Cenite kaj nas po butici se nemoguce visoki i mislam deka koga gi kreiral gazdata sigurno imal visoka temperatura.A i po super marketi ne e mnogu razlicno ako go gledame nasiov standard.Da ne spominjam po kafici potpolno isto nalupale ceni mislis ti davaat kojznae sto.Vo drugi drzavi primer Germanija,Holandija ima non stop pousti ama bukvalno sekoj den, sekoja nedela.Pa normalno deka lugeto ke sopinguvaat sekoj den ko ludi ,a plus koja plata se zima vo stranstvo.Kaj nas i da e garderobata demode ne ti ja spustaat ni po koja cena.Mi se ima porano sluceno da sakam bluzice da si kupam i slucajno go vidov deka e skinato i go prodavaat taka skinato i so nabildana cena plus.Plus kaj nas ako kupis nesto nema posle vrakanje ,a vo stranstvo mozes posle dve nedeli da ja vratis garderobata ako ne ti se dopaga.Vo Holandija ima soping centar vo koj ima samo markirani butici kako sto se Dolce&Gabbana,Armani,Filippa K,Oliver,Stefanel i uste dvaesetina drugi poznati iminja i se e na popust od 30%do 70%.Kaj nas nikogas ne ke ti dadat nesto markirano na tolkav popust,moze mozebi samo vo sutka.I najludata rabota sto se slucuva kaj nas e toa sto ako i kupi covek nesto od butik skapo koj garantira deka toa e kvalitetno ili vo najmala raka orginalno?Nikoj.