Архангел

• Креатор на темата Креатор на темата Natural-girl
  • Време на започнување Време на започнување
Ондах сум пишала, зашто како што сум рекаХла глупаво ми изгледаХ да има тема за фалење како да е генерално правило дека сите кои ги имаат слушано Архангел треба да паднат на гз и да се воодушевуваат на нивната уметност гулема:)

Ова ми звучи како „Пер, ти не сфаќаш колку се Паркети АРТ! Они си ги имаат мавтано на сцена!“ Уууууууууахахаха:)

"Jас немам ништо повеќе од себеси
само срце кое чука вистински
сосем доволно да те вознемири и
уплаши...

Како шо кажа Burn погоре за Вртев најдобриот модерен македонски поет без конкуренција...

Ондах сум пишала, зашто како што сум рекаХла глупаво ми изгледаХ да има тема за фалење како да е генерално правило дека сите кои ги имаат слушано Архангел треба да паднат на гз и да се воодушевуваат на нивната уметност гулема:)

Ова ми звучи како „Пер, ти не сфаќаш колку се Паркети АРТ! Они си ги имаат мавтано на сцена!“ Уууууууууахахаха:)
Ондах ...не чекај!
Нема Македонец што не сака барем за еден дел да биде Ристо и да не напише ремек дело (за текстот зборам). Човекот е на два пати прогласен за најдобар поет во Македонија. Значи ти ако немаш вкус за што е добро а што е лошо слободно прашај некој ќе ти каже.:)

Најдобриот поет во Македонија? Лол! Океј, тој кој го прогласил никогаш нема прочитано ништо од Андреевски или од Јаневски, му се простува. Пресилни зборови употребуваш а контекстот прави да звучи тоа смешно:)
Еве, јас на пример, сакам да сум на еден дел (ден?!) Leonard Cohen ама неќам да сум Ристо Вртев. Океј, јас сакам да сум и Кармен Електра на еден деЛ, ама не е тоа муабетот:)))

И да, многу е детски и плитко (како што и впрочем ти се сите постови на темава - напукани со непотребни емоции и безвезно мерење на кој му е НАЈголем) да велиш дека некој нема вкус само затоа што не се согласува со ТВОЈОТ вкус:) Делува, повторно, смешно:)

Најдобриот поет во Македонија? Лол! Океј, тој кој го прогласил никогаш нема прочитано ништо од Андреевски или од Јаневски, му се простува. Пресилни зборови употребуваш а контекстот прави да звучи тоа смешно:)
Еве, јас на пример, сакам да сум на еден дел (ден?!) Leonard Cohen ама неќам да сум Ристо Вртев. Океј, јас сакам да сум и Кармен Електра на еден деЛ, ама не е тоа муабетот:)))

И да, многу е детски и плитко (како што и впрочем ти се сите постови на темава - напукани со непотребни емоции и безвезно мерење на кој му е НАЈголем) да велиш дека некој нема вкус само затоа што не се согласува со ТВОЈОТ вкус:) Делува, повторно, смешно:)
Свесен сум за твојте мрчаторски и инаетчиски постови:kez: Но верувај ми со тврдоглавост не постигнуваш ништо...Секоја година во Македонија се прогласува најдобар поет, за тоа има посебна институција се вика министерство за култура можеби и имаш слушнато за тоа.
За мене тоа не претставува критериум но сепак е големо постигнување со оглед на фактот дека покрај толку дипломци по литература и исфорсирани поети и писатели еден човек кој што само со својот талент два пати го добил ова признание.
Леонард Коен хмм да Леонард е одличен мрачен, депресивен и пред се автентичен. Но тука зборуваме за Македонија и за Македонските поети а не на светско ниво. Ако е така јас ќе кажам Гевин Росдејл е неспоредлив...

Присилни зборови и детско плитки постови хех да тоа сум јас како убаво ме познаваш-се чуствувам како султан. Не се работи за мој вкус туку за вкус на 2 различни генерации затоа што Архангел свиреле ти кога си била сперматозоид.
Чекај сега на кантар да ставиме....2 генерации и едно исфрустриано девојче...хммм се некако ме влече првото како мерило за тоа кој се и колку се добри:helou:

Оу мај гад, сперматозоид сум била тогаш - затоа не ги сфаќам, исфрустрирана сум, девојченце неписмено сум, мрчам, немам основни познавања за институциите во Македонија, у-а. Си ги ценам годините кога те читам, мајке ми:)))

Прости ми што згрешив, ама сметам дека наместо на селско ниво да правиме споредби - треба да се гордееме кога некој од „нашите“ (Античко МакедонЦки, де) е доволно добар за да може да е во конкуренција со било кој друг музичар/поет/шодае на светско ниво. Штом јет таква работата - океј, следната тема која ќе ја отворам ќе биде „Врчак - ненадминлив во секој поглед“.

Колку за да испровоцирам уште еден пост - Ристо не може да му се фати на Горан од Мизар! Муахахахха (кој Горан сакаш, сеедно е:))

п.с. Бајт ми:)
п.п.с. Архангел не се ништо посебно:)))

Оу мај гад, сперматозоид сум била тогаш - затоа не ги сфаќам, исфрустрирана сум, девојченце неписмено сум, мрчам, немам основни познавања за институциите во Македонија, у-а. Си ги ценам годините кога те читам, мајке ми:)))

Прости ми што згрешив, ама сметам дека наместо на селско ниво да правиме споредби - треба да се гордееме кога некој од „нашите“ (Античко МакедонЦки, де) е доволно добар за да може да е во конкуренција со било кој друг музичар/поет/шодае на светско ниво. Штом јет таква работата - океј, следната тема која ќе ја отворам ќе биде „Врчак - ненадминлив во секој поглед“.

Колку за да испровоцирам уште еден пост - Ристо не може да му се фати на Горан од Мизар! Муахахахха (кој Горан сакаш, сеедно е:))

п.с. Бајт ми:)
п.п.с. Архангел не се ништо посебно:)))

Анастазија јасно ни е на сите дека сите бендови што се оформиле од иницијалниот Мизар се квалитетни. Разликата е тоа што Архангел од сите тие бендови остана најстабилна и најпродуктивна и затоа има повеќе добри дела од другите.

KohlBass, паднала сам на гз сеа:))

Bacillus gagous, можеби се Архангел напродуктивниот и најстабилниот македонски бенд воопшто, не ни зачепкувам во таа тема, пред се затоа што мислам дека нема врска со муабетов. Исто како што не негирам дека има некои ОК песни. Останатото е и работа до вкус, нели? (океј брн, знам... невкус беше зборот употребен за секој кој се дрзнува да рече лош збор за Архангел). И Мизар ги спомнав чисто за да испровоцирам, иако, да - реалноста е дека се поквалитетен бенд, колку и да не е тоа темата.
Она што мене ми падна во око беше тоа „нема ништо подобро кај нас од Архангел“ и што кога кажав дека не ми се допаѓаат добив редица разубедувања. Немањето на сопствен став и коментарите како „да пер, закон (с)е (рандом име на бенд, книга, филм...)“ кои ги гледам на секоја втора тема на форумов прават да ми се повраќа!

Кој рече дека нема друго нешто освен архангел во Македонија? Tемата не е за мизар...

KohlBass, паднала сам на гз сеа:))

Bacillus gagous, можеби се Архангел напродуктивниот и најстабилниот македонски бенд воопшто, не ни зачепкувам во таа тема, пред се затоа што мислам дека нема врска со муабетов. Исто како што не негирам дека има некои ОК песни. Останатото е и работа до вкус, нели? (океј брн, знам... невкус беше зборот употребен за секој кој се дрзнува да рече лош збор за Архангел). И Мизар ги спомнав чисто за да испровоцирам, иако, да - реалноста е дека се поквалитетен бенд, колку и да не е тоа темата.
Она што мене ми падна во око беше тоа „нема ништо подобро кај нас од Архангел“ и што кога кажав дека не ми се допаѓаат добив редица разубедувања. Немањето на сопствен став и коментарите како „да пер, закон (с)е (рандом име на бенд, книга, филм...)“ кои ги гледам на секоја втора тема на форумов прават да ми се повраќа!

Ako ne procita temava e za site fanovi na arhangel a tebe ako ne ti se svigaat znaci ne si fan na arhangel,a ako ti se povraka od temite so gi gleas so k*r baras na forumov a?

A mizar slobodno vikni si gi na pogreb da ti svirat.

FIGHT, FIGHT, FIGHT
/me ojde po pukanki, nemoj da ste pocnuvale dodeka da se vratam nazad.

Ристо е супер. Јес да е стар џанак, не знае да пее и слични работи... Ама има харизма, Архангел како бенд имаа континуитет 18 години (не знам дал ќе продолжуваат). Скоро и да немаат лоша песна (ги немам слушано сите :kesa:)

p.s. Без навреди кон Анастазија. Ќе мавам заушки.

Ништо од фајтот.
Туку точно ли е дека спремаат нов материјал? Бтв моментално страната им е недостапна.

FIGHT, FIGHT, FIGHT
/me ojde po pukanki, nemoj da ste pocnuvale dodeka da se vratam nazad.

Ристо е супер. Јес да е стар џанак, не знае да пее и слични работи... Ама има харизма, Архангел како бенд имаа континуитет 18 години (не знам дал ќе продолжуваат). Скоро и да немаат лоша песна (ги немам слушано сите :kesa:)

p.s. Без навреди кон Анастазија. Ќе мавам заушки.

Абе и Боб Дилан не знае да пее, и Џим Морисон не знае коизнае колку добро да пее(сепак болје до Боб Дилан) па се едни од најдобрите текстописци(поети) музичари, така да Вртев нема некој вонсериски глас да паднеш на гз, но си има своја препознатлива боја на гласот харизматична и тоа го праи препознатлив поесбен и добар шо е комплетен во тој смисол, а за стар џанак да не праиме муабет Морисон може не му е рамен у тој поглед:pos2::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom