Што му фали на Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Со сета моја сериозност и здрав разум изјавувам дека 90% од случаите се должат на тоа. "Ќе се уништело зеленило" на пример се користи како изговор, па да ти се намочам у зеленилото! Нема бавчи у сред центар да копаме, се шири градот, нормален процес на урбанизација. Ќе сфати ли некој? Штом становите се продадени уште пред да се изградат, значи навистина има потреба да се градат.

И да се разбереме - не мешајте матни зделки преку кои инвеститорите дошле до локацијата за градба, со ова што јас сакам да го кажам. И не верувајте на рекла - казала од урбанисти, градежни инспекции и слични куротресини, тие се јадрото на урбаната мафија. Ако нејќеш да платиш, објектот ќе си го клатиш!

Имам причина што го пишувам ова, од минатата недела го почувствував на мој грб и не би сакал никој од вас да го снајде таква мака.

Данкишен, тенк ју, пријатно.

Булевари,а не сокачињава наши.Верувам дека доста фино би се живеело и без дупки по улициве.Исто така фино би било на луѓево од време на време да им текнува дека ЖИВЕАТ во градов и така да се однесуваат!

Абе за булевари, требало на време да му ја мислат урбанистите. Сега е доцна, не може да се рушат згради за да се шират улиците.

Ни фали и една вистинска дискотека! Овие повеќе се нешто како клубови. Г'з места, туткарници, гунгуларници!

Ни фали, собраќајните инженери (ако ја заслужуваат вокацијата) конечно да ги подесат семафорите во вистински зелен бран! Семафориве ко да ги местеле за брзина од 20 на саат, сите на црвено ги фаќаме. Нека отидат на консултации на пример до Солун да им покажат како се прави тоа. За исто време поминуваш 5 пати поголемо растојание, а има 5 пати повеќе коли на улиците.

Кај мене има сељашишта и кога одат на работа сабајле ги мрзи да попешачат + 20 метри да го фрлат ѓубрето во контињер и го оставаат во тревата. Некое сабајле нема да спијам баш сакам да го начекам тој идиот и ке му ја фрлам кесата пред врата.

Мореее...мајагери у пичка на жените што фрлаат улошки од прозор или тераса од зграда доле у тревњаци. Сте приметиле колку има? Тој феномен неможам да го разберам. Замисли онака, си ја вади и фрц низ тераса надоле...

Ме потсети... Живеам на приземје и имам двор. над мене живее еден локален мангуп, пиштолџија. Има мали деца. ДО пред една година ми фрлаше пелени со какушки во двор. 15 пати се расправав со него и му ги оставав во лифт пелените.

Многу луѓе излегле од селото, но селото не излегло од нив :pishtoldz

А замисли ја фрли у вц шоља и запуши цела вертикала,а?

Ги заболе али..

Мистичен напиша:
Meне ме нервираат сите кои мрчат за урбанистичкиот план, јебао вас урбанистички план, сите сте љубоморни на оние кои градат! Демек толку ви станало за урбанизмот...
Ги заболе али тоа се Македонците. Има и такви што не се бунат како мене и чекаат комшијата да умре за да му ја земам дивата зградурина што ја направил. IoI:zid:

Мистичен напиша:
Мореее...мајагери у пичка на жените што фрлаат улошки од прозор или тераса од зграда доле у тревњаци. Сте приметиле колку има? Тој феномен неможам да го разберам. Замисли онака, си ја вади и фрц низ тераса надоле...

Поголеми сељандури мислам дека нема. Али за се е крив Социјализмот им направи фабрики за да дојдат од нива и демек у фабрика се некој и нешо, прости, основна работа за живот покрај вода е и храна па ако ја произведуваш никогаш нема да останеш гладен. Извини за офф топик.
Ме нервиираат таквите до бескрај.

Совет

Мистичен напиша:
Се случило и тоа кај мене во зграда, повеќе пати.
Мењај зграда. бегај подалеку од такви места испитај првин околина кој каде како и што(искенирај ги новите комшии и да си на 99% сигурно да не се селиш бадијала) па после оди ако не во куќа.

Мислам дека нема да се налутиш на мојот предлог.

Na Skopje mu fali more, a i ima mnogu skopjanista, edno 200000 manje, od onie vaterpolo sto igraat. Valentino Rosi-evcite. Mu fali i manjak sela, katni garazi i parkinzi. 1 000 000 000 evra. Prvsk u fudbal vo liga na sampioni. Olimpiski bazen, ama ubav, park bez dzanaci, cita reka a ne so stari auta i masini za perenje... Mogu raboti mu falat, a uste premnogu ima visok.

Se sekavam ednas, rano nautro (brzi voz se krece) komsijata, seljaciste smrdeno, kolese svinja t.e. prase, naparkinmg, so tap noz. Ja mamuren, so flasa go gagjav, ama dzabe.
Drug pat, edne majmun, drug seljak, zakla jagne na balkon, 7 sprata krv tecese nadole.
A za gjubre od pendzere dzitkanje, po i uloski, napretek ima primeri. na edno moe drugarce mu padna krvava uloska na glava, vo K.Voda, dodeka piel pivo i zderel salama so komsijata pred negovata kooperacija takozvano dukanjce t.e. kolonijal, minimarket.
Ubajni.
Vi teknue onoj bolnoumnikot maloumen sto sakase da se smava so nas na prvata zurka koga rekov deka Skopje e najgolemo selo u Makedonija puno seljacaana?? E, koj si ja ima muvata na kapata, pa taka i toj, vikase ish. Dobro sto ne go smaavme, ke bese do sega na klinika, na maksilofacijalna.

Мистичен напиша:
Со сета моја сериозност и здрав разум изјавувам дека 90% од случаите се должат на тоа. "Ќе се уништело зеленило" на пример се користи како изговор, па да ти се намочам у зеленилото! Нема бавчи у сред центар да копаме, се шири градот, нормален процес на урбанизација. Ќе сфати ли некој? Штом становите се продадени уште пред да се изградат, значи навистина има потреба да се градат.

И да се разбереме - не мешајте матни зделки преку кои инвеститорите дошле до локацијата за градба, со ова што јас сакам да го кажам. И не верувајте на рекла - казала од урбанисти, градежни инспекции и слични куротресини, тие се јадрото на урбаната мафија. Ако нејќеш да платиш, објектот ќе си го клатиш!

Имам причина што го пишувам ова, од минатата недела го почувствував на мој грб и не би сакал никој од вас да го снајде таква мака.

Данкишен, тенк ју, пријатно.

Aj sea bez nervozi citni me uste ednash

Urbanisticki PLAN koj ke se pocituva, a ne na koj mu teknalo si dodal soba i tarasa u stan koj ceka da otepa nekoj.

Ne zboram jas za izgradba na novi zgradi, i za normalnoto sirenje na gradot. Jas zboruvam za onie balkonite izdadeni na site zgradi u karpos 4, kade shto ni gradeznik dosol da izmeri, ni fizicar da presmeta i da naprai plan, tuku gazdata na stanot resil deka sin mu ke se zeni i so ubo da ja napraime terasata soba, a od tade da izdademe uste edna soba, dva stuba nadole --so be ke padne? ne be kako ke drzi -- koj gi siba komsiite neka idat neka se zalat na gradski sovet... aha ke mi se fatat za dolniot. Rezultat, ostaj na strana unakazenosta na zgradite, pogledni u Karpos 4 kafenite zgradi ke ti stane jasno za shto zboruvam. Ne samo so e grdo i nikakvo, opasno e coek. Padna eden balkon taka u Karpos, ziva srekja nikoj ispod ne se nasol u dadeniot moment, i nikoj nad nea. Se unistuva celata gravitacija i leziste na tie zgradi, samo gospod gi cuva.
Da ne zboram za praenjeto bavci od javnite dvorovi koi se naogjaat pred tie zgradi.
Za toa zboruvam jas, ne za novite zgradi sto se gradat, ne za isplaniranoto i normalno izvedenoto. Nikoj nikomu ne mu brani ni da se siri ama za toa na vremeto imalo proceduri, dozvola od sovet, so materijali koi pokazuvaat deka toa nekoj gradeznik izmeril, domeril, odobril ... toa e treto dvaeset...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom