Што му фали на Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Ajde Skopjani i site drugo sto ziveat tuka, da napravime edna lista, na raboti koi mu falat na SKOPJE. Znam deka ke bide golema. Ama posle od se ke napravime edna definitivna koja ke mu ja ispratime na Trifun Kostovski :)

Стазата за ролери и точаци да се продужи до ново лисиче, да не се гужваат луѓето, а оние со повеќе кондиција да не вртат по 5 круга на една иста стаза. За децата од камени мост еден убаф скејт парк, поголем и поубаф од оној што Коч им го сружи за да прави трговски.
Друго у моментов не ми паѓа на памет.
Другите Скопјани нека пишуваат што мислат дека недостасува, знам дека недостасува многу само во моментов сум блокиран со мислите.

krila

на Скопје му фалат крила па да летне....Или да бидам попрецизна ...Атомска бомба да се срамни со земја и пак да се изгреди...

krila

aleksandra85 напиша:
на Скопје му фалат крила па да летне....Или да бидам попрецизна ...Атомска бомба да се срамни со земја и пак да се изгреди...
Девојко осеќам некој гнев према Скопје... Да не си од Битола?

А сега, што му фали... Па не му фали ништо, напротив, треба да се искорени тоа што е вишок (премногу ѓубре, сељаци, автомобили и тн.)
Ќе почнам со ред. Вишок се педерскиве израстоци на тротоарот пред Собранието. Нема кој не сјебал нога на нив. Под итно да се отстранат!

Таман човек ќе се загледа во реновираниот дел, ќе си рече „браво бе, одлична работа“ и одненадеш огромната болка ќе те врати во реалноста.
(„Скопје сакс, а јас останав без нокт!“).

sobranie3.jpg

sobranie4.jpg

Црвите да се мајнат сместа! Да се уредат автобусите, да му се даде по метрополитски изглед на градот, и зити све да се до изгради зградата Јукан боде у очи ваква. Знам оти направија срање со таваните ама така ќе се тресне сред град? Срамота...Да се направат некој аслни фонтани а не овие поп слеш пунк-индустриал низ парковите, џукелите кои се шетаат у шопинг низ градот и ГТЦ и нормално ѓубрињата и тие слични ствари

Пред се култура на Скопјаните, онаа основната за и она што го имаме да не се упропастува. Му фали рекетарска служба која ќе ги крши од ќутег со безбол палки копиљаците кои ги шкртаат со спрејче новите фасади на зградите во центарот, кои ги откорнаа информативните табли кај кејот и на мостот Гоце Делчев, му фали да се тргнат тоа мочалните од кибритчиња наречени TOIFOR и да се дуздисаат асални кенефи, асални фонтани да се напиеш водичка ко чоече кога си жеден во лето (во цел град дали функционираат 4-5, и тоа течат ко да "џитка") и му фалат многу ПАРКИНГ плацови!

Ај ќе ми текне и друго нешто, набрзинка сум сега.

Мистичен напиша:
Пред се култура на Скопјаните, онаа основната за и она што го имаме да не се упропастува. .

за ова си у право да имавме малку повеќе култура се биде барем малку подобро

Mу фали и вистински забавен парк, со нови содржини, да не фантазираме за акваленд и слични ствари, едноставно забавен парк со понови реквизити. Да ти смрзне гомце кога се возиш на старата панорама, наместо да уживаш во возењето, цело време мислиш дали ќе го преживееш, а не па детето да си го пуштиш да се качи.

Kultura toa po default.
Parkovi, tako reci zelenilo ko shto nekoj spomena.
Parking.
Kompleten redesign na fasadive koi mu davaat tazen izgled.
Urbanisticki PLAN koj ke se pocituva, a ne na koj mu teknalo si dodal soba i tarasa u stan koj ceka da otepa nekoj.
Komunalen sistem, po efektivno sobiranje na smrad.
Cist Vardar.
Gradsko Osvetluvanje
Saglaam javen prevoz.....

Meне ме нервираат сите кои мрчат за урбанистичкиот план, јебао вас урбанистички план, сите сте љубоморни на оние кои градат! Демек толку ви станало за урбанизмот...

Мистичен напиша:
Meне ме нервираат сите кои мрчат за урбанистичкиот план, јебао вас урбанистички план, сите сте љубоморни на оние кои градат! Демек толку ви станало за урбанизмот...

Ti so seta svoja serioznost ova go izjavuvash ili jas samo sum umorna pa ne kontam deka gadno samo se zaebaas... ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom