УЛТРАЕКСКЛУЗИВНО: Како би изгледала СДСМовската влада!

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Они знаат, подобро е ти да му кажеш на НИкола Грујов и ЉуБчо Георгиев и на војводата да не заборавиш!

Никола си знае уживај си ти...Љубчо Бугаров, си ја научи лекцијата...

Off topic: OneAndOnly де бе брат научи ја функцијата на копчето ИЗМЕНИ и прекини да не спамираш со постови од 2 збора...некој сака и нешто паметно да прочита а не слепо одење по стапките на големиот брат упс извини големата сестра...

mnogu ispravno kazano ... nikoj nema pravo da go menuva imeto . no , sekogas postoi edno no , koe narodot najposle go doznava i sekogas placa .... dokolku poubavo razmislime , zosto tokmu sega , pred " istoriskiot " samit na nato vo bukurest se insistira na seto ova sto ne primerno i nefer mu se nametnuva na Makedonija i Makedonskiot narod ? zarem ne mozea vakvi inicijativi i pregovori da se vodat pred krizata vo 2001 godina? koga nato i bese prisaten vo Makedonija ? vi se molam ... pa koj vprocem i ni garantira deka i pod uslov da gi prifatime grckite inicijativi za menuvanje na imeto a so samoto toa i gubenje na identitetot i istoriskoto nasledstvo , ce bideme primeni vo evro - atlanskite integraciski procesi i sto e najvazno , koj na Makedonija i garantira deka ne i pretstoi federalizacija ? ... znam deka ne e vo kontekst na temata , no moram da primetam deka ne e vreme za prodolzuvanje na podelbite medju ovoj dovolno napaten i istraumatiziran narod ... vreme e za edinstvo i nisto povece od toa ... da se opstane i dokaze deka nie nemame tuku drugite imaat teritorijalni pretenzii prema nas , deka sega e vistinskiot mig vistinskite i iskrenite prijateli da zastanat vo odbrana na nasite stavovi i nastojuvanja da se zacuva najsvetoto i najvrednoto od sto ovoj narod ne saka da se otkaze ... da zivee Makedonija i ne e vreme za podelbi .. najmalku po partiska pripadnost ....

расколници само кога се работи за луѓе кои не ја подржуваат политиката на бугарофилот груевски?

Ne,tuku raskolnici se onie koi ja poddrzuvaat politikata na Sranko,Denko,Frcko taka narecenoto ANTI MAKEDONSKO LOBBY :helou:

Значи колку и да им кажуваш да не има кавги кога е во прашање Македонија ,тие за инает ги прават.

Добро бе кој ве кодира ,цело време да трубите ситно партиски интереси.

изгледа на далечински управувач работите.

Ne,tuku raskolnici se onie koi ja poddrzuvaat politikata na Sranko,Denko,Frcko taka narecenoto ANTI MAKEDONSKO LOBBY :helou:

Роден сум во Македонија, Живеам за Македонија, Ќе умрам за Македонија!

Расколници се оние ѓубриња кои во 2001ва направија војна, а потоа одеа на одмор во Грција наместо да се најдат меѓу бранителите на оваа земја. Расколници може да се наречат и оние кои ја подржуваат пробугарската политика на истите оние спонзори од 2001ва но овој пат со нови фигури!

Значи колку и да им кажуваш да не има кавги кога е во прашање Македонија ,тие за инает ги прават.

Добро бе кој ве кодира ,цело време да трубите ситно партиски интереси.

изгледа на далечински управувач работите.

ТОчно не можиш да се справиш со членовите на ДПМНЕ, и со луѓето кои ја подржуваат пробугарската идеја за парчење на Македонија!

ТОчно не можиш да се справиш со членовите на ДПМНЕ, и со луѓето кои ја подржуваат пробугарската идеја за парчење на Македонија!

тоа се однесува и за тебе.

Ako Nikola Gruevski popusti sega a veruvam nema da podlegne na nikakvi provokaci , verojatno VMRO nikogas povekje nema da dojde na vlast a nisto cudno da ima nova kriza .Ednostavno narodot e toj stoke odluci za idninata .N:toe: edaj boze da dojdat vakvi bolesnici na vlast:( tek togas ke ne snema po sekoja cena .:toe:

Ја стварно незнам што им е на луѓево?

Кој ја дели државата бе? Па дефакто ја поделија Осмите патници во Македонија со законот за територијална организација од 2004.

Станоја, кај нас секогаш постоеле одредени луѓе кои се однесувале против интересите на Македонскиот народ. Знаеш зошто е така?

Затоа што Македонската интелегенција од почетокот на 20-от век ја убиле кокошкарите и борците под јорган планина по 45. И овчарите, кокошкарите и другите неписмени сељаци кои биле спремни и преку лешеви да поминат дошле на власт. Инелегенцијата мислам на онаа вистинската секогаш повисоките национални интереси ги ставала пред своите лични, затоа што тоа биле првите Македонски богаташи и буржоазија која сакала да направи нешто за идеите и нацијата. Е после ова овие аналфабетите ги ставаат по апсани и ги колат и убиваат, со што се покажуваат пред новиот владетел-СКЈ како добро средство за манипулација и послушници.

Тие истите неписмени стануваат подоцна доктори на науки и први наши професори. Али нема врска СОС(сељак остаје сељак-по вокација мислам, не по локација!) и останува пак неписмен и покрај ,,фалц,, дипломата. Тие истите и нивните синови и внуци подоцна се развиваат во комунизмот во директори на фирми кои подоцна со Осмите патници истите тија ги купуваат. И се дешава апсурд да една фирма основана 1908 сега ја поседуваат и се нејзини Газди, луѓе чии предци биле по подрумите додека во Македонија се одвивала драмата на 20-от век.

Тоа се 10% од Македонската популација. Популација меѓу кои не нема нас. Тоа се истите Осми патници од 45-та, кои ја исчистија Македонската интелегенција. Тоа се 10% кои го покрадоа нашиот народ, со помош на Осмите патници во политиката.

Па кога нема и сега да сакаат да се на власт?

Тие секогаш и само тоа го сакале, ништо друго.

Никогаш не сакале да работат за повисоки цели, т.е. за цели на нацијата.

Тие се истите кои само да им се додворат на комунистите 45-та се такмичеа кој повеќе ќе исчисти од високата Македонска интелегенција само да останат на власт. Без ималку срам дека тоа го прават против интересите на Македонија и Македонскиот народ. За истото време во Хрватска си остануваат и никој не ги дира во комунизмот, хрватските интелектуалци како Крлежа, Иво Андриќ(За информација Иво Андриќ бил министер на Кралска Југославија за надворешни работи и амбасадор у Берлин) па Тито отворено го поддржува Андриќ и покарј тоа што била министер у владата на СХС. Али Хрватите знаат дека само со интелегенцијата се иде напред. А овие нашиве Осми патници ништо не ги занимало само нивниот газ.

Тие примитивците тогаш, а и сега, се истите Осми патници на Македонското општество. Крушка неможе да роди јаболко. И во Словенија и во Хрватска никогаш примитивците не имале високи позиции. Секогаш кај нив на власт биле нивните Волтери, кои пак работеле за повисоки цели и за нацијата. Личните интереси никогаш не им биле во прв план и само гола власт по секоја цена. И таму да дошле примитивците кои ги има сегде, истото би им се случувало како на нас.

............hrvatite i slovencite nikogas ne gi ubivale svoite Volteri...toa e odlika samo na primitivcite....

.....................ovde go parafaziram DeGol , koj koga negoviot minister na policija mu dosol so dokazi deka Jean-Paul Sartre e do grlo vmesan vo nastanite 1968....i deka e SEGA MOMENT DA GO SKINAT....: budalo, Francija nikogas ne gi ubiva svoite Volteri!!!

Македонската интелегенција од почетокот на 20-от век ја убиле кокошкарите и борците под јорган планина по 45. И овчарите, кокошкарите и другите неписмени сељаци кои биле спремни и преку лешеви да поминат дошле на власт.

:toe:

Затоа сега некој ке ни продава демагогии демек овај бил бугарофил,другиот србоман, А тие кутрите немале ни два моливи школо.и понесени од желбата да се ослободи Македонија,биле заблудувани од страна на бугарите и србите.

А за овие борци под јорган планина, познавам многу такви кои сега земаат пензии по 30 000 денари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom