SMS пораки од Т-mobile за подесување на GPRS и MMS

• Креатор на темата Креатор на темата Точкест
  • Време на започнување Време на започнување

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Локација
skopYEAH
Веб-сајт
be.net
Еве баш сега ми стигна една порака од T-Mobile со која ми кажаа дека ми го сетирале интернетот на мојот телефон. Немав поднесено никакво барање ни бутур али сега пробав и има интернет:vozbud:
Ова нешто да не е поврзано со 3Gто?
На некој друг му стигнало?

И мене сега ми стаса порака за сетирање на ММС и Интернет.Мене ми личи на некоја грешка.

Ама одеднаш имам интернет ваљда не е грешка:)

Епа сега може тебе ти се погодило, дека не ти бил активиран.Мене ми е одамна активирано затоа помислив на некоја грешка, а и пополека со интернетот влечи ненормално многу кредит :)

Еве баш сега ми стигна една порака од T-Mobile со која ми кажаа дека ми го сетирале интернетот на мојот телефон. Немав поднесено никакво барање ни бутур али сега пробав и има интернет:vozbud:
Не е поврзано во секој случај:) Или е грешка или па виделе дека не ти е подесено, а телефонот ти подржува ммс и гпрс па ти пратиле сетинзи да почнеш да ја користиш таа опција (не од што не сакаат, него побрзо да го трошиме кредитот:pos:).
А на поновиве телефони на сите уште фабрички се наместени подесувањата према мрежата.

Не е поврзано во секој случај:) Или е грешка или па виделе дека не ти е подесено, а телефонот ти подржува ммс и гпрс па ти пратиле сетинзи да почнеш да ја користиш таа опција (не од што не сакаат, него побрзо да го трошиме кредитот:pos:).
А на поновиве телефони на сите уште фабрички се наместени подесувањата према мрежата.
Aхам ок фала:) иначе за користењето интернет од мобилен:pos::pos: уште тоа ми фали па куќата под хипотека да ми отиде....

Не е поврзано со 3г некоја акција почнале, на сите компатибилни телефони да им овозможат пристап до интернет, до сега требаше сам да поднесеш барање и да им го оставиш телефонот едно 30 мин да поработеле на него, и уште нешто минимум 50 денари на сметка треба да имаш за да може да скокнеш онлајн, (не одете на месенџер зема мноогу пари).

Aхам ок фала:) иначе за користењето интернет од мобилен:pos::pos: уште тоа ми фали па куќата под хипотека да ми отиде....

не зема многу пари за вртење страници...

Па не е скапо ако исклучиш слики во браузерот и не го посетуваш јутјуб..... ама сепак ни треба нешто повеќе, не бива вака да се стискаме.

Ова се случило само кај точкест (гоце) или кај повеќе претплатници на Т-Мобајл?

како и да е ако сетинзите ти се подесени и ако не симињаш ништо од интернет нема да ти троши, како и да е мобилниот интернет (за некого) и не е многу скап до кај 30 денари еден мегабајт или во превод можеш со саати да седиш на мсн и да си правиш муабет со 30 денари :)

порано космофон и ти-мобајл имаа мануелни подесувања за сетинзитеи за џи-пи-ер-ес и ем-ем-ес, а вип преку смс порака ги пракаат сетинзите и треба само да ја прифатите :)

Ова се случило само кај точкест (гоце) или кај повеќе претплатници на Т-Мобајл?

како и да е ако сетинзите ти се подесени и ако не симињаш ништо од интернет нема да ти троши, како и да е мобилниот интернет (за некого) и не е многу скап до кај 30 денари еден мегабајт или во превод можеш со саати да седиш на мсн и да си правиш муабет со 30 денари :)

порано космофон и ти-мобајл имаа мануелни подесувања за сетинзитеи за џи-пи-ер-ес и ем-ем-ес, а вип преку смс порака ги пракаат сетинзите и треба само да ја прифатите :)
Т-Мобајл веќе 2-3 години имаат опција преку автоматската секретарка сами да ти го препознаат телефонот и да ти пратат порака со сетинзи. Памтам на нокиата 7210 мислам беше ми праќаа порака за активација на ммс и работеше најнормално само тогаш беше 30 денари+ддв една порака:vozbud:

Шо ќе ми е GPRS коа иам Wi-Fi.
Глупа им е автоматската секретарка :)

А јас пак никако да подесам ГПРС и ММС и ВАП. Имам СониЕриксон К510, пробав според упатството (кое патем е само препишано од некој друга модел на СЕ) не ми успеа. Ми праќаа пораки со сетинзи, пак неќеше, на крај една девојчица у салонот у Бисер ми го среди телефонот, ама по некое време сам несакајќи ги посебаф сетинзите. Пред недела дена ми стигнаа две такви пораки, ама џабе, ништо не функционира.
Праќам ММС, ми зима кредот, а порака нигде не стига.
ГлуБ телефон. Мада и онака немам потреба од тие работи, убо би било да ги имам.

и мене ми стигна пред 1 месец...активирав и имаше интернет, само сега незнам дали имам уште оти нешто тел. го ресетирав, или нема веза тоа ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom