За мажите: машинка за бричење или стариот добар брич?

Дали сте задоволни од wilkinson classic? Прв пат купувам алат за бричење. И каде може да се најде четка за бричење. Тинекс/рамстор/гранап, нема. Единствено купив Домино, за после бричење. Може мириса пензионерски од Југославија, ама мене топ ми е.
Четки имаш во ДМ.

Во Македонија некаде ваков safety razor?
Оти со king c gillette-тот кога го менував жилетот на два-три пати масакар се направив.
20240130_154538.jpg

20240130_160338.jpg

Последно уредено:
Во Македонија некаде ваков safety razor?
Оти со king c gillette-тот кога го менував жилетот на два-три пати масакар се направив.

Пробај фати го сечилото од страна некако, директно е рецепт за исекотини…инаку овие се викаат butterfly safety razor, провери по пазариве можеби ги има

Татко ми има оригинален Gillette Slim Twist, интересен е механизмот.

na menuvanje zileti se isece?
ili na bricenjeto so nov zilet?
epten e tap Gilette C, kaj mene tuku reci beskorisen.
Да, на менување жилети, на прстите се сечам.
Многу е незгодно менувањето.
А онака за бричење е океј.

Последно уредено:
Да, на менување жилети, на прстите се сечам.
Многу е незгодно менувањето.
А онака за бричење е океј.
aman be drugar

IMG_3239.jpeg

IMG_3238.jpeg

najednostavna rabota e promena na zilet.

Јас после секое бричење го вадам жилетот и заедно ги чистам со бричот, потем со ракија и памук (сакам да светка бричот) некогаш и на брзање, па може и тоа да е причината за сечење.
Иначе фала на демонстрацијата.

Nekoj da preporaca mashinka za brichenje do 200EUR da e udobna za den za den brichenje. Vi blagodaram

yw
еееееј друже,имав нарачано од тука пред две-три години и ја заборавив како се викаше странава,и еве сега видов дека е истата...пак ќе нарачам од таму сапуни,четка,жилети...сосема се ок со цените и shipping-от...ја препорачувам

Јас би советувал 2-4 уреди.
  • Машинка за лице
  • Машинка за тело (може 1на машинка ако иде со повеќе глави)
  • Жилет за лице
  • Жилет за тело (исто како предходното, може еден уред, ама морално промена на жилет)
И кога се бричам користам 2 уреди, машинката е за одцртување а Жилет за отстранување на влакната.

12551970-1994773325805061-3005473818.png

Немојте да сте се излажале на име како мене!
Ги земав оној ден, бербат се направив, сече како лудо, не е за моја кожа дефинитивно, ако имате нежна кожа избегавајте.

Од оние жолти обични Бик, досега немам бољи за бричење а да не ме направи како да сум бил на касап.

Screenshot 2024-03-18 183615.png
10/10

Прегледај го приврзокот 410107

Немојте да сте се излажале на име како мене!
Ги земав оној ден, бербат се направив, сече како лудо, не е за моја кожа дефинитивно, ако имате нежна кожа избегавајте.

Од оние жолти обични Бик, досега немам бољи за бричење а да не ме направи како да сум бил на касап.

Прегледај го приврзокот 410108
10/10
BIC vazat za edni od najostrite, samo japanskite Feathers se poagresivni od niv.
a tie na Gilette (king nova linija), generalno se poblagi, i opshto vo cela linija na Gilette nema neshto preagresivno.
moze na prvo bricenje da ne ti e naviknat noviot zilet ili neshto drugo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom