Se izvinuvam...
ama jas moite idei ke si gi zadrzam za mene.
Mi se dokurci nekoj drug samo da se slika,a i ljut sum zaradi takviot diletantski odnos.
U kontekst na kazanovo...ke otkrijam samo deka fabrikata na Sisecam e 100% moja ideja.Od prviot kontakt,do prepiski,razrabotka na fizibiliti studija za pokrivanje na pazar,prvo vo MKD pa vo cela ex YU do gradenje na fabrika u ramkite na narednite 10 god.
I sto se desi?
U 5 do 12 nekoj ja prekina komunikacijata,iskoristi (inaku skapo plateni informacii,znaenje i idei) i otide Nikolce Gruevski u Istanbul za da se slika i da potpise deka oni ke pravat fabrika vo MKD.
Grom me mavna.
Sto e najzalno od se...od fabrikata-magla samo.
Ne veruvate deka e taka?
Aj samo startot i krajot na prepiskata...:
[FONT=times new roman,new york,times,serif] Good afternoon,sir.
We are firm from R.Macedonia and we are willing to import products (especially jars and bottles ) from your company in our country.We are very interested of the prices of your products,so if you can send me price-list will be great.
Also,we will be thankfull if you can find time for us in the next week, from wednesday on, in Instanbul,R.Turkiye,so we can discuss about the form and modules of our possible colaboration.
Please,write me an e-mail back as soon as possible.
Best wishes for you,
.................................
.................................
Skopje,Macedonia
[/FONT]
Krajot na prepiskata:
I would like to set-up our meeting for next Monday, Nov. 5.
Please confirm if this date is good for your schedule and let me know what time would be the best for you.
Regards,
........................
........................
Skopje,Macedonia.
Dva dena posle ova pismo,Nikolce otide na slikanje u Istanbul.
Veruvam deka vo administracijata na R.Makedonija ima mnogu sposobni momci

jebi ga imaat i celo ministerstvo za nosenje na stranski investicii

do moite idei sigurno ne im doslo.
Jas imam mnogu raboti za zavrsuvanje.
Nemam vreme,visok pari,loso se snaogjam odkoga sum se vratil vo Makedonija.
Dosta gluposti.