Не су православен,незнамДали пишува некаде во библијата дека абортусот е грев?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не су православен,незнамДали пишува некаде во библијата дека абортусот е грев?
А од каде ти е мислењето дека е грев?Не су православен,незнам
Шеф, не ти спорам гледиште, ама па да го роди и да го фрли на улица или даде во дом е помалку грев? И не верувам во тоа секое дете со своја среќа, бебе му треба мајчина љубов, таа празнина никогаш и ништо нема да ја исполни, каков и да живот во иднина го следи тоа дете, секогаш ќе се најде некој да го потсети дека е нечија грешка.Незнам,али дека е грев тоа сто проценти.
Сликава ја постирав за тие што бараат оправдување,ембрион е,нема душа,не е живот,итн итн.
Не е ембрион,човек е,со екстремитети,со крвоток,со нервен систем...
Види кокошките кај нас (Рада и компанија) се бореа за некаков феминизам, а таа е класичен елитист, и сега може да се врши абортус до втор триместар, а претходно беше до прв! Џабе беше таа пропаганда за детето, овие промовираат маски и свински грипови! Од година во година имаме се помалку новородени деца. Не ме интересира што мислат другите, ама воопшто. Основно и прво човеково право е правото на живот.Незнам,али дека е грев тоа сто проценти.
Сликава ја постирав за тие што бараат оправдување,ембрион е,нема душа,не е живот,итн итн.
Не е ембрион,човек е,со екстремитети,со крвоток,со нервен систем...
Луси,јас не сум против аборт.Во моите постари постови на оваа тема имам образложено.И јас се сложувам со тебе,боље да абпртира отколку да го фрли на улица,тоа е 100%.Шеф, не ти спорам гледиште, ама па да го роди и да го фрли на улица или даде во дом е помалку грев? И не верувам во тоа секое дете со своја среќа, бебе му треба мајчина љубов, таа празнина никогаш и ништо нема да ја исполни, каков и да живот во иднина го следи тоа дете, секогаш ќе се најде некој да го потсети дека е нечија грешка.
Мајчината љубов може да се пронајде и во прегратките на некоја жена која сонува да стане мајка, но не може да стане мајка. Кај нас жената раѓа во просек 1,4 деца! А знаеш кој го дига просекот.Шеф, не ти спорам гледиште, ама па да го роди и да го фрли на улица или даде во дом е помалку грев? И не верувам во тоа секое дете со своја среќа, бебе му треба мајчина љубов, таа празнина никогаш и ништо нема да ја исполни, каков и да живот во иднина го следи тоа дете, секогаш ќе се најде некој да го потсети дека е нечија грешка.
КабалаА од каде ти е мислењето дека е грев?
Што си по вероисповед?
Тоа ич не оправдувам, ако решила да има односи треба и да сноси одговорност, двете страни подеднакво.Луси,јас не сум против аборт.Во моите постари постови на оваа тема имам образложено.И јас се сложувам со тебе,боље да абпртира отколку да го фрли на улица,тоа е 100%.
Но неможе,да шират нозе на секој чекор и после да абортираат ко за добро утро.Истото важи и за малоумните мажи,кој притискаат за абортус!
Абе колку од тие дечиња биле среќни да најдат мајчина прегратка?Мајчината љубов може да се пронајде и во прегратките на некоја жена која сонува да стане мајка, но не може да стане мајка. Кај нас жената раѓа во просек 1,4 деца! А знаеш кој го дига просекот.
Коа ќе слушнам некој мужиња ае брат,абе пијан бев...абе не осетив...ми иде да ги линчувам.МалоумнициТоа ич не оправдувам, ако решила да има односи треба и да сноси одговорност, двете страни подеднакво.
Проблемот кај нас е до долгата постапка, плус во тоа што огромен процент се ромчиња!Абе колку од тие дечиња биле среќни да најдат мајчина прегратка?
Или цвеќе не се миросало преку целофан... ми иде органи да си отстранам.Коа ќе слушнам некој мужиња ае брат,абе пијан бев...абе не осетив...ми иде да ги линчувам.Малоумници
Хахаха е ова не го знаев,хахахахаИли цвеќе не се миросало преку целофан... ми иде органи да си отстранам.
Тажно е, 21 век..Хахаха е ова не го знаев,хахахаха