Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам,али дека е грев тоа сто проценти.
Сликава ја постирав за тие што бараат оправдување,ембрион е,нема душа,не е живот,итн итн.
Не е ембрион,човек е,со екстремитети,со крвоток,со нервен систем...
Шеф, не ти спорам гледиште, ама па да го роди и да го фрли на улица или даде во дом е помалку грев? И не верувам во тоа секое дете со своја среќа, бебе му треба мајчина љубов, таа празнина никогаш и ништо нема да ја исполни, каков и да живот во иднина го следи тоа дете, секогаш ќе се најде некој да го потсети дека е нечија грешка.

Незнам,али дека е грев тоа сто проценти.
Сликава ја постирав за тие што бараат оправдување,ембрион е,нема душа,не е живот,итн итн.
Не е ембрион,човек е,со екстремитети,со крвоток,со нервен систем...
Види кокошките кај нас (Рада и компанија) се бореа за некаков феминизам, а таа е класичен елитист, и сега може да се врши абортус до втор триместар, а претходно беше до прв! Џабе беше таа пропаганда за детето, овие промовираат маски и свински грипови! Од година во година имаме се помалку новородени деца. Не ме интересира што мислат другите, ама воопшто. Основно и прво човеково право е правото на живот.

Шеф, не ти спорам гледиште, ама па да го роди и да го фрли на улица или даде во дом е помалку грев? И не верувам во тоа секое дете со своја среќа, бебе му треба мајчина љубов, таа празнина никогаш и ништо нема да ја исполни, каков и да живот во иднина го следи тоа дете, секогаш ќе се најде некој да го потсети дека е нечија грешка.
Луси,јас не сум против аборт.Во моите постари постови на оваа тема имам образложено.И јас се сложувам со тебе,боље да абпртира отколку да го фрли на улица,тоа е 100%.
Но неможе,да шират нозе на секој чекор и после да абортираат ко за добро утро.Истото важи и за малоумните мажи,кој притискаат за абортус!

Мајчината љубов може да се пронајде и во прегратките на некоја жена која сонува да стане мајка, но не може да стане мајка. Кај нас жената раѓа во просек 1,4 деца! А знаеш кој го дига просекот.

А од каде ти е мислењето дека е грев?
Што си по вероисповед?
Кабала

Абортот е против природниот развој, предизвикува нерамнотежа со природата, тоа е штетно и физички и духовно, и ако ја чувствувавме природата, не би вршеле такви активности.
Се што е против законоте на природата може да се нарече грев.

• Хаха
Reactions: wot
Луси,јас не сум против аборт.Во моите постари постови на оваа тема имам образложено.И јас се сложувам со тебе,боље да абпртира отколку да го фрли на улица,тоа е 100%.
Но неможе,да шират нозе на секој чекор и после да абортираат ко за добро утро.Истото важи и за малоумните мажи,кој притискаат за абортус!
Тоа ич не оправдувам, ако решила да има односи треба и да сноси одговорност, двете страни подеднакво.
Автоматски споено мислење:

Мајчината љубов може да се пронајде и во прегратките на некоја жена која сонува да стане мајка, но не може да стане мајка. Кај нас жената раѓа во просек 1,4 деца! А знаеш кој го дига просекот.
Абе колку од тие дечиња биле среќни да најдат мајчина прегратка?

Тоа ич не оправдувам, ако решила да има односи треба и да сноси одговорност, двете страни подеднакво.
Коа ќе слушнам некој мужиња ае брат,абе пијан бев...абе не осетив...ми иде да ги линчувам.Малоумници

Да кажам само, тука во пожарните единици има дроп оф стационари, бидејќи имаше ненормален број на бебиња фрлени по канти, сега барем ги охрабруваат да ги остават таму за да можат да ги спасат, колку пати носат на нео безживотни новороденчиња, неможам сликата да ја избришам нит па солзи, ептен сме ние не луѓе сите масовно.

Абе колку од тие дечиња биле среќни да најдат мајчина прегратка?
Проблемот кај нас е до долгата постапка, плус во тоа што огромен процент се ромчиња!
Не знам колкав е процентот, ќе мора да проверам, може има во Министерство за труд, ама има многу одбиени барања и луѓе кои се откажале.

Коа ќе слушнам некој мужиња ае брат,абе пијан бев...абе не осетив...ми иде да ги линчувам.Малоумници
Или цвеќе не се миросало преку целофан... ми иде органи да си отстранам.

Уф, оваа тема не само што не е романтична, туку грозна е. Неможам веќе да ја читам.
Мојата романтиќна душа неможе тоа да го поднесе. Премногу е.
Само ќе кажам дека јас неможам да ги осудам тие што се одлучуваат на абортус.
Сепак мајката е таа шо го носи сиот терет и никој не смее да и суди без разлика што и да одлучи. Судењето пак е потполно апсолутно нероматично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom