Претседателските избори во Америка

• Креатор на темата Креатор на темата Pere
  • Време на започнување Време на започнување
Е кој де... некоја Ирачанка или Еврејка..можеби Србинка? :smir:

Инаку женава ме бендисува, шарм и остар јазик. Во неа ја полагам надежта за оневозможување на џигерот.

Во неа ја полагам надежта за оневозможување на џигерот.

Знае да пука. :wink:

Palin6.jpg

Меккејн застана на здрава штица

Сара Баракуда ќе дрма со САД!

E4B7E9E4ECC6474893FBA800355DB406.jpg
Републиканската кандидатка за потпретседател на САД, Сара Палин (44) деновиве е топ-тема на американските и светските медиуми. Од тотален анонимец, убавата Сара стана личност број еден, особено што нејзината биографија е преполна со "возбудливи таблоидни факти" кои ги полнат страниците и термините на сите медиуми.
Во средното училиште ја викале "Сара баракуда", била мис на еден избор во САД во далечната 1984 година, капитен на училишна кошаркарска екипа, сака риболов, била спортски новинар на локална телевизија во Алјаска од каде доаѓа, мајка е на пет деца, од кои единиот син од идниот месец заминува да војува во Ирак.
Метеорскиот подем на Сара Палин, за која Американците досега ништо не чуле, почна пред две години кога беше градоначалничка на едно мало гратче во Алјаска со само 6.500 жители. Од тогаш, велат, со својата решителност, наметливост, а секако и со изгледот, успеа да му се доближи на републиканскиот кандидат Џон Меккејн, кој завчера и официјално на јавноста и ја претстави својата нова заменичка:
"Сакам некој кој ќе го раздрма Вашингтон, некој со јаки принципи, борбен дух и длабоки чувства" - изјави по тој повод Меккејн.
Сара за возврат одговори онака како што и беше претставена: "Не влегов во владата за да работам сигурни и лесни работи"!

(CBS) The presidential race between Barack Obama and John McCain is now even at 42 percent, according to a new CBS News poll conducted Monday-Wednesday of this week. Twelve percent are undecided according to the poll, and one percent said they wouldn't vote.

This is in contrast to a poll conducted last weekend, where the Obama-Biden ticket led McCain-Palin by eight points, 48 percent to 40 percent.

Претставувањето на Меккеин како претседаделски кадидат на РНК ги срушил сите рекорди на гледаност за прифаќање на кандидатурата на MSNBC и NBC што е многу добра работа бидејќи се најака ТВ куќа во САД.
Инаку... http://news.yahoo.com/s/ap/20080905/ap_on_el_pr/mccain_palin
http://news.yahoo.com/s/politico/20080905/pl_politico/13193
Во вториот линк Хилари Клинтон ќе го напаѓала Меккеин но не и Сара Баракуда
а ова е мал инцидент :pos2::pos2::pos2: кој вреди да се погледне
Најмалата ќерка и е шеќерче

Mnogu e cuden ovoj McCain vo dvizenjata sto gi pravi so racete...:tv:

Toa e заради тешко мачење во виетнамски затвор - кинеска техника, буквално му ги кршеле коските. Затоа ме може да ги дигне рацете над рамениците. Фацата му е целосно исечена и изместена од едната страна, во живо линијата на лицето (оперативна?) многу јасно се гледа. Самиот МекКејн Мораше да признае за време на говорот дека бил сркшен од тортурата т.е. не издржал. Тоа е многу опасна работа психолошки некој да те скрши како личност преку мачење. И тоа сознание секогаш ме плашело кај него, никогаш не знаев за кого работи.

Toa e заради тешко мачење во виетнамски затвор - кинеска техника, буквално му ги кршеле коските. Затоа ме може да ги дигне рацете над рамениците. Фацата му е целосно исечена и изместена од едната страна, во живо линијата на лицето (оперативна?) многу јасно се гледа. Самиот МекКејн Мораше да признае за време на говорот дека бил сркшен од тортурата т.е. не издржал. Тоа е многу опасна работа психолошки некој да те скрши како личност преку мачење. И тоа сознание секогаш ме плашело кај него, никогаш не знаев за кого работи.

Ок, значи не е за смеење. :uvo:

Дали сето ова е познато за Американците?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom