Филолошки факултет - Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата JeCILaDy
  • Време на започнување Време на започнување
Јас денес се јавив и така ми кажаа. Не знаев дали 200 или 400 да уплатам, и таа ми кажа 200, бидејќи ние полагавме веќе државна матура. А оние што се од постара генерација без матура, ќе полагаат приемен на англиски.

Е не знаев дека тоа важи само за постарите генерации:vozbud:
А иначе 400 е за тие што ќе полагаат приемен а 200 за останатите

A za sto toa se uplaka 200 ili 400 ke mi kaze nekoj? se toa so dokumentite na 25ti? i od kaj ke znam na koja smetka?

A za sto toa se uplaka 200 ili 400 ke mi kaze nekoj? se toa so dokumentite na 25ti? i od kaj ke znam na koja smetka?

Ако не полагате приемни ќе си упатите 200 ден, во спротивно 400 на упланица која треба да ја дадете заедно со потребните документи.
Жиро сметка на факултетот сигурно имате истакнато.

А може ли некој да ми каже каде да најдам податоци за филолошки факултет во Софија или во Белград (ако има, не знам, воопшто не сум информирана).:smir:

Бев до факултет и од сите што се во склопот факултети само на нашиов немаше број на жиро-сметка на буџетскиот корисник...Барав на конкурсот ама ни таму нема и конечно ,за среќа,најдов на страната на факултетот во некои документи...

Е сеа, ако го смениле или пак не е тој , ќе летаат глави...

На конкурсот на филолошки јасно пишува дека приемен ќе полагаат само оние кои немаат полагано државна матура а што ќе се запишуваат во смерот Англиски јазик и книжевност!

Готово се запишаав :pipi:
Да не знае некој кога ке ѓи даваат резултатите?
Од целата гужва што беше не ми ни текна да прашам :nesum:

Во конкурсот пишува дека резултатите ќе се објават на 3-ти септември.

Готово се запишав
Да не знае некој кога ке ѓи даваат резултатите?
Од целата гужва што беше не ми ни текна да прашам :nesum:

Денес и утре се подаваат само документи.
Кога ќе ги објават прелиминарните списоци, а потоа и конечната листа на примени студенти ќе знаете дали сте примени.

Мене типот на шалтер ми кажа дека за една недела т.е.наредниот понеделник ќе се знаеле конечните резултати.... е сеа не знам кој датум се паѓа тоа...

На 5 септември ќе има конечни резултати и ќе се знае кој е примен кој не. Така пишува на конкурсот а и таму видов.Е сеа, господ да ни помогнит :smir: Јас се изначекав едно 3 сати, и ако не умрев денес никогаш!

Bratu4edka mi saka da se zapise na nastavna nasoka kako prv jazik francuski a vtor italijanski.Dali moze taka i kako ke go izu4uva italijanski kako po4eten ili?Ova mislam za narednata godina sega ke bidi maturnatka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom