Пивтија

• Креатор на темата Креатор на темата ManowaR
  • Време на започнување Време на започнување
ауууу катастрофа.... и ја би да повраќам :Ѕ

Невер ит пивтија ! Според мене , глупа традиција е правењето пивтии за водици и треба под хитно да се искорени !

Во среда, 19.01.2011, од 13.00 до 15.00 часот на плоштадот на општина Гази Баба во населбата Автокоманда ќе се организира Манифестацијата ПИВТИЈАДА 2011, по повод големиот верски празник Богојавление – ВОДИЦИ.

Повеќе, ТУКА

Не, не, не и не. Мислам дека не би ни помирисала а камоли да пробам:pov:, може убави се кој јаде, ама не фала.:ne:

4374.JPG

Пача ти е батка ремек дело природе.. Пачата ја измислив и открил Филип други Македонски татко на Александар Македонски. У старо античко време, искрено кога немала што многу да се јаде немале многу избор па морале да јадат се и сешто.
Е сега до нас жевееле само свињи и говеда наречени грци ( да знаете грци секогаш се пишува со мала буква, нека не ве лажат това комунистите дека се пишуе со голема ) и така ви викам му се јавило на сон на Филипа дека ако закле троа грци им ги исецка рацете и нозете им ги свари и измеша со маст и бапне троа поеќе лук добива специјалит наречен Пача.
Искочило дека лукот кој го бутале ептен им се нашол на начиве предци не само да се сексаат ко луди тука као тајно оружје колење на свињиве. Друга добра ствар сега што ја оспоруваат незнам зашто ( као борба за чоечки права демек заштитете ги грците стоп за насилствата на грчките народи и бла бла али ај.. ) пачата ја прават буквално од свинска коленица и тиј специјалитет се користи за време на великиот пост. Стварно штета што не даваат да колеме грци и да правиме пача зашто навистина се покажале како природна смеса од стероиди и креатин па со малку вежбање си можел да станеш ѕвер ка друг Славе али за него у друга прича.
Е сега чуле това шпанците за нашава Пача па они кутрите се уплачиле и нив да не ги заколеме и отвориле DISKO BAR на IBIZZA наречен Пача.
Господа искрено ме фати мала доза на нервоза од самата помисла дека ни е забрането да правиме пача од грци и ке идам да се олеснам на стар Македонски начин.

преземено од

Nikaaaaaaad!Duri i mirisot i gaden,a ne pa da ja probas.

Аман бре толку негативни коментари не очекував на темава :Р
Прибидејќи нас по дома ни е слава Водици јас од кога што се сеќавам знам дека се праи пача редовно (еднаш годишно , секоја година таков бил адетот а навистина незнам зошто а искрено никогаш не сум се ни запрашал зошто ама ќе средиме и тоа)
Инаку не сум некој голем Љубтел на Пача, ама чат пат знам да штрбнам малце а за фкусот ми е онака неутрален зависно дали има лук и во која форма е (сецкан/мелен/варен па пресиран).

Е да и уште нешто да допунам дека поголем дел од хејтериве на пачата јадат желе а тука хејтаат пача абе ајде :Р

Пробав еднаш по триста молења и никогаш повеќееее! Погадно нешто во живот не сум пробала :pov:

Бљак... ми викаат- како знаеш дека нечини,кога не си пробал :) Не,фала... се гледа по изгледот :) :pos2:

Дали јас сум единствениот овде што јади пивтија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom