Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ќе ти напишам за „Дали може човекот да биде бесмртен?(Гилгамеш)“. ;)

Me интересира од која издавачка куќа можат да се најдат делата на Ирвин Велш, кои дела се преведени на македонски јазик и дали е веројатно да се налета на нив на претстојниот саем на книгата. Благодарам однапред.

Me интересира од која издавачка куќа можат да се најдат делата на Ирвин Велш, кои дела се преведени на македонски јазик и дали е веројатно да се налета на нив на претстојниот саем на книгата. Благодарам однапред.

Или-Или ја имаат Ѓубре (Filth).

Препорачајте некоја добра книга, енциклопедија што може да се купи од интернет.

Ми треба помош ако некој ја прочитал Парадоксот на Диоген и знае да ми каже актанциален модел за неа

Odnapred blagodaram:)

Odnapred blagodaram:)
Пиши на гугл, парадосксот на диоген и разгледувај. Ма да интересна лектира е, таинствена. Обиди се да ја читаш, мислам дека ќе те заинтересира и да седнеш од сега, до вечер ќе си ја прочиташ.

Пиши на гугл, парадосксот на диоген и разгледувај. Ма да интересна лектира е, таинствена. Обиди се да ја читаш, мислам дека ќе те заинтересира и да седнеш од сега, до вечер ќе си ја прочиташ.
Da mn dobra kniga e i ja imam procitano no mi treba aktancialen model za nea za prezentacija na fakultet

Da mn dobra kniga e i ja imam procitano no mi treba aktancialen model za nea za prezentacija na fakultet

Прочитај за моделот на Грејмас од документов и после само аплицирај го тоа на делото.
Актантен модел е тоа иначе.

Attachments

хелппппп ми треба кратка содржина од Албер Ками - Недоразбирање .... плсс .... има ли некој .. :/

Дали може да се најде литература од Блаватски по книжариве низ Скопје или можеби некој од форумов продава нејзини книги?

Конкретно ја барам Разотриена Изида и Тајна доктрина.

Како ќе се преведе зборот дрeч или дрeчливо на англиски?
Мислам на дрeчливи бои и нешто слично ...

Мислиш дреч? Shiny colours би требало. Или psychedelic colours.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom