Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Малку мешање на термини, урбанистичкиот план третира друга проблематика, а не кој доградил тераса, кој кренал поткровје и слични "куќен совет" заврзлами.OBDN напиша:Aj sea bez nervozi citni me uste ednash
Ne zboram jas za izgradba na novi zgradi, i za normalnoto sirenje na gradot. Jas zboruvam za onie balkonite izdadeni na site zgradi u karpos 4, kade shto ni gradeznik dosol da izmeri, ni fizicar da presmeta i da naprai plan, tuku gazdata na stanot resil deka sin mu ke se zeni i so ubo da ja napraime terasata soba, a od tade da izdademe uste edna soba, dva stuba nadole --so be ke padne? ne be kako ke drzi -- koj gi siba komsiite neka idat neka se zalat na gradski sovet... aha ke mi se fatat za dolniot. Rezultat, ostaj na strana unakazenosta na zgradite, pogledni u Karpos 4 kafenite zgradi ke ti stane jasno za shto zboruvam. Ne samo so e grdo i nikakvo, opasno e coek. Padna eden balkon taka u Karpos, ziva srekja nikoj ispod ne se nasol u dadeniot moment, i nikoj nad nea. Se unistuva celata gravitacija i leziste na tie zgradi, samo gospod gi cuva.
Da ne zboram za praenjeto bavci od javnite dvorovi koi se naogjaat pred tie zgradi.
Za toa zboruvam jas, ne za novite zgradi sto se gradat, ne za isplaniranoto i normalno izvedenoto. Nikoj nikomu ne mu brani ni da se siri ama za toa na vremeto imalo proceduri, dozvola od sovet, so materijali koi pokazuvaat deka toa nekoj gradeznik izmeril, domeril, odobril ... toa e treto dvaeset...
Брат те разбирам како ти е. Али тоа е суровата реалност на нашиов народ, таа е од позаостанатите сака да ти ја сруши куќата, ако е по напредна ке сакаше да си ја земе. Трагично ама многу реално, е види што има комшијата и ја сакам одма исто такво ако мозе и поубаво за да ми биде поголоем тул*от. Нема спас од такви. Сите сакаме да имаме све ама некои се свесни дека неможе се одма и без пари треба да си го помачат (испотат) газот за да имаат нашто во животот. Преку ноќ само кај нас се збогатуваат, нормално со крадење. На Американците (обичните граѓани) сон им е да ограбат банка, е разликата кај нас тоа е можно без да те фатат. :pishtoldzСе разбира не обичните граѓани туку тие на позиција, за која толку многу се тепаат да дојдат не е за џабе, ке им се исплати за 4 години, шеф ово оно мангуп ке се прави и ке направи вили и чуда, а сето тоа со наш камен, ако ни е можеби ке се разбудиме еден ден и ке ја употребиме кубурата.Мистичен напиша:Ти се намочам у народецот злобен, секогаш некој ќе те ебе!
Мистичен напиша:Штом становите се продадени уште пред да се изградат, значи навистина има потреба да се градат.
Мистичен напиша:Малку мешање на термини, урбанистичкиот план третира друга проблематика, а не кој доградил тераса, кој кренал поткровје и слични "куќен совет" заврзлами.
Било кој, не е битно... :pishtoldzМистичен напиша:Хаха, ајде бе! Кој ќе прати?
Само насочете се повеќе кон недостатоците на градот, помалку психологија на граѓаните, тука ни Трифун не може да помогне.
Acid напиша:Било кој, не е битно... :pishtoldz
Писмото би изгледало вака:
Господине Трифун Костовски,
Ве поканувам да се регистрирате на најмасовниот македонски форум за дискусии - Кајгана Форумот (http://forum.kajgana.com/).
Таму, верувам дека ќе најдете интересни дискусии за нашиот најмил град Скопје, како и предлози за низа зафати кои ќе ни го вратат Градот нам, на граѓаните.
На Скопје му е потребна долго очекуваната промена. Потребна му е нова идеја за развој. Потребен му е нов поттик за здружување на креативноста, стручноста, домаќинскиот однос и одговорноста во управувањето со Градот. Нашиот град заслужува да му се овозможи обнова на најубавите традиционални вредности, и едновремено, достигање на нови европски хоризонти. Селските населби да добијат урбан лик и функции. Конечно да се разбуди духот на Големите спални во кои некои од скопските населби се претворени. Од град на спротивставени интереси кои водат кон отуѓување, Скопје да функционира како солидарен механизам во служба на луѓето и на граѓаните.
Искрено ваш,