Албанците се населиле во Македонија во 1750 год.

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да го цитирам Шабан Салиу: Е ОВА Е ПРАВАТА ВАША СЛИКА:pos2:, ЛАГИ, КЛЕВЕТИ И БЕЗОБРАЗЛУК.:pos2:

ТЕМАТА Е: АЛБАНЦИТЕ СЕ НАСЕЛИЛЕ ВО МАКЕДОНИЈА ВО 1750 ГОДИНА! Вие постојано навредувате, и јадете бурек како сме биле ние Бугари, а кажувате тука сте биле староседелци во Македонија, а ниту еден факт не изнесовте од каде сте вие староседелци: Кои се вашите топоними, хидроними, ороними во Македонија, кои се вашите албански археолошки локалитети, верски објекти (манастири, теќиња, џамии, цркви - нели сте од сите вери), кои се албански споменици на културата во Македонија од пред 1750 кои ја докажуваат вашата автохтоност во Македонија.

Е мој братче, сте запнале ко некои дибеци: „Бугари сте, Бугари сте, имате презимиња на -ОВ и разни други глупости“ и тоа во тема која се однесува на вас и вашата милениумска автохтоност, за која нема ни еден доказ.

Бесниот Албанец го уби Сердарот, но истата песна, драги Појоле пее и дека клети Албанци паѓаа како покосени од сабјата на Кузман :vozbud:

Ќе ве молам да се придржувате до темава, која се оденсува на тоа од кога сте вие во Македонија, слободно изнесувајте докази, а не глупави и килави навреди од типот дека сме биле ние Бугари, мислам не е темата за тоа, нели.

Ne znam brate, ali ti sega mora da se odmoris zosto te cekat teski denovi, se priblizuva april, a grkot ne se predava, ne go dava svoeto, MAKOS - DON, koe nema vrska so tebe.....Vidi smiri se, i ne se nerviraj OK.

За црното,па ти си бугар бе човек,Бугарија до каде беше???
Овие не се македонски топоними туку БУГАРСКИ!!!Твои,треба да си горд на тоа.

За црвеното,да ама сердарот го јаде.и тоа Дубоко :(.
И мајкаму дома плачеше,а албанците славеа и пиеа коњак,албански коњак.

Ха, ха, ха пиеа „Скендербег“ што го продаваат Македонци од Пустец на Зелен Пазар, ха ха ха:pos2: . Не туку дојдоа со телото на Кузман, и и се молеа и и бакнуваа рака на мајка му Неда, и исто така и даваа БЕСА (чесен збор) дека нема да прават зулуми и пљачки низ река.

Не знам кој „дубоко“ го изел. Десетина Албанци се нижеа на сабјата на Кузман.

Абе Појол, нека бидат и „Бугарски“ (а се МАКЕДОНСКИ, но јади си ти бурек,ако,ако), ама не се Албански, НЕ СЕ, НЕ СЕ:vozbud: :vozbud: , а вие сте „најстари“ така? Човеколиките мајмуни од овие простори, албанци беа?:pos2:

Немој сега да ми кажеш дека Шар Планина е од Sharra што на албански значи пила...:pos2:

Само ти навредувај, немаш факти, си признаваш дека сте дошле 1750 година.:pos2:

Или можеби, вие што сте толку славни јунаци и убијци, дозволивте ние најмирољубивите да ви наметнуваме топоними, хидроними, ороним, Турците-селџуци да ви наметнуваат вера, имиња и презимиња, е значи срамота. Веднаш да почнете нова сапунска опера кај Ричард Гир, за кутлурниот геноцид што ви бил извршен. :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Pukni srpsko kopile, dobro sto znaes koj se srbite, ali ti seres krv koga ke vides Albanec.......Koga niv ne im upsea,so tebe mi e najlesno, ke te zgaznam ko mravka....

I da znaes, nikogas ne ke mozes da go izvadis toj trn vo oko, ke te pece, sekogas, ke te pece, zosto so Albanec ne te biva....

Baniraj....

Трн србинче сеа се прајш?
Дај блгарски линк каде што ни се заканувате?

Sipcite i drugi vrsti na Lungi dosle vo makedonija po vojnata vo kosovo za do 2001 da se razmnozat kako zivotni i da napagaat no im ide krajot very soon!

Ха, ха, ха пиеа „Скендербег“ што го продаваат Македонци од Пустец на Зелен Пазар, ха ха ха:pos2: . Не туку дојдоа со телото на Кузман, и и се молеа и и бакнуваа рака на мајка му Неда, и исто така и даваа БЕСА (чесен збор) дека нема да прават зулуми и пљачки низ река.

Не знам кој „дубоко“ го изел. Десетина Албанци се нижеа на сабјата на Кузман.

Абе Појол, нека бидат и „Бугарски“ (а се МАКЕДОНСКИ, но јади си ти бурек,ако,ако), ама не се Албански, НЕ СЕ, НЕ СЕ:vozbud: :vozbud: , а вие сте „најстари“ така? Човеколиките мајмуни од овие простори, албанци беа?:pos2:

Немој сега да ми кажеш дека Шар Планина е од Sharra што на албански значи пила...:pos2:

Само ти навредувај, немаш факти, си признаваш дека сте дошле 1750 година.:pos2:

Или можеби, вие што сте толку славни јунаци и убијци, дозволивте ние најмирољубивите да ви наметнуваме топоними, хидроними, ороним, Турците-селџуци да ви наметнуваат вера, имиња и презимиња, е значи срамота. Веднаш да почнете нова сапунска опера кај Ричард Гир, за кутлурниот геноцид што ви бил извршен. :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:
Болдираново ти е...ништо ,кажуваш глупост.
Второ,сакаш да ме исмејуваш со тоа човеколик мајмун?Ела да се видиме кој личи повеке на мајнум ти или јас,озбилно ова.
Чекај малце ,а што значи Шар???
Let me guess...
Го земаме Ш и го менуваме со А
Го земаме А и го менуваме со Д дека така на миленко му стана на сабајле.
Го земаме Р и го менуваме во А,оти старата кучка така сака да и влезе.
И што прајме???
Ќе крадеме малце исотрија од грците,ада е ’’македонски збор’’.
И од ада во суперсајан..упсс,грешка.Од ада во Троја кој не е албански збор,ама не,како може да е албански збор???
Тоа е македонски збор за ....сакаш да продолжам со вашите факти?

Болдираново ти е...ништо ,кажуваш глупост.
Второ,сакаш да ме исмејуваш со тоа човеколик мајмун?Ела да се видиме кој личи повеке на мајнум ти или јас,озбилно ова.
Чекај малце ,а што значи Шар???
Let me guess...
Го земаме Ш и го менуваме со А
Го земаме А и го менуваме со Д дека така на миленко му стана на сабајле.
Го земаме Р и го менуваме во А,оти старата кучка така сака да и влезе.
И што прајме???
Ќе крадеме малце исотрија од грците,ада е ’’македонски збор’’.
И од ада во суперсајан..упсс,грешка.Од ада во Троја кој не е албански збор,ама не,како може да е албански збор???
Тоа е македонски збор за ....сакаш да продолжам со вашите факти?

Јас сум вистински Македонец и христијанин, па искрено ти се извинувам ако се навреди со тоа човеколик мајмун. Воопшто немав намера, да навредувам врз основа на физички изглед, сакав да речам, бидејќи човеколиките мајмуни се еволуционо-биолошки предци на денешните луѓе, а со тоа и најстари предци, веројатно по историската логика и тие биле Албанци. Искрено немав намера да лично да навредувам и да алудирам на физички изглед, тоа е субјективна работа.

