Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
https://www.facebook.com/algorit007/posts/10200768541838352

Се продава добар Мерида точак. Цената не ја знам, можете да исконтактирате со него на фб. Иначе за споредба, истиов точак е илјада и кусур евриќи во Германија.

Здраво форумџии, закам да земам велосипед па решив да ве прашам за совет. Моментално можам да одвојам околу 300 евра па пазгледувајки овој нај ми го фати око а и цената е таман http://screambikes.eu/bg/velosipedi-planinski-s-tvurda-ramka/8199-velosiped-drag-zx-3-te-2012.html . Ако сака некој што се разбира да ми каже дали велосипедот е добар за парите или да даде некој друг предлог. Фала

Здраво форумџии, закам да земам велосипед па решив да ве прашам за совет. Моментално можам да одвојам околу 300 евра па пазгледувајки овој нај ми го фати око а и цената е таман http://screambikes.eu/bg/velosipedi-planinski-s-tvurda-ramka/8199-velosiped-drag-zx-3-te-2012.html . Ако сака некој што се разбира да ми каже дали велосипедот е добар за парите или да даде некој друг предлог. Фала
Истиот точак тука го има за 20,000 денари кај железничка :icon_mrgr: Дали време за ти е пари можеби да но зависи кај планираш да го возиш ...

Истиот точак тука го има за 20,000 денари кај железничка :icon_mrgr: Дали време за ти е пари можеби да но зависи кај планираш да го возиш ...
По планински терен, само не знам колку би издржал?!

По планински терен, само не знам колку би издржал?!
Ех најискрено според мене тој точак ако во возиш доста ектремно нема да издржи а да речеме на водно што се некои козји патеки ќе издржи но сепак не е нешто најнај за такви патеки е сега .. зависи за квкави ти патеки планираш :D

Иначе од Паланка сум, овде има секаков терен.... :) Ако би го зел нема многу да го малтретирам :)

Иначе од Паланка сум, овде има секаков терен.... :) Ако би го зел нема многу да го малтретирам :)
Океј тогаш овој точак би ти бил добар за лесен планински предел без многу малтретирање според деловите и марката за таа цена и океј е би рекол дека би требало за некои 30 евра да е помала цената реално гледано но океј е :) мое мислење е ова сепак на форумов има повеќе личности кои подобро се разбираат па ако бидат тука се надевам дека нешто ќе ме поправат ако сум згрешил и ќе ти дадат подобар совет и сл.

Океј тогаш овој точак би ти бил добар за лесен планински предел без многу малтретирање според деловите и марката за таа цена и океј е би рекол дека би требало за некои 30 евра да е помала цената реално гледано но океј е :) мое мислење е ова сепак на форумов има повеќе личности кои подобро се разбираат па ако бидат тука се надевам дека нешто ќе ме поправат ако сум згрешил и ќе ти дадат подобар совет и сл.
И како за почетник мислам дека треба да е ок, иначе ја разликата ја гледам само у цената и изгледот :) . Фала многу за помошта.. ;)

x_X_x^^

Чим си почетник и кацига обавезно (y) Инаку не е проблем кога и да ти треба нешто пиши тука има добри дечки кои секогаш даваат совет :) Па кога ќе го купиш пиши што како оди со него :D

Чим си почетник и кацига обавезно

Јас без кацига, првиот пат од Водно надоле паднав и тоа асално се тумбав, гз преку глава... белег имам на ногата. Ок, помина тоа. Купив и кацига/ Прво симнување со кацигата на мене, бум тресссс... се излизгав на последната кривина на асфалтот, врнеше опасно тогаш/

За мене кацигата ми е еден вид "малер" :D

Јас без кацига, првиот пат од Водно надоле паднав и тоа асално се тумбав, гз преку глава... белег имам на ногата. Ок, помина тоа. Купив и кацига/ Прво симнување со кацигата на мене, бум тресссс... се излизгав на последната кривина на асфалтот, врнеше опасно тогаш/

За мене кацигата ми е еден вид "малер" :D

:pos: Гледај кацигата ти го ублажува на некој начин ударот ама не значи дека ако паднеш и ако имаш кацига дека ништо нема да ти биде :icon_mrgr: јас на водно до сега 2-3 пати паднав и тоа асално 1 пат бев со боки од тука форумот паднав не видов едно дрво :pos: ама добро пројдов иако паднав со точак доста јако 2 пат не паднав ама мислам дека главата ми беше како тапан :pos::pos: исто и тогаш бев со боки возевме навечер од марково крувче на - водно едно дрво не го загледав со глава во него и уште се смеам на тоа и 3 пат сам се спуштав од водно и се излизгав и паднав и лицето ми беше како некој солна киселина да ми мавнал :facepalm: Значи и да сум носел кацига само ударот ќе ми го ублажел ударот но како и да е кацига си кацига :icon_mrgr:

19798_460833703984447_1795904854_n.jpg

Како поминавте на акцијата Скопјанчишта? Имаше многу деца?

Другари, дали некој знае кај може да се најде стем адаптер во државава. Имаше еден во лептокарија, 250 денари бараше ама вика многу тешко се наоѓаат и ме маткаше неколку дена за на крај да ми рече дека му дошле и ги продал одма. Ако има некој информација, би бил многу благодарен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom