Диети и слабеење

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
abe da taka e so vezbanje mozes se, no 2-3 pati nemas vreme da vezbas ! Na rabota, popladne televizija gledas itn. Zatoa se baraat alternativi vo slabeenjeto. Jas cisto zobrev za Vitagold kafeto, posto edna moja drugarka go piese i oslabe bajagi, si kupiv denes i jas i stvarno e dobro! Plus ne bara da vezbas, pisuva treba da pies 30 min pred da jades i L karnitinot ke ti gi stopi mastite!

Засега не сум имала потреба од диети и некакви слабеења.
Ако сум почуствувала дека имам вишок килце кое што мене лично ми смета само ќе намалам со исхраната количински и нема да вечерам. А оние диети или таканаречени гладувања не ги разбирам. Диетата не е нејадење како што поголемиот број а посебно тинејџерите мислат и прават, диетата е здрав начин на исхрана.
Имам пробано само едни аpчиња од божен козметик кои што ги забрзуваат метаболизмот и божем се топиш (како да не) и се на природна база, но тоа беше колку од мерак да видам што како, а не од потреба што сум имала. И нема ништо спас ако човекот јаде постојано џабе се апчињата.

Единствено нешто што признавам за слабеење е здрава исхрана, јадење во нормални количини и вежбање и само вежбање. Е тоа ценам и почитувам.

А не некои апчиња, диета на Стојко, диета на Трајко, кафе на тој, чај на овој ... не фала (би пробала може еднаш два пати од љубопитност ај :icon_lol:)

Luge nema potreba da se truete so apcinja!!!Prvo apce,kako apce e polnoso hormoni,osobeno dietalnite,podobro e da si pocnete da si se hranite so pozdrava hrana,posle 20:00h da piete samo voda i nisto drugo ili ako ne mozete da si dozvolite da vezbate nekoj sport(poradi nemanje vreme i sl.) dovolno ke vi bide edno joggiranje,a ne veruvam deka nekoj nemoze da odvoi saat za da trca!!!Edno sto sum svatila e za da se oslabe e potrebna zelba i cvrsta volja!!!Ako ja nemate nema slabeenje!!!

pr. ja sum instruktor po aerobik i iskreno nemam problemi so tezina,ama mnogu luge koi gi posetuvaat casovite sto gi davam oslabale poradi toa sto:
1.Jadele samo zadrava hrana,zelencuk i ovosje
2.Nikogas ne jadele posle 20:00h
3.I ne propustale nitu eden cas aerobik!!
I fala bogu oslabele!!!Samo treba da se sistematiziraat potrebida na organizmot za hrana i posle e lesno poradi toa sto veke se stvorile nova navika:wink:

Никогаш не сум ги применувала не сум имала потреба да сум на диета.Одсекогаш имам добра фигура.Ако некогаш имам потреба фала богу дека ќе сум на диета ке вежбам и слично несакам да сум дебела :nesum:

ne ne ova kafeto e so prirodni sostojki nema nikakvi supstancii vnatre i eve ovie dva tri dena veke stvarno mi go namali apetitot !:smir:

Jas sum pocetnicka pa aj da vi se prridruzam.Znaeme deka so vezbanje se slabee ama koj da vezba.Jas si kupiv orbitrek vezbav 1 nedela i sega go koristam za zakacalka za alista,istalno si vikam od utre sekako.:tapp:

Да расчистиме нешто сега, има апчиња за слабеење, ама не може да ги земаш и да седиш цел де дома пред компјутер и да јадеш ко вол. Ако некој верува во магии, може да го прави тоа, ако не, нека проба. Првата недела нека вежба со апчиња, втората без, да види колку ќе ослабни ( да се јаде иста храна ).

има една диета ... протеинска незнам што ... се губат бајаги кила ... е после треба нормално да јадеш зашо ке ги вратиш пак ... као и со секоја диета не ?

Ја знам изгубив некои 20кг за месец дена само со пиење вода и јадење салати/месо =) +пентарење на водно =) али мучење е :drk::drk:

abe da taka e so vezbanje mozes se, no 2-3 pati nemas vreme da vezbas ! Na rabota, popladne televizija gledas itn. Zatoa se baraat alternativi vo slabeenjeto. Jas cisto zobrev za Vitagold kafeto, posto edna moja drugarka go piese i oslabe bajagi, si kupiv denes i jas i stvarno e dobro! Plus ne bara da vezbas, pisuva treba da pies 30 min pred da jades i L karnitinot ke ti gi stopi mastite!
kaj go ima toa kafe?posto najskapiot L-karnitin od najrenomiranata firma MUSCLETECH nema takvi rezultati.kako sto ti gi nabroja.i zasto od gledanje televizija nemas vreme da povezbas?

Па некаде во осмо тежев 98 килограми и беше неподносливо, поради коментарите на околината. Се турив на диета не јади ништо и некако стигнав до 54 килограми и тоа за два и пол месеци.
Резултати: Завршив во болница на инфузија, уште не можам да се стабилизирам со храната, од се живо ми се повраќа, крвната слика ми е лом и најважното што го сфатив - доколку еднаш си бил дебел цел живот ќе се носиш со тоа - колку и да ослабеш после тоа пак во срцето ќе бидеш истиот од порано и ќе страдаш од претходно набиените комплекси.
Затоа здрав начин на исхрана да, но диета никако, оти сешто може да настане, една девојка што лежеше со мене во болница доби леукемија и денес Бог да ја прости не е меѓу нас.
DIETA NE E DA NE JADES,TUKU E REDUCIRANA ISHRANA.

Sorry pogresno sum razbrala!!!Ama spore mene site se isti,praveni od isti supstancii,taka da nema nekoja golema razlika,barem taka mislam!
ne e taka,samo zavisi od koja firma se proizvedeni.veruvaj deka ponezdrava hrana jademe,odkolku sto se tie preparati nezdravi,zboruvam za renomiranite firmi,kako PROLAB,MUSCLETECH,DYMATIZE i dr

моментално иам една диета..спортска. Многу е добра, за 2 недели 5 кила симнав:). Цело време имаш за јадење, не е со гладување..:) ако сакате да ја аплоудирам, ја иам у писи:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom