шанси за спас и опстанок во втората лига.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom