ЕМО стил!

• Креатор на темата Креатор на темата ^182^
  • Време на започнување Време на започнување
Епа вака , немам потреба да ги читам постовите а да кажам дека емо не е стил ..
Емо е постмодерен начин на искажување на својата "Емоционалност" со сечење по рацете и слушање депресивна музика.
Стилот на облекување и изгледот на косата се преземени од панкот и ХЦ стилови , како и од Манга цртачите..
Според мое мислење овој стил е само начин на привлекување на внимание ...

П.С : Ова е мое мислење , Ноу хард филингс фор аниван , луѓе сме си се разбираме =]

Dobar stil...mene deckoto mi e emo .. :)
Се сложувам со блајнд....

А ти откачи си го дечкото(џоук):smir::pirat:

znaci da se razbereme ne si emo ako si pustil siiska;)

eve znaci deckovo mn go bendisuvam :):)

2q0r9yu.jpg

2dch21l.jpg

Јебига,мене не ми личи на дечко, more pussy-a-like
а еве еден линк за „љубителите“ на емОВЦИ

Он-топик:
Стилот е crappy и точка.

Сите викате "сакам емо стил" а никој нема г`з да се носи така.
Кога нешто не правиш, значи не го сакаш (што и да е), друга причина нема за да не го правиш тоа. :toe:
Јас мислам дека тоа е болна работа и дека тоа се лабилни луѓе кои не знаат што со себе и мислат дека животот е досаден ако не експериментираш со себе. Е па тие луѓе не се ни помалку ни повеќе од обични наркомани кои не знаеле како нормално да го живеат животот. Не знам што гледате убаво во нивниот стил, јас мислам дека е одвратно и доказ дека и вие мислите така е тоа што не се носите како нив. :toe:

Го нема МСВ да земе да разјасни некој работи од негов аспект...но сепак он збореше за музиката. Не ми се верува дека ќе се најде комбинација на храбар и паметен форумџија да ја објаснии оваа ретардирана појава наречена емо.

никој нема гз да се носи така? Чудно што не си видела досега такви :toe:. А и од кај знаеш како се носиме? Сигурно не ги познаваш сите од на форумов па да знаеш кој како се носи!
И велиш дека е болна работа и дека тие не знаат што со себе и затоа таков стил одбрале и сакаат? Ајдееее......Значи оние кои се носат по твое "нормално", знаат што со себе и се супер луѓе, фини, добри, и не се наркомани! Оној кој се носи емо е наркоман??....:tapp: Како можеше ова да го речеш? А и зависи, на некои им е досаден животот ако не експериментираат...нивно право! И напротив, ако не е претерано, супер е стилот :smir:

хех. стилот е стварно супер... мене лично ми се допаѓа...Тој шо сака да се носи така ке се носи а не дека нема г'з да се облече.. Ми се допага стилот на облекување, фризура (особено шишките), шминката , пирсовите и.т.н. Но се со граници.. не ми се допаѓа ''сечењето вени''.. тоа им е ептен слабост..Како и да е стилот е 5ка ..

Еце да те цитирам ..зашо мислиш дека се наркомани кои незнаат нормално да си го живеат животот?..

П.С. Можеби поради такви како тебе шо мислат дека се наркомани немаат храброст да се облакаат онака како шо сакаат.

mari4eto ти до завчера беше некоја си кремка која се пуфкаше низ галерија со нормални фотки...од вчера си емо? OWWOOWOWOWWWW лудила сте ба4иња поз4иња до сите вас што така преку ноќ како чорапи се мењате

mari4eto ти до завчера беше некоја си кремка која се пуфкаше низ галерија со нормални фотки...од вчера си емо? OWWOOWOWOWWWW лудила сте ба4иња поз4иња до сите вас што така преку ноќ како чорапи се мењате

хехе what yhe f*ck..? Ја кремка..? хехе. ме насмеа озбилно..

не дека сум емо.. али кажав само по носење, фриз и пирсови ги ценам.

А кај па ти виде дека сум од вчера емо.. пффф.. Океу ај за*би

Ит из шајт...
Ми изгледаат ко 100 години небањати.

