Идеи за Македонија

concrete ај кју тест ќе направам и ќе ти ги пратам рез.
а не е лошо ти да земиш наочари и да читаш? овај пардон... ти читаш ама не разбираш(нема лек за тоа)... значи мислам цел остаток од форумот Политика и Вести е за такви "тешки" муабети.. овај дел колку што разбрав е за нешто конкретно.
мака ми е оти ја трујате темава, а налет све и мене ме терате да ја трујам.
само сакав да ви кажам да ја поштедите темава од токму вакви муабети...

и абц ако е за заздравување на економијата треба да е во економија и бизнис.

izvini...zaboraviv deka sum MNOOGU GLUP :) , ne sum za ovde , si otidov, barajte si vie resenija...

concrete ај кју тест ќе направам и ќе ти ги пратам рез.
а не е лошо ти да земиш наочари и да читаш? овај пардон... ти читаш ама не разбираш(нема лек за тоа)... значи мислам цел остаток од форумот Политика и Вести е за такви "тешки" муабети.. овај дел колку што разбрав е за нешто конкретно.
мака ми е оти ја трујате темава, а налет све и мене ме терате да ја трујам.
само сакав да ви кажам да ја поштедите темава од токму вакви муабети...

и абц ако е за заздравување на економијата треба да е во економија и бизнис.
Може да се мери наш среднист знаеш каде???? Пред коперација да тепа муабети за географија од триглава од вардара.... а дека се УЧИ нешто во средно... се виде колку се учи и колку научува.. факен во овај систем на ниедна тема учениците немаат темелни познавања со исклучок на мал дел од штрајкови, и слични за нас за жал "нормални работи". Обратна е пропорцијата економија/образование, прво образование, здрави кадри, па здрава економија.
и абц ... АВИОНИТЕ се прават во АМЕРИКА и ЕВРОПА - таму се мозоците!. не во Македонија, ние треба да си го спуштиме тој комплекс на виша вредност.
Немој со тој муабет жити све "ние сме многу паметни ама сме сиромаси" постави ги работите поинаку "Ние сме сиромаси оти не сме паметни"

Абе пак ме тераш да ти реплицирам иако не го мислев тоа,ја направи темава каша-попара и јас нема што да барам повеќе на неа.
Образованието ни е катастрофа и секој момент се чека да им падне таванот на половина основци по училиштата во Македонија а ти предлагаш видео-мониторинг,нешто што и во Јапонија го нема.Добро сега барем за камерите ќе биде лесно да се инсталираат и да се прикријат во дупките по таваните низ училиштата кој се во катастрофална состојба.
Па за такво образование требаат пари бе,не само добра идеја и добри мисли,а како ќе се остварат тие пари мислам дека објаснив со некој пост пред овој.Јас пак ќе пофторам една моја стара изрека дека "Македонците страдаат од многу умови",што доколку не беше вистина би било комично.

.Јас пак ќе пофторам една моја стара изрека дека "Македонците страдаат од многу умови",што доколку не беше вистина би било комично.

ne e li "poelegantno" da se kaze Makedonija po eden Lenardo DaVinci vo sekoe kuse ima :)???
Kaj da brcnes Klauzevic vadis , a od toa Dizraeli nivoto... pridrzuvaci za knigi .....eventualno.....

Сакаш да се извлечеш мангуп еден ...

Ne be ni na kraj pamet , no realno gledano biologija e nezaprirliva rabota... gledam naiduvaat MNOOOGU POMLADI i MNOOOGU POGLUPI od klasicnite betonski cigli.....paaaa vreme e za odsetuvanje :) kon vinozitoto.... :)

ке ве замолам уште еднаш да бидете кратки и конкретни..препукувања на други теми

има многу за работа цела 2008, ако имате идеи и ако можете да помогнете тука сум, јас и многу други...полека полека ке се средуваат работите и ке се откриваат нови поголеми проекти.

ај малку конструктивност.

-------------

томасо одлична поента...ке го вментам во проектот за стимулација на буџетарите..кога можеше полицијата да се стегне ке можеат и овие...
дееволуцијата на младината и оваа летаргија и цинизам ..почнува токму од таму....

давајте предлози наскоро ке се отворам тема проекти..каде ке има извештај за напредокот..

кој сака да се вклучи во идеи за македонија е добредојден..ке ви кажам наскоро како.

ке ве замолам уште еднаш да бидете кратки и конкретни..препукувања на други теми

има многу за работа цела 2008, ако имате идеи и ако можете да помогнете тука сум, јас и многу други...полека полека ке се средуваат работите и ке се откриваат нови поголеми проекти.

ај малку конструктивност.

-------------

томасо одлична поента...ке го вментам во проектот за стимулација на буџетарите..кога можеше полицијата да се стегне ке можеат и овие...
дееволуцијата на младината и оваа летаргија и цинизам ..почнува токму од таму....

давајте предлози наскоро ке се отворам тема проекти..каде ке има извештај за напредокот..

кој сака да се вклучи во идеи за македонија е добредојден..ке ви кажам наскоро како.

Eве нешто кратко и конкретно:

-Предлагам во основните училишта на сите деца владата да им овозможи да пијат барем по 200мл. млеко збогатено со флоур,за да имаме млада популација со поздрави заби!

Кратко и јасно нели?Или ова ќе беше наскоро пред една година?:)

se mora da trgne od domasno vospituvanje be luge, dzabe skoluvanjeto koga osnovata za dobro odnesuvanje za karakter ja steknuvaat uste od doma, i da odi vo najdobroto u4iliste koga stavovite na toa skolo se kosat so tie stavovi sto gi ima doma sve je propala rabota. Jas sum za podobruvanje za obrazovanieto megutoa ima eden del kaj sto mnogu malku moze da se vlijae a toa e domasnoto vospituvanje.taka da ne veruvam deka treba da se raspravame okolu toa za podobruvanje na skolijata. TOA MORA DA SE NAPRAVI i barem malku od malku da gi prosveti decata koi sto ni doagaat i gi smetame za nasa idnina. A segasnoto obrazovanie samo moze da se kaze deka uste povke ja podzaebuva rabotata od kolku so ja amortizira

Предлог:
Од казните што ќе ги платат корумпраните на патарина, да се воведат бројачи на подигање на рампа(многу е ефтино тоа), а владините возила да добијат нешто како кредитни картички за да можат да отвараат рампи на патарина на службени патувања, а во исто време централен систем да снима податоци во кое време поминале службените возила, и дали тогаш лицето било официјално на службен пат, злоупотребите да се казнуваат и истакнуваат на нешто како столб на срамот(ќе мора тој голем да биди). Ние веќе имаме аутсорсинг индустрија, значи македонски софтвер не е проблем да се произведе.

одлично...за флуоров, читав дека во некој земји одредени производи се обврзани да имаат толку и толку % флуор,нкој може нека прочепка и нека ми даде повеке детали.

томсасо..на домашно воспитание не можеш да влијаеш,а на школство да...супер и досега невидени пари се вложуваат во школите, се градат нови, се даваат копмјутери спортски сали..ко тито на времето..но ако ја нема педагошката димензија..плукни му се..а во школо ни се формираме како личности, во клучните години(ах златно средно)

која порака да ја добијам од моите професори на времето кој ги мрмореа лекциите, не не вадеа од училница, измислуваа закони за сукњиа се пердашеа мегу себе, другата половина имаше бизниси или бркаше партиски книшки...

а за другиов дел со патарините...знаат многу добро како да ги автоматизираат, и нив и шалтерите и паркинзите..ама кој ке работи после, ке треба да се отпушти пола администрација...ете зошто ви викам дека некој проекти нема да поминат или ке заглават и по некоја година..сепак има и други социополитички фактори.

ке биде ставена како точка, во контекст на буџетарите е.

Да се сопрат дивите копачи !
Да се организираат специјализирани органи за следење на дивите копачи и движењето на сиот археолошки материјал кон финалните купци.

Да се најдат средства за враќање на сето украдено историско богатство на Македонија.
И јавно да се обелоденат сите Македонски бизнисмени и помагачи на оваа континуирана кражба на нашето културно историско минато!

Да се заштитат под итно сите локалитети со 24 часовно обезбедување, камери, осветлување и патроли!

ZA DA NE SE SLUCUVA OVA:

Архајска некропола во демиркаписка Корешница

Локалитетот, кој, според археолозите, е неправедно запоставен, први го открија дивите копачи пред десет години. Државата за првпат направи контролно археолошко ископување дури минатата година. Тогаш, од остатоците пронајдени на теренот беше констатирано дека станува збор за гробница во која е погребана некоја значајна личност, веројатно владетел.
- Кога отидовме на терен, гробницата беше испревртена. Крадците ги зеле крупните предмети, а од останатите фрагменти заклучивме дека биле однесени ексклузивни предмети од керамика, сребро, бронза, кои потекнуваат од доцноархајски период (крај на 6 - почеток на 5 век пр. н. е.)

kofiskacija na imotot na bogatite i za onie za koi ima dokazi deka nepravno go steknale imotot i celiot da im se podeli na siromasnite (OVA NE E KOMUNIZAM)

За ова работа со археолошките ископувања треба да се оформи една специјализирана агенција која ќе си ја брка таа работа

abe kako sakas krstigo nare4igo i zakon za siromasni ama mi bese poentata deka ne sum za komunizam, tuku ova da bide samo akcija da se is4istat laznite bogatasi

abe kako sakas krstigo nare4igo i zakon za siromasni ama mi bese poentata deka ne sum za komunizam, tuku ova da bide samo akcija da se is4istat laznite bogatasi

nema be lazni bogatasi dete, ili si ili ne si bogatas......, a nacin da stanes bogat e samo eden: DA OPLJACKAS na ovoj ili onoj nacin nekogo.....isto kako i ubistvo...nekogas e ubistvo , nekogas heroizam :)
da se pravea pari so dve race ...pa rudarite ke bea bre najbogati sustestva na svetov....duri i pred zemjodelcite :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom