Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
До седиштето е. За повеќечасовни возења меките седишта изгуваат од комбинација. Исто така и оние седишта-фотељи. Ти треба некое тврдо седиште кое најмалку чини 4000-5000ден бидејќи тоа се седишта наменети за таков тип на возења, нормално секогаш со бициклистички. Brooks, немој да ги гледаш доколку сакаш да возиш низ Македонија. Тоа се седишта направени од кожа со облик за возење низ град и слични активности, да не се изразам шминкерски. Плус треба да видис дали твоите карлични коски одговараат на седиштето кое го возиш. Односно ширината на карличните коски ја одредува широчината на седиштето кое треба да го возиш. И немој да те залажува фактот за твојата телесна тежина слаб сум-тесни коски или дебел сум-широки коски. Се додека не се измериш ништо не верувај. 130, 143 и 155 се широчините на седиштата кои се изработуваат, изразени во милиметри. Има нешто и надвор од овие три димензии но поретко

Да прашам дали има некој возено од Аеродромот од пониква до Кочани ? и обратно ... колку има возење и сл. ако има некој да ми објасни бидејќи планирам сега Март - Април да возам таа патека :)

Од Кочани до Пониква имаш 19,5км убав успон....се среќа возење

До седиштето е. За повеќечасовни возења меките седишта изгуваат од комбинација. Исто така и оние седишта-фотељи. Ти треба некое тврдо седиште кое најмалку чини 4000-5000ден бидејќи тоа се седишта наменети за таков тип на возења, нормално секогаш со бициклистички. Brooks, немој да ги гледаш доколку сакаш да возиш низ Македонија. Тоа се седишта направени од кожа со облик за возење низ град и слични активности, да не се изразам шминкерски. Плус треба да видис дали твоите карлични коски одговараат на седиштето кое го возиш. Односно ширината на карличните коски ја одредува широчината на седиштето кое треба да го возиш. И немој да те залажува фактот за твојата телесна тежина слаб сум-тесни коски или дебел сум-широки коски. Се додека не се измериш ништо не верувај. 130, 143 и 155 се широчините на седиштата кои се изработуваат, изразени во милиметри. Има нешто и надвор од овие три димензии но поретко
Хмм ме зачуди за Брукс, скоро на сите сајтови за туринг велосипеди тие беа посочени како најкомфорните седишта за долги патувања.
Прам муабет за луѓе што возат по 20 до 30 илјади километри без починок.
Најчестата комбинација е овој модел на Surly или пак Trek со тоа што веднаш се вади оригиналот и се вметнува седло Брукс кое се обликува според анатономијата на задницата по извесен број извозени километри.
Мислам да не мудрувам многу појди на форуми и страници специјализирани за туринг велосипеди и ќе видиш дека таму овој модел на Брукс е најценет од сите,
Инаку се согласувам дека држи вода и од Боки муабетот за кондицијата.
Секако со бициклистички, во спротивно ќе бидам како бабун по неколку часа возење. :D

Ништо лично, но не ми треба придружба на човек со кого што немам воопшто возено заедно.
Може тој да се фрустрира со моето темпо и планот кој сум го замислил или пак обратно.
Ќе ја пробам сам прво турава, понатаму може да се организираме поголема група и да ја направиме истата или малку изменета за забава.

Знам како е, затоа прашав :) Истиот сум и јас... Ако сакам да уживам во возењето, сам, слушалки на уво и тоа е тоа.

Иначе/

19798_460833703984447_1795904854_n.jpg

Сакам да купам нов велосипед и ми треба малку помош при изборот. Планирам да го возам најчесто низ град, на кеј и можеби на водно (по асфалтираната патека). Дали ми треба city, mountain bike или hybrid? Уште поважно, дали се наоѓа нешто солидно до 300 евра (ново)?
Ако барам на старо, на што треба да обрнувам внимание?
Фала

Сакам да купам нов велосипед и ми треба малку помош при изборот. Планирам да го возам најчесто низ град, на кеј и можеби на водно (по асфалтираната патека). Дали ми треба city, mountain bike или hybrid? Уште поважно, дали се наоѓа нешто солидно до 300 евра (ново)?
Ако барам на старо, на што треба да обрнувам внимание?
Фала
Trek 820

Цена 15990 ден

Почетно ниво на планински велосипед. Подеднакво погоден за во планина и за во град.
Ако се колебате дали сакате да возите во планина, 820 е вистинскиот избор за да пробате.

Colors Matte Metallic Black
Frame Trek Custom Steel w/chromoly seat tube, replaceable derailleur hanger
Front suspension SR Suntour M-2025 w/coil spring, 63mm travel
Sizes 13, 16, 18, 19.5,
Wheels Formula FM21 alloy front hub; FM31 alloy rear hub w/Bontrager 550 36-hole rims
Tires Bontrager LT3, 26x2.0"
Shifters Shimano Tourney, 7 speed
Front derailleur Shimano TX
Rear derailleur Shimano TX35
Crank Forged alloy 3 piece, 48/38/28
Cassette Shimano TZ31 14-34, 7 speed
Pedals Wellgo nylon platform
Saddle Bontrager SSR
Seatpost Bontrager SSR, 31.6mm, 20mm offset
Handlebar Bontrager Riser, 25.4mm, 30mm rise
Stem Bontrager Forged, 25.4mm
Headset 1-1/8" threadless
Brakeset Tektro linear-pull brakes w/Shimano Tourney levers
Grips Bontrager SSR
Extras Rack & fender mounts90765.png

TREK 3700 D

Цена 26690 ден

Не можете да се одлучите помеѓу планински и градски велосипед? Сакате за викенд да возите во планина а преку неделата на работа? Серијата 3 е вистинскиот избор, и не случајно е нај продаватата во светот од планинските велосипеди!

Colors Metallic Black/True BluePlatinum
Frame Alpha Silver Aluminum w/semi-integrated head tube, rack & fender mounts, disc compatible dropouts, replaceable derailleur hanger
Front suspension SR Suntour XCM w/30mm stanchions, coil spring, preload adjustment, 100mm travel
Sizes 16, 18, 19.5,
Wheels Formula DC20 alloy front hub; Formula DC22 alloy rear hub w/Bontrager AT-650 32-hole double-walled disc rims
Tires Bontrager LT3, 26x2.0"
Shifters Shimano Tourney, 8 speed
Front derailleur Shimano Altus
Rear derailleur Shimano Altus
Crank Shimano M131, 42/34/24

Cassette Shimano HG20 12-32, 8 speed

Pedals Wellgo nylon platform

Saddle Bontrager Evoke 1

Seatpost Bontrager SSR, 31.6mm, 12mm offset

Handlebar Bontrager Riser, 25.4mm, 30mm rise

Stem Bontrager Approved, 25.4mm, 25 degree

Headset 1-1/8" threadless

Brakeset Tektro Novela mechanical disc brakes w/Shimano Tourney levers

Grips Bontrager SSR

Extras Rack & fender mounts

Мислам дека овие ти се најдобра варијанта :)

Инаку еве линк
http://www.bikestop.com.mk

Немам толку пари за давање.... 300 евра макс
Оди до проспорт кај соборна таму има нешто мислам дека добри само мислам дека имаа од 20,00 па нагоре .. :) а инаку имаш и половни за таа цена солидни мада треба поголемо внимание да обврнеш и повеќе да бараш додека најдеш некој стварно посочуван :) На реклама5 разгледа нешто ти падна во очи?

Има таму некој постар модел за околу 20000, 22". Веројатно тој ќе го земам, ама сакав да видам да не можам нешто подобро да купам на старо, ама не знам на што да обрнувам внимание кога купувам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom