Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Како кутија вградена во пожарникарските канцеларии за оставање на новороденчиња, за да бидат одма однесени во болница, кога ќе стават бебе во кутијата внатре се исклучува аларм, за да го земат бебето.

Како кутија вградена во пожарникарските канцеларии за оставање на новороденчиња, за да бидат одма однесени во болница, кога ќе стават бебе во кутијата внатре се исклучува аларм, за да го земат бебето.
Измешани чуства,но секако боље одколку у кутија да го остави.
Незнам што е полошо,аборт,или ова?

Измешани чуства,но секако боље одколку у кутија да го остави.
Незнам што е полошо,аборт,или ова?
Не знам, јас би прво да се минимализира несакана бременост, едукација, од мали нозе, затоа што вака е многу лошо, и во двете ситуации. Колку само бебиња се фрлени и никогаш не најдени никој не знае.

Имам поделен став околу темава како што рече шеф и мене многу ме нервира неодговорноста и идењето у екстреми (или скроз за или скроз против) има исклучоци и ситуации каде што мора да се абортира али не сфаќам како некои сосема рамнодушно гледаат на абортусот и чисто од невнимание туку така се одлучуваат на абортус а и не би се сложила дека абортусот не остава последици по физичкото и психичкото здравје.

Која е 6тата божја заповед? Само не знам зошто тука се носи религијата искрено.
Не убивај, тоа е таа божја заповед..па дека го употребивте зборот грев, затоа отидов во религија....но сфати еднаш душо, дека абортусот не е убиство, дека ембрионот неможеш да го изедначуваш со возрасен човек, со бебе, дека ембрионот не е независен од матката иако има срцева активност.......и на крај, абортусот е слободна воља на жената.
Ај едно глупо прашање, дали би се оженил со девојка за која знаеш дека имала претходно извршен абортус?
Баш ме занима како размислуваш..нели убица е?
Немојте само погрешно да ме разберете дека пропагирам абортус, само сакам медицината да напредува се повеќе во оперативниот дел, абортусот да биде слободен со закон(значи нема никој да го вика убиство)...и најмногу се нервирам кога се прави психичка тортура на млада бремена девојка која незнае што да прави а останала несакајќи бремена.

Чиф Кук евидентно е емотивен на темава, дека ако ги послушале баба и дедо он сега немало да постои. Исто ко Канје Вест со неговиот говор во панцир, татко му сакал мајка му да го абортира.
Е сега некој може да каже и дека татко му бил во право.

Чиф Кук, замисли на сликите што ги стави дека тоа е фетусот на Хитлер.

Си имал среќа со прекрасни родители.

Јас сум имал слична судбина ко Готвачот, само не сакам да бидам личен.

Топла, групости напиша. Тоа што е избор воедно не е убиство! Кога настанува животот? Со зачнувањето и ако го прекинеш животот (имало или не срцебиење), тоа е...?
Во историјата, робовите немале права. Дали кога некој ќе убиел роб, дали тоа било убиство? Да или не? Гледано од денешен аспект.

Хитлер нема толку животи згаснато со солна киселина :LOL:

Па не баш, сперматозоидот кој нема оплодено јајце клетка не може да се смета за потенцијален живот бидејќи тоа не е, како што неоплодените јајце клетки не се живот :)

Јас не сум против абортус per say, но има нешто, како да кажам, манијакално, болесно, психопатско во сето тоа, лично не можам да замислам моја ДНК која се развила до фетус да заврши во контејнер за медицински отпад, кој е родител ќе го сфати филингот, кој не е можеби и не:)

Јас сум имал слична судбина ко Готвачот, само не сакам да бидам личен.

Топла, групости напиша. Тоа што е избор воедно не е убиство! Кога настанува животот? Со зачнувањето и ако го прекинеш животот (имало или не срцебиење), тоа е...?
Во историјата, робовите немале права. Дали кога некој ќе убиел роб, дали тоа било убиство? Да или не?
Ништо не те разбрав.
Не ми одговори дали би бил со девојка која имала абортус.
Поради такви мислења дека абортусот е убиство, нашите баби и прабаби морале да раѓаат по десетина деца.....бел ден не виделе.

Па не баш, сперматозоидот кој нема оплодено јајце клетка не може да се смета за потенцијален живот бидејќи тоа не е, како што неоплодените јајце клетки не се живот :)
Се зезам...иначе у правец на моралов тука треба да се искористи знаење од квантна механика и сите тие парадигми околу веројатноста(probability).

Ништо не те разбрав.
Не ми одговори дали би бил со девојка која имала абортус.
Поради такви мислења дека абортусот е убиство, нашите баби и прабаби морале да раѓаат по десетина деца.....бел ден не виделе.

Не било до мислења колку до медицината која била дно. Абортуси правеле бабици со гнасни рачишта чачкале низ вагина и после инфекција и за недела дена невестата во гроб.
Настрана што од тие 10 деца пола ќе умреле до 5-та година живот...Минатото било језиво :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom