Албанците се населиле во Македонија во 1750 год.

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ке им пише и на чело :) Кога тогаш,заедно ке навиваат за Бербатов :)

Mr.M[][]N;1250834 напиша:
Fala za podrskata.:smir: Izlgea mnogu gi razgalivte

Krste Petkov - Misrikov
Goce Delcev
Dame Gruev

Ova se preziminjata na Makedoncive, pa uste gi ima, no nekoi od vremeto se plasea pa za da se cuvaat od po stariot brat Bugaria, pocnaa da go dodavaat SKI, za da izbegnuvaat sporedbi, istotaka i so srbite, pa so da praat jadnite makedonci pametot im otide do Polska i Cekoslovacka, Rusija pa si go pozajmia SKI-to, ali pak ne im uspea, sepak gi ima GEORGIEV, EFTOV, GRUEV(bez SKI), TODOROV, MILADINOV (so zbornikot na blgarski jazik, so T'ga za jug), FILIPOV........itn

Vie ne ste svesni deka sve sto imaate e Bugarsko, samo vi fali i na celo da vi pisuva. :toe:

Ха, ха, ха, ама си смешен братче. А Димитриј Медведев - бугарин ли е? Или Русите од Бугарите го позајмиле тоа -ОВ и -ЕВ на крајот од презимињата.

Мате ПарлОВ - хрватски боксер
Бруно ШундОВ - хрватски пејач
Владо ГеоргиЕВ - црногорски пејач
Антон ЧехОВ - руски писател
Никита ХрушчОВ - украинец, водач на СССР

И до ден денес сите средни презимиња на Црногорците се на -ОВ и -ЕВ, како така, се тоа од Бугарите го земале,а? И руси, и украинци, и чеси, и хрвати се земале од Бугарите. Немој бре другар не биди смешен.

Не треси зелени, наставката -СКИ во македонскиот јазик ја има од секогаш, најчесто се користи за формирање на придавки и припадност. Албан-СКИ јазик, Македон-СКИ луѓе, Скоп-СКИ фестивал, Охрид-СКИ маратон, да ти набројувам?

Зошто одма леташ по други држави...Абе ти глуп си или глуп си?(друга опција нема,за ова шо го пишуваш).
Тие само се декларирале за бугари,кој си ти пак да го смениш тоа?

Зошто одма леташ по други држави...Абе ти глуп си или глуп си?(друга опција нема,за ова шо го пишуваш).

Не ти си глуп, зашто викаш дека секој Македонец со презиме што завршува на -ОВ и -ЕВ, бил Бугарин, а се декалрира како Македонец. Кои сте пак вие да кажувате за нив.

Освен тоа другар ти и сонародник, почна со други земји, демек сме го „позајмиле“ -СКИ од Русите, Полјаците и Чесите.

Ха, ха, ха, ама си смешен братче. А Димитриј Медведев - бугарин ли е? Или Русите од Бугарите го позајмиле тоа -ОВ и -ЕВ на крајот од презимињата.

Мате ПарлОВ - хрватски боксер
Бруно ШундОВ - хрватски пејач
Владо ГеоргиЕВ - црногорски пејач
Антон ЧехОВ - руски писател
Никита ХрушчОВ - украинец, водач на СССР

И до ден денес сите средни презимиња на Црногорците се на -ОВ и -ЕВ, како така, се тоа од Бугарите го земале,а? И руси, и украинци, и чеси, и хрвати се земале од Бугарите. Немој бре другар не биди смешен.

Не треси зелени, наставката -СКИ во македонскиот јазик ја има од секогаш, најчесто се користи за формирање на придавки и припадност. Албан-СКИ јазик, Македон-СКИ луѓе, Скоп-СКИ фестивал, Охрид-СКИ маратон, да ти набројувам?

hhhahaha toa se samo poedinci, i samiot znaes, hahahahah, za rusite znam deka ima, ali nemaat vrska so ovie so gi spomnav, a kazi mi ima kaj rusite i hrvatite GRUEV, FILIPOV, MILADINOV, PETROV, MITREV, KOSTOV.....Nema, nema brat, toa se cisto bugarski preziminja, DELCEV.....

abe greota e neznam zosto i nie tolku gi zadirame povredeni se nemaat identitet nemaat nisto a nie pak gi zaebavame ostaj gi barem i vo forum malce da imaat nadez za nesto....

taka e hristos toa e makedonsko zname??? raduvaj se na toa zname kur da ne te boli hehehe

Не ти си глуп, зашто викаш дека секој Македонец со презиме што завршува на -ОВ и -ЕВ, бил Бугарин, а се декалрира како Македонец. Кои сте пак вие да кажувате за нив.

Освен тоа другар ти и сонародник, почна со други земји, демек сме го „позајмиле“ -СКИ од Русите, Полјаците и Чесите.

Тие сами се декларирале за бугари.

. <точка,финито,fund,the end!

Очаен си,ама џабе,не сме ние деца па да ти веруваме на приказки,за кои 100% досеа со Трнот мислевте што да кажите,оти Албанците ве убија со факти на форумот.
Пак каде најдовте името бе на тој шо го најдоа Славе???:lol: :lol: :lol:
Вие сте...ни самите не знаете што сте:lol: .
Еве ти пример бада...жута раца чоек,блгар ми се прајт.

Кого сте убиле бе, ајакс толкав пост ви напиша и ниеден од вас не го демантира! Дали тоа значи дека се согласувате со него???

Тие сами се декларирале за бугари.

. <точка,финито,fund,the end!

и денес Васко Ефтов се декларира како Македонец, Илија Божинов исто така Македонец, Дамјан Јанев исто така Македонец.... ТОЧКА, ФИНИТО, фунд, THE END, нема што ти да кажуваш за нив, тие се живи, здрави и свесни, не им треба на нив ти да им кажуваш.

abe greota e neznam zosto i nie tolku gi zadirame povredeni se nemaat identitet nemaat nisto a nie pak gi zaebavame ostaj gi barem i vo forum malce da imaat nadez za nesto....

taka e hristos toa e makedonsko zname??? raduvaj se na toa zname kur da ne te boli hehehe

Ти реков дека се викам Христо, а не Христос.

Радувај се и ти на твоето, кур да не те боли. Секој со своето, јас со моето, ти со твоето.

Бесниот Албанец го уби Сердарот :)(ако убо ми текнува од лектирата).Секогаш сме ве убиле,па и сега исто ви правиме....

Ние не бришиме постови :) Ние не постираме јутјуб видеа,ние не ПОСТИРАМЕ тези и теории,ние даваме факти (сеа знам после мене уште 10000 ке го спомнат Каплани) вие го давате каплани.
Јас ти давам писмо напишано оригинал од Мисирков каде што вели дега е блгар,ти мене ми даваш карта каде што пише албанија,да бевте малце поумен народ ке дознаевте зошто така пишува ама ај нека ви е.Ние даваме ДНК анализи од универзитети,вие пак чекате од болниот анавено со фотошоп да си напрае сам нешто или го терате да купи домејн и да постира и после да се фали дека нашол на интернет нешто...Гледаш. Или сака пак да ти повторам,еве пак за тебе.

Бесниот Албанец го уби Сердарот :)(ако убо ми текнува од лектирата).Секогаш сме ве убиле,па и сега исто ви правиме....

Ние не бришиме постови :) Ние не постираме јутјуб видеа,ние не ПОСТИРАМЕ тези и теории,ние даваме факти (сеа знам после мене уште 10000 ке го спомнат Каплани) вие го давате каплани.
Јас ти давам писмо напишано оригинал од Мисирков каде што вели дега е блгар,ти мене ми даваш карта каде што пише албанија,да бевте малце поумен народ ке дознаевте зошто така пишува ама ај нека ви е.Ние даваме ДНК анализи од универзитети,вие пак чекате од болниот анавено со фотошоп да си напрае сам нешто или го терате да купи домејн и да постира и после да се фали дека нашол на интернет нешто...

Кого сте убиле бе, ајакс толкав пост ви напиша и ниеден од вас не го демантира! Дали тоа значи дека се согласувате со него???

Tvoite braka Bugari, priznavaat deka albancite se starosedilci.....

Ti kazavme 50000000000 fakti za jazikot, koj vie za zal go nemate antickiot.......

Kakvi ludi prikazni, slovenskiot jazik e anticki makedonski, decki pravite greska od 1 milenium.......

Gi znaete i faktite od stranski avtori za albancite

I za na kraj:

Navistina e paradoksalno "dojdoa" od Kafkaz a imaat 2 drzavi.Lele covece svetot e lud, jaka nacija so 2 drzavi, i toa sme ramni so grcite, najpoznatiot anticki narod.

Јас ти давам писмо напишано оригинал од Мисирков каде што вели дега е блгар,ти мене ми даваш карта каде што пише албанија,да бевте малце поумен народ ке дознаевте зошто така пишува ама ај нека ви е.Ние даваме ДНК анализи од универзитети,вие пак чекате од болниот анавено со фотошоп да си напрае сам нешто или го терате да купи домејн и да постира и после да се фали дека нашол на интернет нешто...Гледаш. Или сака пак да ти повторам,еве пак за тебе.

Јас ти давам писмо напишано оригинал од Мисирков каде што вели дега е блгар,ти мене ми даваш карта каде што пише албанија,да бевте малце поумен народ ке дознаевте зошто така пишува ама ај нека ви е.Ние даваме ДНК анализи од универзитети,вие пак чекате од болниот анавено со фотошоп да си напрае сам нешто или го терате да купи домејн и да постира и после да се фали дека нашол на интернет нешто...

Da i albancite se najbogatite vo makedonija,tie svercuvaat a jadnite makedonci nemaat ni pokriv nad glavata. So be ve boli ako nekoj albanec si pravi kuka........Ovie uste ne pominale niz Gazi Baba, Dizonska, Serovo, Cair pa da vidat kako ziveat kutrite albanci, pokrivot im kape, 15 dusi vo 2 sobi, a makedonija si izgradi milion naselbi, a ovoj del ostana kako Indija......

VIdele nekolku albanci so svercuvaat i vozat BMV, pa Albancite se losi, imaat pari......

A zamisli, makedoncive tolku mnogu imaat imot sto imaat stanovi i za sinovite, kerkite, i za starite, edno za tato i edno za mama, i edna vikendicka vo Mavrovo.
Pa normalno, makedonecot direktor, siptaron komunalna higiena....Pa normalno na nekoj ke mu ide preku pa ke svercuva nesto.

Kazete deka ne e taka, deka vasiot del e Paris a nasiot Kalkuta......Posle nemalo diskriminacija

Да го цитирам Шабан Салиу: Е ОВА Е ПРАВАТА ВАША СЛИКА:pos2:, ЛАГИ, КЛЕВЕТИ И БЕЗОБРАЗЛУК.:pos2:

ТЕМАТА Е: АЛБАНЦИТЕ СЕ НАСЕЛИЛЕ ВО МАКЕДОНИЈА ВО 1750 ГОДИНА! Вие постојано навредувате, и јадете бурек како сме биле ние Бугари, а кажувате тука сте биле староседелци во Македонија, а ниту еден факт не изнесовте од каде сте вие староседелци: Кои се вашите топоними, хидроними, ороними во Македонија, кои се вашите албански археолошки локалитети, верски објекти (манастири, теќиња, џамии, цркви - нели сте од сите вери), кои се албански споменици на културата во Македонија од пред 1750 кои ја докажуваат вашата автохтоност во Македонија.

Е мој братче, сте запнале ко некои дибеци: „Бугари сте, Бугари сте, имате презимиња на -ОВ и разни други глупости“ и тоа во тема која се однесува на вас и вашата милениумска автохтоност, за која нема ни еден доказ.

Бесниот Албанец го уби Сердарот, но истата песна, драги Појоле пее и дека клети Албанци паѓаа како покосени од сабјата на Кузман :vozbud:

Ќе ве молам да се придржувате до темава, која се оденсува на тоа од кога сте вие во Македонија, слободно изнесувајте докази, а не глупави и килави навреди од типот дека сме биле ние Бугари, мислам не е темата за тоа, нели.

Да го цитирам Шабан Салиу: Е ОВА Е ПРАВАТА ВАША СЛИКА:pos2:, ЛАГИ, КЛЕВЕТИ И БЕЗОБРАЗЛУК.:pos2:

ТЕМАТА Е: АЛБАНЦИТЕ СЕ НАСЕЛИЛЕ ВО МАКЕДОНИЈА ВО 1750 ГОДИНА! Вие постојано навредувате, и јадете бурек како сме биле ние Бугари, а кажувате тука сте биле староседелци во Македонија, а ниту еден факт не изнесовте од каде сте вие староседелци: Кои се вашите топоними, хидроними, ороними во Македонија, кои се вашите албански археолошки локалитети, верски објекти (манастири, теќиња, џамии, цркви - нели сте од сите вери), кои се албански споменици на културата во Македонија од пред 1750 кои ја докажуваат вашата автохтоност во Македонија.

Е мој братче, сте запнале ко некои дибеци: „Бугари сте, Бугари сте, имате презимиња на -ОВ и разни други глупости“ и тоа во тема која се однесува на вас и вашата милениумска автохтоност, за која нема ни еден доказ.

Бесниот Албанец го уби Сердарот, но истата песна, драги Појоле пее и дека клети Албанци паѓаа како покосени од сабјата на Кузман :vozbud:

Ќе ве молам да се придржувате до темава, која се оденсува на тоа од кога сте вие во Македонија, слободно изнесувајте докази, а не глупави и килави навреди од типот дека сме биле ние Бугари, мислам не е темата за тоа, нели.

За црното,па ти си бугар бе човек,Бугарија до каде беше???
Овие не се македонски топоними туку БУГАРСКИ!!!Твои,треба да си горд на тоа.

За црвеното,да ама сердарот го јаде.и тоа Дубоко :(.
И мајкаму дома плачеше,а албанците славеа и пиеа коњак,албански коњак.
Уше малце за црвеното...
Сердарот го кркна е сеа за да испадне нешто што не бил (храбар војник) сценаристот од 1 албанец напаре 100.
1 албанец сите бугари ги напрае ЉУМ!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom