Проза или поезија?

• Креатор на темата Креатор на темата mz.LoVeLy
  • Време на започнување Време на започнување

Поезија или проза?

• Вкупно гласачи
    84
najcesto proza....sakam neizvesnost interesni romanticni prikazni,avanturisticki....definitivno proza:)

Проза, мислам дека нема други зборови кои можат да стигнат до срцето така како една прекрасна реченица.

читам и проза и поезија, но некако повеќе сум по прозата.поезијата секогаш ме збунува, некако е недоискажана;многу сакам романчиња и новелички така долги и интересни, да уживам додека ги читам:pipi:

Дефинитивно проза. Поезија читав кога морав во средно и не ми се допаѓа, треба се да размислувам што сакал сега поетот да каже. И не ми текнало да земам да читам поезија многу одамна.
А проза обожавам :pipi:

Да си јадете ушите. :pipi: Не можам да бирам. Факт, поезијата е потешка и за пишување и за читање, ама ја сакам, исто како и прозата. Некогаш ми треба едното, некогаш другото.

Читам и поезија и проза. А повеќе одбирам проза, па затоа ја избрав втората опција.
Иако уживањето во стихови е посебно, сепак не сум секогаш расположена за поезија. Пребитлива сум и не можам да читам песни во кои преовладува сувопарно наддавање зборови.

Се додека ми се допаѓа тоа што го читам, не бирам дали ќе е тоа проза или поезија. Ги почитувам и двете подеднакво.

За пишување, мене повеќе ми лежи прозата, осеќам дека можам да се искажам целосно, додека поезија пишувам кога сакам само делумно да доловам нешто, игра на зборови во која го оставам читателот да се снајде.:)

Далеку повеќе проза... Поезијата некако не ми лежи, ко да се придржува по некои стрикни правила... Едино ако ме мавне во психа (читај срце) тогаш да. За прозата не сум токлу пробирлив.

Проза, проза. Максимално се опуштам со некој добар роман..А чудна работа, поезија воопшто не можам да поднесам :toe:

Повеќе сум за проза. Незнам зашто ама некао неможам да читам поезија, ја читам многу површно, неможам да се внесам во приказната и не ми преставува никакво задоволство. Додека со читање проза можам да заглавам со часови, денови...

Повеќе ја почитувам поезијата затоа што според мене преставува вистинска уметност во пишување, а повеќе сакам да читам проза затоа што некако целиот текст си има одреден начин на „течење„ свој тек-континуитет.

Се дешава да пишувам проза, а сакам да читнам и туѓа (сакам да кажам можам да поднесам и зборовни ужасии долги со километри)
Се дешава да пишувам поезија, а многу ретко можам да трпам туѓа.
Необјасниво ме замара чоече. Ваљда оти и мојата ја пишувам најчесто само за испукување.

Повеќе сакам проза, читам и поезија ама прозата повеќе ми лежи :) Обожавам да читам, психолошките книги и љубовни романи ги сакам најмногу :pipi:

se isto mi e, za iskazuvanje na chusvtata ne pravam razlika jas nekoja pobitna, sho e ubavo e stvarno za pamtenje, inache chitam se nisho ne mi bega na mene

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom