15 години затвор за убиецот од Старо Нагоричане?

Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
Значи за човекот што брутално си ја масакрирал девојката само 15 години затвор? Стварно не ми е јасно што е со судииве наши ? Значи и покрај тоа што била бремена он првин ја тепал крвничлки па ја мавал со секира и ја бодел со ножици, и после пола саат одкако увидел дека уште е жива продолжил да ја боде до смрт. И 15 години само за овој монструм? НЕзнам што да кажам само знам дека тотално сум револтиран од нашево судство . Треба повторно да се воведе смртна казна

D

DeviL_32`

Гостин
Ако можеш да постираш на килирица тогаш зошто не ја напишеш темата на кирилица а? И Бај д веј полицијата нека си среди тоа ние тука ништо не можеме да направеме...Канта ако може

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Петнаесет? Петнаесет... колку толку кој ти ги дава:)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ако можеш да постираш на килирица тогаш зошто не ја напишеш темата на кирилица а? И Бај д веј полицијата нека си среди тоа ние тука ништо не можеме да направеме...Канта ако може
Зашто канта? Многу ме нервираат вакви појави, не одлучуваш ти дали ќе оди некоја тема во канта или не. Си има модератори и администратори кои одлучуваат за тоа. Темата е на место според мене, нема зашто да иде во канта, не се правете паметни забога, нема никој повеќе да ве засака ако напишете сакам во канта да иде темава. АМАН!

Инаку ова е грозно, меѓутоа за жал кај нас никогаш (ретко) се дава казна затвор повисока од 15 години. Не знам што би можело, овој човек во најмала рака заслужува доживотно затоа што било со умисла. Не знам дали правно може нешто да се стори.

Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
Види девил , полицијава кај нас знаеме колку си ја врши работата, ама очекував бар подобро судство да имаме , а не подкупливи педерчиња

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Абе за такво лајно, не треба у затвор да иде ќе го ранат ќе му дават јадење ќе лежи и кулира бадијала е.
Да го затворат у некоја дупка само леб да му даваат до крајот на животот у темница да седе и ништо др. само леб и вода еднаш денот

D

DeviL_32`

Гостин
е така веќе може а иначе извини ако ти се расцркав бев изнервиран :smir:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
15 години е законскиот максимум...
Од опишаново ми се чини дека имало услови и за доживотен затвор...
Сепак, не би сакал да шпекулирам без предмет пред мене:)
Професионална деформација.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
15 години е законскиот максимум...
Од опишаново ми се чини дека имало услови и за доживотен затвор...
Сепак, не би сакал да шпекулирам без предмет пред мене:)
Професионална деформација.
А ме интересира: Дали секогаш било вака? Како се одредил законскиот максимум? Според мене има злосторства кои тежат многу повеќе од 15 години.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
А ме интересира :Дали секогаш било вака?Како се одредил законскиот максимум?Според мене има злосторства,кои тежат многу повеќе од 15 години.
Во нашето казнено право со Кривичниот закон е одреден општ законски максимум на траење на затворската казна од 15 години.
Постојат строго определени правила во законот, за точно утврдени кривични дела, за да се додели казна повисока од тие 15 години.
Кај убиството, може да се додели доколку е убиството е извршено врз службено лице во вршење на службена должност, убиство од користољубие, доколку е извршено на особено свиреп и брутален начин на пр....
Се е тоа таксативно наведено во КЗ.
Порано, во СФРЈ постоеше и смртната казна, за законски утврдени дела за кои може да се изрече.
Самото одредување на законскиот максимум е работа на вољата на законодавецот, а таа обично се води од европските трендови :)

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Само смртна казна и тоа јавно пред цел народ , ова важи и за педофилите

elencesrce

Love Is In The Air!
Член од
10 јануари 2008
Мислења
95
Поени од реакции
2
Под хитно да се воведе смртна казна...а тоа 15години немам зборови тој заслужува или смртна казна или доживотен затвор :nerv:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Само смртна казна и тоа јавно пред цел народ , ова важи и за педофилите
Под хитно да се воведе смртна казна...а тоа 15години немам зборови тој заслужува или смртна казна или доживотен затвор :nerv:
Не може смртна казна, не е хумано а и мора да се следат европските норми :wink:.

Нема ни 15 да одлежи, ќе го пуштат после 10 години за добро поведение.

Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
Не може смртна казна, не е хумано а и мора да се следат европските норми :wink:.

Нема ни 15 да одлежи, ќе го пуштат после 10 години за добро поведение.
Abe kakvi evropski standardi , vo pola od americkite drzavicki ima smrtna kazna , kaj nas da nema . Abe sedete mirni :) . Ne bilo humano , hmm, imaa postarite nekoja pogovorka nesto kako , stravot lozjeto go cuva. Ke vidis posle 5,6 smrtni kazni dali na nekoj ke mu tekne vakvi sranja da pravi

Kajgana Shop

На врв Bottom