Еј не се фаќај за Миленко сега. Шара на албански е пила, а Шара на македонски е шара (разнобојна црта, фрагмент или разнобоен изглед), ајде еве заеднички. Ај друго, Тетово од кај иде? Ама немој сега со Миленко. Инаку -ОВО и -ЕВО се македонски (и српски, и руски и бугарски) наставки за места. Тет што значи на Албански? Може во стилот на Бучко и другите рамковисти, ќе испадне дека заеднички сме ги крстувале местава низ Македонија. :pos2:

А болдираното не е глупост, верувај, нејќам сега да го цитирам Крсте Мисирков за покултурните и понекултурните народи.

Шара Планина???
Шар Планина???

А си чул ти за елизија на вокали, еволуирање на зборови. говор и јазик со тек на години и векови.

Шар Планина, најверојатно води потекло од Шарена Планина. Нагалено Македонците ја викаат Шара, вие не знам како ја викате изгледа Шар или Шара.

(Инаку, моето презиме е поврзано со оронимот Шар Планина, веројатно зашто сум автохтон од тие краишта)

И албанците се автохтони во селото Св.Петка(и на уште многу места со чисто македонски имиња).:pos2:
Крејзи дај кажи што илирско имате вие бе??
Знаме??
Име???
ДНК???
Јазик???

оти Албанците ве убија со факти на форумот

па незнаев дека сум мртов :nesvest: Сакаш ли ти да бидеш првиот што ќе објасни илирско-словенската јазична сличност ? Или да завршиш логиката на Римз, кои призна дека мајката на Скендербег е словенка, па да кажеш јасно кој му е мајчиниот јазик ? Бидејки на темава немате баш никаков допринес, барен нешто офтопик.

4.Dali imas nekoja idea kako ke se vikas posle 2 april? ili cekas cico Nimic Da te krsti?

5.Ako vie imate nekakva vrska so antickite makedonci zosto togas vikate deka skenderbeg e vas koga majka mu negova bila Slavinka..?
Dali moze istovremeno da se bide Slav i Anticki Makedonec?

Imam uste mnogu drugi prasanja no nejkam da ti gi povredam slavjanskite cuvstva sto gi imas... pozdrav...

хахахахаха, абе албанец, штом може да има албанска држава со словенско име се е можно :pos2::vozbud::pos2: Ама вие сте најголемите, сите вода ви носат - Косов-А , место што се коси, словенска етимологија, еби ја , не ти е тоа арнаутска наука :poss:!!!

Кога тогаш,заедно ке навиваат за Бербатов

Ама не знаеш дека чичко му е од основачите на ОМО Илинден :helou: :baeh:

Zal mi e sto temava predizvika karanica megju makedoncite i sqiptarite. Ne znaev deka ke ima vakvi karanici, posebno sto makedonskite starosedelski shqiptari t.e. onie koi ne se kosovari se groto po poteklo shqiptarizirani Makedonci i nashi brakja.

Inaku nekoj rece pogore deka site gi negiraat Makedoncite; ne e tocno toa, site gi PRISVOJUVAAT Makedoncite, zosto makedonskiot narod ja dade celata kultura i pismenost na Balkanot. Pa taka za grcite sme cisti slovenofoni (slovenozboruvacki) elini, za bugarite sme asli bugari, a za srbite sme juznosrbijanci. Site gi sakaat kulturnite i civilizaciskite pridobivki na Makedoncite, pa zatoa i go prisvojuvaat makedonskiot narod.

Sqiptarite nikoj ne gi prisvojuva, zosto nema kaj niv sto da se prisvoi.
Duri i hristijanite sqiptari, bilo da se pravoslavni ili katolici se sramat da se izjasnat kako sqiptari, pa se deklariraat ili kako makednci, vlasi ili hrvati. Ajme, ajme..

ПРОДАВАМ КУЌА ВО ЗАПАДНА МАКЕДОНИЈА... МОЖНА ЗАМЕНА ЗА СООДВЕТНО ВО КАВКАЗ :pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom