Sturmgewehr
gadget
- Член од
- 9 март 2008
- Мислења
- 537
- Поени од реакции
- 35
Скендербег ли е овај?
Него, година 1480:
![]()
у право си Скендербег, Македонија било име за нас тогаш и за Србите и за сите а од кај ги најде мапите зите све
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Скендербег ли е овај?
Него, година 1480:
![]()
Анавенче кажио твојот став више не ми го тупи..зборчиња
![]()
Пред да бараш пари, ајде најди ми сега две зборчиња од старава ми мапа... Едно е многу лево, друго е по на средина.
Скендербег ли е овај?
Него, година 1480:
![]()
еден дел од пелазгите (бригите) мигрирале кон исток, и ја создале оваа држава Албанија... Бригите инаку живееле во Македонија...
ubo crtash
Незнам Пиро, кажи ми.
Штурм, не треба објаснување, само читање. Ајде малку да провериме и читање и далтонизам
Имаме обоени делови, имаме необоени делови, имаме појаснување за обоените.![]()
Жолта - аеоли, зелена - доријци и розева - иони ... останатите необоени, се Епир, Илириа, Македониа и Тракиа... само не сфаќам што сакаш да кажеш со картава SERPICO
Над семафорчето долу лево пишува Грција, нели? А над обоениот дел - Македонија. Ништо повеќе не сакам да кажам.
Па фала богу бре СЕРПИКО, нормално дека пишува Македонија посебно од Грција. Не знам дали си ги прочитал и другите мои постови ... Според античките писатели илирите,македонците и тракијците се сметаат за различен народ од грците... На еден сајт ми падна в очи дека според ХЕРОДОТ ако добро се сеќавам , кога дошол еден римски император во Македонија говорел на римски јазик (латински) а македонското население одлично го рабирале неговиот јазик... значи јазикот на пелазгите (илири,траки и македонци) бил сличен на римскиот а различен од грчкиот па оттука нормално дека бил различен и од словенскиот ... се согласуваме ?