Ги сваќам тинејџериве и нивната потреба да нбидат ЕМО, нешто слично како кога кремци станувале гранџ во почетокот на 90-те затоа што тоа било актуелно.
Проблемот е што карактери како маричето на го сваќаат концептот на некој работи...поточно не сваќаат зошто нешто постои, како и зошто се појавило туку само знае дека тоа е кул.

До кога со овие куршуми бе...леле одвај чекам дејв да дојде за претседател...затоа што вети дека со закон ќе ги забрани емовците
три пати ура за дејв грол урааааааа(на трета)

MaRyJaNe-poison и mari4eto, не мислев за стилот на облекување (кој како што и сама рече MaRyJaNe-poison, треба да е до одредена граница), јас зборам за тие сликите погоре, бидејќи што и да кажеш, не можеш да ме убедиш дека тоа се нормални луѓе (ако мислите на сликите погоре). А ако мислите само на стил на облекување и фризура, тогаш ок, не се бунам, секој има право на свој стил, точно е. Ни нив не ги критикувам, мислам, нивно право, мене не ми е гајле како се облекуваат тие, само кажав свое мислење. Не ми се ни деца, ни браќа, ни било какви роднини за да ме засега тоа. Впрочем, јас не можам никому да кажам како да се облекува, само искоментирав, не знам зошто ти пречеше толку мојот коментар?
Емо стилот како стил, си е само стил, но луѓето кои се носат по тој "стил" (без навреда никому), обично не се ни психички во добра состојба (благо кажано). :wink:
Значи повторно ќе кажам, немав намера никого да навредам, а поради мене mari4eto нема потреба никој да се плаши да се облекува онака како што сака. :wink: Јас не сум ни Бог, ни сум им мајка, ниту убивам луѓе што се носат така. :wink: Јас само дадов невин коментар кој за жал беше лошо сфатен од страната на mari4eto и MaRyJaNe-poison, но јас не мислев ништо лошо, само дадов коментар поради и што сме на форумов - да коментираме.
Се надевам дека со постов ви објаснив дека не мислев ништо лошо, поздрав.

Не ми се допаѓаше воопшто кога спомна дека не биле ни помалку ни повеќе од обични наркомани! Наркоман може и некој што води "нормален" живот да е! Не значи ако е емо е наркоман! Ок! :smir:

За ЕМО стилот нема да навредувам само ќе кажам едно скромно ОК. А и шо да кажам против тој стил кога сум немоќен да го истребам:) самиот сум сведок дека секој ден се повеќе и повеќе луѓе се определуваат токму за овој стил. Од моите другаркички 89% се ЕМО а од другарите 32%.
Стилот на облекување е пак ќе кажам ОК донекаде. (Само со таа шишката си вадат очите, и после некој месец мора да носат „тегли“)
А за стилот на живеење ХммХмм
Незнам некако ми се многу „лигави“ да кажам така некако ( не сакам никој да навредам ) . Ама нонстоп плачат расправат как живото им бил црн как никој не ги сакал. . дрн...дрн...дрн
Коо ќе те видат сите се џиткат врз тебе гушкат те си мислаш 100 год не сте се виделе ( ем знаат оти мразам гушкање :) )
И ТО.

Od tinejdzerska ljubopitnost, preku zelba za dokazuvanje, do pojava narechena samosozaluvanje. Pa iskreno voopshto ne mi se dopagja stilot.... Ni ideologijata koja ja furaat.... Ne mi smetaat ,no mozam da kazam deka ovde vo makedonija pogolemiot procent se pomodarci i ni malku ne znaat shto znachi poimot EMO ili da bidesh EMO... Zashto ednostavno pravat od sebe neshto shto ne se ...:toe: Opshtestvovo i nachinov na zivot ne unishtuva... toa e samo edna od posledicite .... :toe: .... BE YOURSELF NOT SOMEONE THAT YOU CAN NEVER BE ... ama koj kako si go sfakja toa :toe: hehe POZDRAV

Emo - Личност која дневно помислува на самоубиство толку пати колку еден просечен маж помислува на секс. Да, ако е вистински емо, западната во депресии, слуша некој си темен тип на музика ( не ни знам точно што слушаат ). Во Македонијава, има емо-wannabes еден тон, а едвај 1% од нив дали се емо. И вистинските емо тука не се носат како them wannabes со фризурите, облеката со skulls, death или слично, туку си се емо за себе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom