Претседателските избори во Америка

• Креатор на темата Креатор на темата Pere
  • Време на започнување Време на започнување
Dali?

sarah_palin2.jpg

147267.767checkmated.jpg

Што е со оваа Сара Палин? Мисирков, сподели повеќе.

Покрај желбата да ги оттргнат гласач(к)ите на Хилари -- според проценките, неопределени се 18% од гласачите, што значи тие ќе го решат побдникот -- главната работа зошто и даваат ваква улога на Палин е потребата да се отворат нови наоѓалишта на нафта во Аљаска. Инаку под Америка има нафта за следните 100+ години, но досега политички не беше можно да се извади. Сепак економијата е прашање бр. 1 за сите. Тоа е во кратки црти.

Сакаш да кажеш дека Палин е голем џокер на МкКејн?

Occupation : Former Mayor; Former Chairman, Alaska Oil and Gas Conservation Commission

Сакаш да кажеш дека Палин е голем џокер на МкКејн?

Occupation : Former Mayor; Former Chairman, Alaska Oil and Gas Conservation Commission
Сака да каже дека Палин е главна кандидатка за заменик преседател на МекКејн...

Личност која нуди развој на еконимијата... е голем плус за американскте жители

Плус една друга работа.... жените гласачи... сега за сега вака стојат гласовите:

080829gender1tyhnbvcjj3.gif

Сепак пред неколку дена (на 25ти август)... водеше МекКејн на анкетите
Barack Obama 44% - John McCain 46%

Но откако Клинтонка му даде поддршка на Црнецов... тој го има најголемото водство во досегашната кампања :( (на 29ти август)
Barack Obama 49% - John McCain 41%

Но откако Клинтонка му даде поддршка на Црнецов... тој го има најголемото водство во досегашната кампања :( (на 29ти август)
Barack Obama 49% - John McCain 41%
Да ама иамј во предвид дека Џон Меккеин воопшто не се појави на Тв на 27/28/29 август и нормално е тоа. Денес пак е во водство. Плус Меккеин добро изигра што на новинарите не им кажуваше кој е негов кандидат за потпретседател и тоа му донесе поголема присутност во медиумите плу бесплатна реклама. И викаат дека Џо Бајден со оваа за да се спаси треба само да ќути. Типкава прави нафтовод Од Алјаска до САД вреден 40 милјарди долари сега ги среди и демократите се шокирани

Сака да каже дека Палин е главна кандидатка за заменик преседател на МекКејн...

Знам, но не ли е веќе официјално промовирана како заменик доколку победи МекКејн.

Прашав, бидејќи мене тотален анонимус ми американскиве кандидати за заменици и незнам кој каков авторитет има пред УС паблик!?

Знам, но не ли е веќе официјално промовирана како заменик доколку победи МекКејн.

Прашав, бидејќи мене тотален анонимус ми американскиве кандидати за заменици и незнам кој каков авторитет има пред УС паблик!?
Имала поддршка од граѓаните на Алјаска дури 80%. Демократите се у шок. Имала многу јаки проекти еден од нив е нафтоводот вреден 40милјарди долари. Инаку Алјаска е најбогата со енергенси во САД. Има дури 20% од енергетското богатсво на САД. Значи е гувернер на многу јака држава. Претходно била гардоначалник на град со 8 илјади жители најзадолжен на Алјаска и го средила. Женава била фалбаџика како Џо Бајден ама само за работи кои ги направила. Донесувала многу јаки закони за Алјаска одма и мажот и е полу еским. Заради мажот и ја обвинуваат и ќе има изгледа судски процес. Отпуштила човек што не завршил некоја работа за нејзиниот маж. ШТО Е НАЈВАЖНО ЗА НАС МАКЕДОНЦИТЕ ГРЦИ НЕ ЈА ФИНАНСИРАЛЕ А ЗА НАС ТОА Е НАЈВАЖНО

Добро му текнало на овој да игра на карата “жена“,али се мислам дека нема да го извади ова..освен ако стварно не испадне нешто од таа теорија за заситеност кај Американците од медиумска експонираност на Обама и од таа “очекувана’’ аверзија :)

Офф топик :pos: :pos:

icon1.gif

Quote:
Originally Posted by samkm
I gave John McCain a standing ovation and a 10 minute claps. It did not matter that there was no one around except my dog to share that.

Hats off! Bigtime!!

I want McCain to win but I think you need to get out more. Lol

била мис прва придружничка и плус сега потпретседателски мандат :vozbud::vozbud::vozbud: БРАВО

Добро му текнало на овој да игра на карата “жена“

Не професијата, тоа меѓу нозе е најбитното во случајов. Ако е до искуство, посикусна е од Обама, Мекејн и Бајден, затоа што таа веќе води држава (Аљаска), а водела град порано; другиве тројца се класични политичари.

Бог да чува какво време дојде, испаѓа дека п..... е повредна од нафтата!

Palinandvets.jpg

Бог да чува какво време дојде, испаѓа дека п..... е повредна од нафтата!

Palinandvets.jpg
Мисирков од секогаш војните се воделе за п..... а не за нафта, мало лудило ги фати сега инаку се знае кој е и кој бил главниот ресурс за војни, главниот причинител на сите војни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom